Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
Tekijänä eskimo
#74222
Oulun ideapark
on toiminut nyt puoli vuotta. Sukari aliarvioi pahasti pohjois-suomalaisia asiakkaita. Talon myymälät ovat halvalla tehtyjä kipsilevykarsinoita, käytävät ovat kapeita ja matalia. Hikistä tunnelmaa tehostaa istuskelupaikkojen puuttuminen. Istuskelijat ilmeisesti halutaan ajaa pariin kuppilaan, jotka näyttävät työmaaruokaloilta. Ostosparatiisi, johon tullaan viihtymään, esiintyy vain hanketta markkinoivissa mainoksissa.
Yksi käynti talossa riitti; ideapark ei yllä Oulun muiden kaupallisten palveluiden tasolle. Hyvä niin, sillä keskustan Kivisydän ja uusi tavaratalo valmistuvat tänä vuonna ja niiden mukana ydinkeskusta vahvistuu.
Kuva

Kuva
suunnittelu Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta
Avatar
Tekijänä 16valve
#90442
Aamulehti kirjoitti:Ideapark panee hanttiin Ratinan kauppakeskukselle – laajenee Suomen suurimmaksi vuonna 2018

Laajennus rakennetaan maan päälle nykyisen kauppakeskuksen pohjoispuolelle. Ideaparkin mukaan laajennus tuo noin 100 uutta työpaikkaa.

Lempäälässä sijaitseva Ideapark-kauppakeskus laajenee vuonna 2018 15 000 neliömetrin lisäsiivellä. Laajennuksen jälkeen Ideapark nousee Suomen suurimmaksi kauppakeskukseksi. Tällä hetkellä Ideapark on noin 100 000 neliömetrin pinta-alallaan laskentatavasta riippuen suunnilleen tasoissa Espoon Sellon ja Helsingin Itiksen kanssa.

Laajennus rakennetaan maan päälle nykyisen kauppakeskuksen pohjoispuolelle. Ideaparkin mukaan laajennus tuo noin 100 uutta työpaikkaa.

Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola ei vielä suostu paljastamaan, mitkä liikkeet täyttävät laajennusosan. Suurin osa tiloista on hänen mukaansa jo vuokrattu.

Uusista vuokralaisista Vainiola paljastaa sen verran, että joukossa ei ole ainakaan sellaisia kansainvälisiä brändejä, joita Suomessa ei ole ennen nähty. Laajennusosan liikkeet paljastetaan ensi viikon tiistaina.

Ideapark sai lisää toimintaa jo elokuussa, kun kauppakeskukseen avattiin uusi liikuntakeskus. Loppuvuodesta liikuntakeskus laajenee Ideaparkin alla avajaisista asti tyhjillään ammottaneeseen luolaan, johon rakennetaan jalkapallokenttä ja muita tiloja lajin harjoittelua varten.

Vastaveto Ratinalle?
Ideaparkin laajennus on nähtävä vastaiskuna ensi vuonna valmistuvalle Ratinan kauppakeskukselle, vaikka Ideaparkin suuromistaja Toivo Sukari ei usko Ratinan vievän asiakkaita Lempäälästä.

Ratinan kauppakeskusta alettiin alun perin kaavoittaa juuri siksi, että ympäryskuntien suuret ostoskeitaat Ideapark etunenässä vetivät asiakasvirtaa Tampereen kaupungin rajojen ulkopuolelle.

Tästä löytyy myös selkokielinen maininta Ratinan kauppakeskusta koskevassa asemakaavan muutoksessa vuodelta 2006. Ideapark avattiin saman vuoden joulukuussa.
https://www.aamulehti.fi/uutiset/ideapa ... 200361241/
Avatar
Tekijänä grendy
#90499
Ideaparkin tiedotustilaisuudessa kerrottiin tiistaina, että kauppakeskuksen uuteen lisäosaan tulee iso autokauppakeskittymä. Ideaparkissa aloittaa muun muassa iso vaihtoautojen keskus.

Ensimmäisenä uudessa puolentoista hehtaarin lisäosassa aloittavat Kamux, Vehon Vaihto+, Mobila/Wetter ja Koskipesu.

Arvioiden mukaan laajennus tuo alueelle sata uutta työpaikkaa.

Ideapark Lempäälän pohjoispäädyn laajennusosaa aletaan rakentaa 15. syyskuuta. Liikesiipi avataan ensi kesäkuussa.
Haha "Ideapark panee hanttiin Ratinan kauppakeskukselle" joo todellakin :D.. On tää kyllä surullista tää peltomarkettien touhu.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31