Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä eskimo
#74222
Oulun ideapark
on toiminut nyt puoli vuotta. Sukari aliarvioi pahasti pohjois-suomalaisia asiakkaita. Talon myymälät ovat halvalla tehtyjä kipsilevykarsinoita, käytävät ovat kapeita ja matalia. Hikistä tunnelmaa tehostaa istuskelupaikkojen puuttuminen. Istuskelijat ilmeisesti halutaan ajaa pariin kuppilaan, jotka näyttävät työmaaruokaloilta. Ostosparatiisi, johon tullaan viihtymään, esiintyy vain hanketta markkinoivissa mainoksissa.
Yksi käynti talossa riitti; ideapark ei yllä Oulun muiden kaupallisten palveluiden tasolle. Hyvä niin, sillä keskustan Kivisydän ja uusi tavaratalo valmistuvat tänä vuonna ja niiden mukana ydinkeskusta vahvistuu.
Kuva

Kuva
suunnittelu Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta
Avatar
tekijänä 16valve
#90442
Aamulehti kirjoitti:Ideapark panee hanttiin Ratinan kauppakeskukselle – laajenee Suomen suurimmaksi vuonna 2018

Laajennus rakennetaan maan päälle nykyisen kauppakeskuksen pohjoispuolelle. Ideaparkin mukaan laajennus tuo noin 100 uutta työpaikkaa.

Lempäälässä sijaitseva Ideapark-kauppakeskus laajenee vuonna 2018 15 000 neliömetrin lisäsiivellä. Laajennuksen jälkeen Ideapark nousee Suomen suurimmaksi kauppakeskukseksi. Tällä hetkellä Ideapark on noin 100 000 neliömetrin pinta-alallaan laskentatavasta riippuen suunnilleen tasoissa Espoon Sellon ja Helsingin Itiksen kanssa.

Laajennus rakennetaan maan päälle nykyisen kauppakeskuksen pohjoispuolelle. Ideaparkin mukaan laajennus tuo noin 100 uutta työpaikkaa.

Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola ei vielä suostu paljastamaan, mitkä liikkeet täyttävät laajennusosan. Suurin osa tiloista on hänen mukaansa jo vuokrattu.

Uusista vuokralaisista Vainiola paljastaa sen verran, että joukossa ei ole ainakaan sellaisia kansainvälisiä brändejä, joita Suomessa ei ole ennen nähty. Laajennusosan liikkeet paljastetaan ensi viikon tiistaina.

Ideapark sai lisää toimintaa jo elokuussa, kun kauppakeskukseen avattiin uusi liikuntakeskus. Loppuvuodesta liikuntakeskus laajenee Ideaparkin alla avajaisista asti tyhjillään ammottaneeseen luolaan, johon rakennetaan jalkapallokenttä ja muita tiloja lajin harjoittelua varten.

Vastaveto Ratinalle?
Ideaparkin laajennus on nähtävä vastaiskuna ensi vuonna valmistuvalle Ratinan kauppakeskukselle, vaikka Ideaparkin suuromistaja Toivo Sukari ei usko Ratinan vievän asiakkaita Lempäälästä.

Ratinan kauppakeskusta alettiin alun perin kaavoittaa juuri siksi, että ympäryskuntien suuret ostoskeitaat Ideapark etunenässä vetivät asiakasvirtaa Tampereen kaupungin rajojen ulkopuolelle.

Tästä löytyy myös selkokielinen maininta Ratinan kauppakeskusta koskevassa asemakaavan muutoksessa vuodelta 2006. Ideapark avattiin saman vuoden joulukuussa.
https://www.aamulehti.fi/uutiset/ideapa ... 200361241/
Avatar
tekijänä grendy
#90499
Ideaparkin tiedotustilaisuudessa kerrottiin tiistaina, että kauppakeskuksen uuteen lisäosaan tulee iso autokauppakeskittymä. Ideaparkissa aloittaa muun muassa iso vaihtoautojen keskus.

Ensimmäisenä uudessa puolentoista hehtaarin lisäosassa aloittavat Kamux, Vehon Vaihto+, Mobila/Wetter ja Koskipesu.

Arvioiden mukaan laajennus tuo alueelle sata uutta työpaikkaa.

Ideapark Lempäälän pohjoispäädyn laajennusosaa aletaan rakentaa 15. syyskuuta. Liikesiipi avataan ensi kesäkuussa.
Haha "Ideapark panee hanttiin Ratinan kauppakeskukselle" joo todellakin :D.. On tää kyllä surullista tää peltomarkettien touhu.
Avatar
tekijänä 16valve
#101257
Classicin kotiareena on ollut Kalevassa TampereAreenalla. Nyt kun areenan tilalle on kaavoitettu kerrostaloja, siirtyy nämä liikuntapalvelut naapurikuntaan Ideaparkiin. Tiedä sitten miten reagoida, jotenkin olisin toivonut että areena säilyisi Kalevassa.
Tamperelainen kirjoitti:1 200 istumapaikkaa, uusia katsomopalveluja... – Katso kuvat: Tältä näyttää Tampereen Classicin tuleva kotiluola Ideaparkissa

Kuva

Salibandyseura Tampereen Classic vaihtaa kotiluolansa pysyvästi ensi syksynä Lempäälän Ideaparkin. Toiminnan ytimessä on tapahtuma-areena, jonka tarkoitus on tarjota "ainutlaatuinen ympäristö ottelutapahtumille niin fanien, katsojien kuin kumppaneidenkin näkökulmasta".

KATSOJIA PALVELLAAN muun muassa tekniikan avulla. Digitaalisuuden tarjoamat mahdollisuudet tullaan hyödyntämään monipuolisesti esimerkiksi tuomalla yleisölle ajantasaista dataa pelaajista sekä osallistamalla katsojia ja luomalla sitä kautta tiiviimpi sidos tapahtumaan.

AREENASSA ON 1 200 istumapaikkaa ja katsomoratkaisuissa toteutetaan uusia ratkaisuja katsojien erilaisiin toiveisiin.

– Katsoja voi vain keskittyä seuraamaan ottelua tai halutessaan nauttia samalla tarjoiluista hyvässä seurassa. Kenttätapahtumien aikana katsoja voi ruokailla ja nauttia juomista samalla kun katsoo ottelua, kertoo Classicin toiminnanjohtaja Pasi "Passo" Peltola.

KAUPPAKESKUKSESSA PELAAMINEN ei ole Classicille entuudestaan vierasta. Joukkue pelasi vuonna 2017 liigaottelun TPS:ää vastaan singaporelaisessa kauppakeskuksessa.

– Selkeä lähtökohtamme on tarjota maailman paras salibandykokemus ja Suomen paras palloilukokemus niin elämyksellisesti kuin myös urheilullisesti, toteaa Peltola.
https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/3171199
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#101258
Aloin katsoa että onko tuo areena tarkoitus tehdä maan alle, mutta ilmeisesti haaveet maanalaisesta kylpylästä ja hiihtoputkesta elävät yhä. Tai ainakin elivät vuosi sitten, jolloin Lempäälän kunta päätti rahoittaa perustettua uimahalliyhtiötä:

https://www.lempaala.fi/uutiset/uimahal ... alli-oyta/

Uimahalli/kylpylän hankesuunnittelussa tuli itsekin sähellettyä mukana, ja näköjään suunnitelmasta tehty visualisointivideokin on päästetty julkisuuteen...
Avatar
tekijänä 16valve
#102557
Classicin kotiareena on nyt valmis Lempäälän Ideaparkissa. Hiukan vieläkin mietityttää, onko tosiaan kannattavaa ajattaa harrastajat pois Tampereelta naapurikuntiin? Toisaalta Ideaparkista löytyy kaikki muukin palvelu, vain elokuvateatteri puuttuu.
https://www.aamulehti.fi/mainos/art-2000008075627.html
Aamulehti kirjoitti:Ideaparkin Bläk Boksin salibandyareena sai testitreeneissä pelaajat puolelleen: hienot puitteet

Ideaparkin Bläk Boksin salibandyareena täyttyi nuorista pelaajista, kun Classicin liigapelaajat vetivät Lekin junioreille kesäisen treenin.
Kuva

Samalla liigapelaajat saivat tuntumaa uusittuun kotiareenaansa, jossa Classicin miesten ja naisten F-liigajoukkueet aloittavat kauden syksyllä.

- Hienot puitteet ja modernin näköinen halli, kommentoi Classicin Sami Johansson uutta peliareenaa.

Bläk Boksin tilat ovat muunneltavissa lähes minkä tahansa lajin käyttöön. Tiloissa voi harrastaa muun muassa monia palloilulajeja, kamppailulajeja, kuntotanssia ja ryhmäliikuntaa – 50 eri lajia aina salibandystä judoon ja crosstrainingista tanssiin ja sulkapalloon.

Kesällä Bläk Boks on myös kisakatsomo
Yleisö pääsee tutustumaan tiloihin kesän aikana mm. urheilun suurkilpailuja seuraamalla. Jalkapallon EM-kisojen pudotuspelejä voi seurata Bläk Boksin jättinäytöltä, samoin myöhemmin Tokion kesäolympialaisia. Bläk Boksin katsomo on vapaasti käytettävissä, mutta Ideaparkin henkilökunta muistuttaa riittävistä turvaväleistä muihin katsojiin. Tokion kesäolympialaisten (23.7.-8.8.2021) osalta kisakatsomon ohjelma täsmentyy myöhemmin. Kisoja tullaan näyttämään non-stopina kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaisesti, ei kuitenkaan Bläk Boksissa järjestettävien urheilutapahtumien aikana.
hmikko tykkää tästä
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31