Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
#105505
^ Kiitoksia tästä. Suosittelen katsomaan videon. Toisin kuin kansikuvasta voisi päätellä, tuolla käsittääkseni enimmäkseen ei rakennettu uusvanhoja julkisivuja lähiölaatikkoihin, vaan nuo uusvanhat ovat pääosin uudisrakennuksia. Videolla kerrotaan, että uudistuksen alkuvaiheessa lähiötaloja alettiin rempata modernistiseen tyyliin. Suurin muutos on kaupunkisuunnittelussa lähiömallista perinteisempään pariisilaiseen katutilaan.

Ja sijainti siis Île-de-France eli Pariisin hallintoalue, missä kysyntää asunnoille riittää ja asukkaille tutut historialliset rakennustyylitkin on selvät ja liittyvät luontevasti ympäristöönsä. Tämmöinen uudistus ei oikein ole sovellettavissa suomalaisiin elementtilähiöihin siellä, missä kasvua ei ole.
#105508
Ihan mukava video, jossa parhaan mukaan myös vastailtiin vastaväittämiin. Alue vaikuttaa varsin viihtyisältä ja kestävältä myös tulevaisuuden näkökulmasta. Gentrifikaation vaikutus ohitettiin silti hiukan olankohautuksella ottaen huomioon, että uudet rakennukset niin hinnoittelultaan kuin myös tyyliltään houkuttelevat ennen kaikkea varakasta globaalia eliittiä paikalle. Vanhan täydellinen romuttaminen ja uusvanhan rakentaminen tilalle on eräänlainen viesti aikaisemmille asukkaille, jotta he ymmärtäisivät lähteä omille mailleen.
#105512
Tiivis ja tyylikäs umpikorttelikaupunki on itsessään houkuttelevaa. Jopa niin, että ”globaali eliitti” epätoivoisesti muuttaisi sinne jos sitä löytyy jostain Pariisin lähiöstä! Mutta ei toimi Suomessa. Eihän täällä ole kasvua.
#105513
hylje kirjoitti: 15.03.23 09:46 Tiivis ja tyylikäs umpikorttelikaupunki on itsessään houkuttelevaa. Jopa niin, että ”globaali eliitti” epätoivoisesti muuttaisi sinne jos sitä löytyy jostain Pariisin lähiöstä! Mutta ei toimi Suomessa. Eihän täällä ole kasvua.
Sopii mennä kaavoittamaan umpikortteleita Pieksämäelle ja odottamaan globaalin eliitin saapumista.

Enkä kyllä ihan ilman todisteita usko, että mikään miljardöörijengi Pariisista kämppää katsellessaan hakeutuisi tuohon lähiöön. Gentrifikaatiossa on vähän pienempiäkin vaihteita, jotka ovat toki omalla tavallaan ongelmallisia, jos alkuperäiset asukkaat tulevat hinnoitelluksi ulos.
#105514
Tällein keskiluokan edustajana minusta ei ole lainkaan ongelmallista, että tehdään keskiluokalle sopivia paikkoja. Voisin vaikka muuttaa Pariisin lähiöön ajamaan paikallisia pois kodeistaan, jos hinta-laatusuhde on kunnossa.
JamoL tykkää tästä