Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä arbs
#103153
tripos kirjoitti: 22.10.21 19:33 Onko kellään tietoa, mitä Jalon on rakentamassa Seppäläntien ja Vasarakadun risteykseen Etolan talon eteen? Iso alue on nyt paalutettu, missä oli ennen Nesteen kylmäasema.
Etola Kiinteistöt Oy rakennuttaa siihen uuden Etra Megacenterin. Vanha rakennus tullaan purkamaan uuden valmistuttua. Ilmeisesti tontilla on myös varaus toiselle uudelle liikerakennukselle.

https://www.ksml.fi/paikalliset/4104299
Lisäksi Etola Kiinteistöt hakee tontille mahdollisesti asemakaavan muutosta, jossa nykyinen teollisuus- ja liiketontti muutettaisiin liiketontiksi. Kaavanmuutoksen liittyy tonttiliittymäjärjestelyjä sekä myös katualuemuutoksia, joista jälkimmäiset kaupunki tekisi.
ETOLA KIINTEISTÖT suunnitteli Seppälän tontille alun perin asuntoja, mutta kaupunki ilmoitti, ettei asuntoja voikaan alueelle rakentaa. Jos asunnot olisi tehty, Etran ja Etolan myymälät olisi sijoitettu muualle Seppälän alueella.

Pelkonen oli pettynyt kaupungin toissa vuonna tekemään ratkaisuun Keskisuomalaisen haastattelussa viime vuoden tammikuussa (18.1.2020). Nyt hän antaa Jyväskylälle kiitosta.

– Olen hyvin tyytyväinen yhteistyöhön kaupungin asemakaava-osaston ja rakennusvalvontaviraston kanssa. Nyt asiat etenevät, hän sanoo.
Kuva

Kuva
kuvat: Arkkitehtiruutu Oy
tripos, hactar tykkää tästä
Avatar
tekijänä wab
#103155
Luakossa Skanskan viimeinen asuintalo valmistuu vuoden alussa
Kuva
YIT sai juuri viimeisen talon valmiiksi.
Kuva

Äijälänrannassa 13 kerroksinen Taivaankansi on harjassa ja sen takana alkaa juuri nousemaan 8-kerroksinen talo
Kuva
Äijälänsalmeen on myös alkamassa puukerrostalot joiden oli takoitus valmistua jo 2014 asuntomessuille.
Kuva
https://www.jvr.fi/aijalansalmen-kuhan/

Suuruspään talot on oikein hyvä lisä kaupunkikuvaan
Kuva
Kuva
highrisejonne, hmikko, Tlahti ja 4 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä 429550hE
#103198
Korttelin 9 visiosuunnitelmatyö vaikuttaa lupaalta ja omaa silmää miellyttävältä. Uusi rakennusmassa näyttäisi olevan L kirjaimen muotoinen kerrosten lisääntyessä mitä "syvemmälle" kortteliin mennään. Kuinkakohan korkeaa rakentamisesta tulee? Jos edes 10 kerrosta niin olisi hyvä, mutta korkeampikin sopisi n.13-14 kerrosta
tekijänä Arska
#103201
Noin 10-kerrosta arvioisin naapuri korttelien perusteella mahtuvan kaavaluonnoksen 124mpy räystäskorkeuden alle.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58