Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä arbs
#102021
KALEVANKADUN TORNIT
Kalevankadun tulevista torneista korkeimman, 16-kerroksisen As Oy Jyväskylän Puistolan Tornin ennakkomarkkinointi on alkamassa tänä vuonna. Rakentaja Pohjola Rakennus avasi kohteelle ennakkorekisterin ja julkaisi sivuillaan muutamia kuvia hankkeesta. https://www.pohjolarakennus.fi/artikkel ... naisuuden/
”Kaavan vahvistumista on odotettu ja nyt on hienoa päästä valmistelemaan hankkeen toteutusvaihetta. Kolmen rakennuksen kokonaisuus muodostaa merkittävän maamerkin Jyväskylän keskusta-alueelle,” kertoo Pohjola Rakennus Oy Suomen hankejohtaja Veli-Pekka Into.
Kuvahavainnekuva: Pohjola Rakennus https://www.pohjolarakennus.fi/kodit/jy ... lan-torni/

JYY KORTTELIKYLÄ
Mäki-Matissa Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan rakennuttama Korttelikylä kasvaa hiljalleen Nuuskakujalta kohti Voionmaankatua samalla kun vanha konservatoriorakennus puretaan tieltä pois. Korttelikylän toteuttaa Pohjola Rakennus ja arvioitu valmistuminen on kesällä 2022. Korttelin kulmassa sijaitseva K-Market Ruokavinkki pysyy ennallaan.
KuvaTyömaan tilanne 25.03.21
Kuva

Kuvahavainnekuva: INARO/JYY

SUURUSPÄÄ
Jyväsjärven Helmeä (valm. 12/2021) seuraava kerrostalo As Oy Jyväsjärven Kimalluksen ennakkomarkkinointi on käynnistynyt ja rakentamisen on tarkoitus alkaa kevään aikana. Talosta tulee korttelin korkein rakennus yhdeksällä kerroksellaan.
Kuvahavainnekuva: Peab
KuvaTyömaan tilanne 26.03.21
veka, rappaaja, hmikko ja 6 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä arbs
#102299
Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakentaa uuden saunaravintolan Jyväskylän sataman kärkeen.

Kuva
https://yle.fi/uutiset/3-11923638?utm_s ... NFdW71JOAw
Saunaravintolarakennuksen tontti on kaupungin omaisuutta, jonka Keskimaa vuokraa. Osuuskauppa rakennuttaa ja omistaa tulevan saunarakennuksen. Hanketta on valmisteltu lähes vuoden ajan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa.

– Olemme erittäin innoissamme aloittaessamme rakentaa sataman kärkeen uudenlaisia palveluita sekä jyväskyläläisille että Keski-Suomeen suuntaaville matkailijoille, sanoo Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Rakennustyöt alkavat kesäkuussa ja ovet asiakkaille avataan alkukesällä 2022.

Saunaravintolan nimestä järjestetään avoin nimikilpailu tulevana kesänä. Satamankärki on ollut hankkeen työnimi, mutta Keskimaa haluaa saada paikallisten ihmisten ehdotukset käyttöön lopullista nimeä valittaessa.
Kuva
Kokonaisuuden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Koan Oy.

Satamankärjen suunnittelijoina toimivat keuruulaislähtöinen Marko Simsiö ja Johannes Koskela. Kerrosneliöitä on yhteensä 1190 kahdessa kerroksessa.

– Pääsimme suunnittelemaan ainutlaatuista rakennusta, joka yhdistää Suomessa perinteisenä ja ekologisena rakennusmateriaalina tunnetun hirren nykyaikaiseen muotokieleen ja toiminnallisuuteen. Tunnelmallisissa saunatiloissa voi löylyjen ohella nauttia Jyväsjärven maisemista, ja käydä välillä vilvoittelemassa terassin yhteydessä olevassa järvivesialtaassa, kertoo arkkitehti Marko Simsiö.
NatFinn6, wab, hmikko ja 3 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57