Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Tekijänä TeppoTulppu
#99564
Huomasin Oulussa olevan päätöksenteossa jälleen uusia korkean rakentamisen kohteita. Suuri osa keskustan täydennysrakennuskohteista tuntuu ylittävän 10 kerrosta. Alla pari viimeisintä, mitä osui silmiin.

Heinäpäässä, Kyösti Kallion puistossa on järkyttävä rivistö kolmikerroksisia 70-luvun laatikoita. Näistä yksi on avannut pelin ja on päätynyt purkavaan täydennysrakentamiseen. Isokatu 82 on päätymässä purkuun. Uusi suunnitelma on parhaillaan näytillä ja suunnitelma pitää sisällään 13 kerroksisen asuinkerrostalon

Nykytila:
Kuva

Suunnitelma:
Kuva


Toinen kohde löytyy osoitteesta Uusikatu 44, jossa luonnos tulossa juuri yhdyskuntalautakunnan päätöksentekoon. Tässä on suunnitteilla 14 kerrosta ja mielenkiintoinen ratkaisu, jossa korkea torni sijoittuu tontin sisäkulmaan ulkosivujen jäädessä selkeämuotoisemmiksi kaupunkikortteleiksi.

Nykytila (etualalalla):
Kuva

Suunnitelma:
Kuva

Kuva
hmikko, Pyöröovi, veka ja 2 muut peukuttivat tätä
Tekijänä Margaya
#99572
Miten Oulun Osuuspankin suunnittelemasta 24-kerroksisesta talosta ei ole puhuttu täällä mitään? Olisi tulossa Saaristonkadun ja Kirkkokadun kulmaan.

Seurasin tämän uutisointia ja keskustelua silloin, kun asia oli vielä tuore. En yllättäen nähnyt missään mainintaa siitä, että tämän myötä OP:n aiemmin suunnittelemat, vähintään 12-kerroksiset kaksoistornit jäävät tietysti unholaan. Tämän myötä myös tontin pääasiallinen suunniteltu käyttötarkoitus muuttuu, sillä kaksoistorneihin oli suunniteltu myös asuntoja, mutta tähän uuteen torniin hotelli, ravintola ja toimistoja.

https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulu ... en/832331/

Kuva
TurkuCubed, Iggy.P, veka ja 2 muut peukuttivat tätä
Tekijänä Arska
#99594
Krio kirjoitti: 10.02.20 14:05 Täyttä utopiaa, että tulisi noin muodokas torni. Korkeintaan 12 kerrosta, tasakatto ja elementtisaumat valumajäljillä.
Tää kyllä niin hyvin tiivistää sen mitä yleensä on odotettavissa näistä lähtökohdista.

Mutta kun kyseessä on kuitenkin osa Osuuspankkiryhmää, joka on kuitenkin toteuttanut myös ihan laadukkaita rakennuksia omaan käyttöönsä, voi loppu tulos olla jotain keskimääräistä laadukkaampaakin! (Vaikkapa 13-kerrosta elementtisaumoilla ilman valumajälkiä :lol: )
Tekijänä Margaya
#99615
Vaaran korttelissa, eli entisen Rintamäen kohdalla, saattaa Kalevan mukaan alkaa rakentaminen jopa tänä vuonna (ellei valiteta, kuten yleensä). Kuvassa 16- ja 13 -kerroksiset talot. Kyllä näitä lisäkerroksia toivottavasti saadaan yksi kerrallaan tännekin.

Kuva
https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/vaar ... fKUcV8ZYb0

PS. Onko Oulua koskeva keskustelu siirtynyt kokonaan Oulun Projekteihin, vai onko mielekästä erotella tornitaloprojektit edelleen erikseen?
TeppoTulppu peukuttivat tätä
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24