Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä huopa
#43518
Näemmä hieman syrjemmässäkin tapahtuu, Lohikosken lähiöön Jyväskylään (reilu 2km keskustasta) on näemmä alkamassa 12 kerroksinen lähiötorni nimeltä Majakka.
http://www.ncc.fi/asunnot/keski_suomi/j ... I/majakka/

Kuva

en nyt tuon parempaa kuvaa saanut mistään linkitettyä..

edit: nippelitiedoksi.. pienellä laskulla annetuista leikkauskuvista korkeus lienee noin 43.76m (+- 0.5m suunnilleen)
Viimeksi muokannut huopa, 03.01.12 12:29. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
#43519
Pidän katosta! Samoin ikkunat on hienossa linjassa, toisin kuin joissain uusissa taloissa missä ne pitää mukahienosti sotkea epämääräiseksi sotkuksi. (Sello Tower)
#43521
lisää nippelitietoja... tämän rakennuksen myyntivaltteja näyttää olevan tuo ekologisuus, rakennukselle on annettu esim Carbon Footprint luvut, 1810 tonnia CO2 päästöjä rakennusvaiheessa ja sitten koko rakennukselle 111 tonnia vuosittain käytöstä.. se tekee noin 37.2kg/m2/vuosi, ihan mielenkiintoista faktaa, voi verrata esim junan tai autolla ajamisen päästöihin ja antaa jotain kuvaa paljonko itse asuminen kuluttaa koko ajan. Vuotuinen energian kulutus oli myös jotain 156.4 kWh/m2 keskimäärin koko rakennukselle. Näitä ekologisuusfaktoja varmaan tulee enemmän ja enemmän nykypäivänä :9

edit: niin se valmistumisaika pitäisi olla 31.8.2012 ja rakennus on jo siis aloitettu.. se on kait sitten taas keikka jyväskylään tehtävä loppuvuodesta :9 (anonyymit rakennusbongaajat)
#43523
Tässä muutama päivä sitten otettu kuva. Eli 7kerrosta on pystyssä eikä juurikaan ole kuukaudessa tapahtuunut edistystä. Muistaakseni 6kr oli marraskuun viimeisellä viikolla. Havainnekuvista voisi päätellä että julkisivut olisi rapattu, mutta kyllä sinne selvät saumat näköjään tulee.
Kuva
#43526
^Juu rakennustapaselosteessa lukee selvästi että julkisivu tehdään pääosin sandwich-elementeistä eli juurikin tuollaista osasin odottaa... Saumojen piilotus nyt luulisi olevan valkoisessa värissä helppoa mutta katsotaan jaksetaanko sitäkään tehdä, hope so!
#43692
Yksi talo ja tuo mieleen Majakkarannan? Okei on valkoinen check!. Elementit piiloon niin tulee hieno tornitalo. En tunne aluetta, mutta havainnekuvien mukaan tulisi olemaan aika yksin. Havainnekuvassa hieno ja Jyväskylä rulaa muutenkin noissa rakennusprojekteissaan, miksi nyt kustaisiin. Mutta yksi rakennus, miten toisi mieleen majakkarannan. Siis ei vastaan kumpaakaan paikkaa, mutta mikä yhteys noilla muka on?
#44008
Viimeviikon lopulta (torstai tai perjantai) kerros #10 rakenteilla...
Kuva
#44692
Majakan 12. kerros eli ylimmäinen asuinkerros alkaa olla jo kasassa. Tuo 1-1½kerroksinen "hattu" tulee vielä päälle mutta aika pitkällä ollaan jo!

Tässä kuvia eiliseltä:
Kuva

Kuva

Kuva
#44693
Hyvältä näyttää. Ihmeen paljon Jyväskylään tehdään torneja, mikä tietenkin vain plussaa. Ei nyt mitenkään erikoinen, mutta saumat piiloon niin avot. Tosin vissiin lähiötorni niin ei niin tärkeää. Minusta kyllä saumoineenkin näyttää hienolta.
#45585
Tässä kuvia eiliseltä: "Hattu" on siis jo saanut muotonsa. Ja rakennus alkaa ulkoisilta mitoiltaan olla kasassa.

Etualalla samaan projektiin liittyvä liikerakennus johon muuttaa ainakin viereisellä tontilla oleva Siwa.
Kuva

Kuva

Kuva
#45605
Janne_H kirjoitti:Ihan näpsäkkä pikku torni. Voittaa Tampereen Kaukajärven tornitalon.


Mun mielestä nää on ihan samasta muotista niin perus bulkkia kun voi olla ;)