Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Klazu
#97059
Sam33 kirjoitti:Aviapoliksen aseman suunnitelmat menneet näköjään uusiksi.

Kuva
Kuva: LAK Real Estate
En oikein ymmärrä mikä pointti on rakentaa tuollainen tarpeettoman tehokas kortteli, jonka umpärillä on välittömästi metsää ja omakotitaloja. Avomaan pysäköintialue korttelin takana kertoo, ettei alueella todellakaan ole mitään painetta rakentaa tiivisti. Pistetalotornikin näyttäisi omasta mielestäni paremmalta ja todennäköisesti viihtyisemmältä asukkaille?
Tekijänä slette
#97061
Klazu kirjoitti:En oikein ymmärrä mikä pointti on rakentaa tuollainen tarpeettoman tehokas kortteli, jonka umpärillä on välittömästi metsää ja omakotitaloja. Avomaan pysäköintialue korttelin takana kertoo, ettei alueella todellakaan ole mitään painetta rakentaa tiivisti. Pistetalotornikin näyttäisi omasta mielestäni paremmalta ja todennäköisesti viihtyisemmältä asukkaille?
Olisikohan taustalla se, että kun tuohon on rakennettu kymmenillä miljoonilla euroilla ison mittaluokan tunnelirautatieasema niin on painetta antaa edes jonkinlainen illuusio siitä, että sen ympärillä olisi tiivistä rakentamista? :roll:
Tekijänä ari.kalla
#97063
Niin no, Aviapolisiin on tulossa 20000 asukasta ja 60000 työpaikkaa. Tämäkin kortteli on tulevaisuudessa vain yksi muiden joukossa. Ratikkakin taisi mennä tästä ohi, eli kunnolla vaan tehoja asuinrakentamiseen!
Kuva
JamoL, apollonkatu, Sieni ja 1 muut peukuttivat tätä
Tekijänä Xerdoz
#98344
ari.kalla kirjoitti: 10.02.19 10:47 Niin no, Aviapolisiin on tulossa 20000 asukasta ja 60000 työpaikkaa. Tämäkin kortteli on tulevaisuudessa vain yksi muiden joukossa. Ratikkakin taisi mennä tästä ohi, eli kunnolla vaan tehoja asuinrakentamiseen!
Kuva
Ja tuota aluetta ei ole mitenkään yhdistetty ympäröivään kaupunkirakenteeseen, eli taas tuollainen harvakseltaan pistetaloilla, sinne tänne roiskittu / rakennettu erillinen lämpäre, jota ympäröi ryteiköt tai toiset harvakseltaan rakennetut pistetalohelvetit.

Mielekästä kaupunkia, jossa olisi kiva kävellä ja katsella rakennuksia ja urbaania ympäristöä tuosta ei kyllä saa mitenkään.
Perinteistä suomalaista näennäisurbaania pistetalohelvettiä kylläkin oikein mainiosti, mutta miksipäs tehdä muuta, kun samalla 70-luvun reseptillä on hyvä jatkaa. Ihmiset kyllä asuvat missä tahansa mieluumin, kuin ulkona pakkasessa.
Tekijänä hmikko
#98345
Xerdoz kirjoitti: 22.08.19 22:57 Ja tuota aluetta ei ole mitenkään yhdistetty ympäröivään kaupunkirakenteeseen, eli taas tuollainen harvakseltaan pistetaloilla, sinne tänne roiskittu / rakennettu erillinen lämpäre, jota ympäröi ryteiköt tai toiset harvakseltaan rakennetut pistetalohelvetit.

Mielekästä kaupunkia, jossa olisi kiva kävellä ja katsella rakennuksia ja urbaania ympäristöä tuosta ei kyllä saa mitenkään.
Jos tarkoitat koko kuvassa näkyvää aluetta, niin olen vahvasti eri mieltä. Tuossahan on lääniä ainakin pari neliökilometriä, rakennukset kadun reunassa kiinni, korttelit ainakin puoliumpinaisia elleivät täysin umpikortteleita, ja pistetaloja aika pieni vähemmistö. Tuo ei todellakaan ole perinteisen lähiölämpäreen mallinen eikä kokoinen.

Eri asia sitten, missä tahdissa kokonaisuus toteutuu, ja mikä on käytännössä katutilan laatu. Urbaanin tuosta voisi saada, niin kuin olisi voinut monesta muustakin uudesta alueesta pääkaupunkiseudulla, mutta käytännössä systeemi tuottaa kivistöleppävaaraa.
Tekijänä Sam33
#98590
Jälleen muutamia isoja hankkeita noussut esille Aviapoliksessa.

NREP voittanut kilpailun toimisto/hotelli/asunto -kompleksin rakentamiseksi n. 450 metrin päähän Aviapoliksen juna-asemasta. Kokonaisuuteen tulossa myös paljon asuntoja, mutta näiden aikataulusta ei tietoa. Hotelli ja toimisto tavoitteena saada valmiiksi 2023 mennessä. Tarkempi viitesuunnitelma löytyy Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunnan 30.9. esityslistan liitteistä, ei tähän nyt linkitettävissä.

Kuva
Kuva: Avarrus arkkitehdit

YIT:n seuraava iso asuntokortteli rakenteille Aviapoliksessa. Korttelin ensimmäinen vuokra-asuntokohde saattaa olla jo rakenteilla, omistusasunnot nyt ennakkormakkinoinnissa. Kortteli rakentuu nykyisen Holiday Inn hotellin viereen.

Kuva
Kuva: YIT
Pyöröovi, veka, H.C. ja 1 muut peukuttivat tätä
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24