Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä arkkinikkari
#99974
Haluaisitko perustella terävää argumentointiasi jotenkin, vai onko Aalto vain ainoa arkkitehti jonka nimen tiedät ja siksi kaadat kaiken käsittämättömän vihasi rakentamista kohtaan hänen niskaansa?
Tekijänä Xerdoz
#99975
arkkinikkari kirjoitti: 23.04.20 14:13 Haluaisitko perustella terävää argumentointiasi jotenkin, vai onko Aalto vain ainoa arkkitehti jonka nimen tiedät ja siksi kaadat kaiken käsittämättömän vihasi rakentamista kohtaan hänen niskaansa?
Yksi pahimmista:
Norrmenin talo.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Norrm%C3%A9nin_talo

Rovaniemen kaava on aivan järjetön....

Miten kukaan voi sanoa Sunilan olevan toimivaa ja järkevää kaupunkisuunnittelua?

Tässä oikein mahtavaa designiä, kyllä kelpaa katsella, oikein mieli piristyy, kun tuommoista kauneutta syysloskassa pääsee ihastelemaan. Ihme kyllä on osannut jopa kadun suuntaisesti pistää rakennuksen.
Kuva
https://en.docomomo.fi/projects/standar ... -building/

Olisihan näitä esimerkkejä vaikka kuinka.
Viimeksi muokannut Xerdoz, 24.04.20 03:30. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Sieni peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä arkkinikkari
#99977
Ei taida olla Aallon päätös laittaa Enson taloa tuolle paikalla, ja noin muutenkin mielestäni Norrmenin talo on ehdottomasti Suomen yliarvostetuin purettu rakennus.
Tekijänä Jones
#99983
Xerdoz kirjoitti: 23.04.20 13:11 Mitä vähemmän Alvar Aallon roskaa, sen parempi.

Yksi suurimmista rikollisista suomessa, hienojen ja vanhojen rakennusten tuhoamista ajatellen.
Itse ainakin olen sitä mieltä, että kyseinen kokonaisuus sopii paikalleen hyvin.
MindW kirjoitti:Mitenköhän tuossa käy pidemmän päälle suojeluarvojen kannalta. Omistusasujat remppaavat ajan mittaan asunnot tunnistamattomaksi, mm. keittiö lentää roskalavalle.
Noiden rakennusten suojelun suurin virhe on omasta mielestäni, että myös sisätilat on suojeltu. Kohteestahan olisi saanut jopa ainutlaatuisen premium kohteen, jos sisätilat olisi saanut keittiöitä myöten rakentaa moderniksi.

Myöskin tuossa vieressä 1,5 vuotta asuneena voin sanoa aerolan olevan melko rauhaton ja sotkuinen. Tuon tosin aiheuttaa pääasiassa, ettei tuossa Lumon vuokratalojen keskittymässä suurta osaa asukkaista näytä kiinnostavan elinympäristö lainkaan. Tilanne on aivan toinen rälssipuiston ensimmäisessä korttelissa jossa vuokra- ja omistusasuntoja on noin 50:50 suhteella ja pihapiiri on paljon rauhaisampi ilman järjestyshäiriöitä ja poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen sekä pelastuslaitoksen lähes päivittäisiä visiittejä.
Tekijänä Jones
#100144
Uusia kuvia tältä päivältä Veromiehestä.

Kuva
As Oy Vantaan Savu on alkanut nousemaan hyvää tahtia ja viereen rakentuvan As Oy Vantaan Suitsun perustuksia on alettu tällä viikolla kaivamaan. Veikkaisin, että tuo suitsu on yksi YIT:n OP-Vuokratuotto -erikoissijoitusrahastolle rakennettavista kohteista.

Kuva
Pysäköintilaitoksen julkisivua on myös jo ruvettu rakentamaan ja havainnekuvien perusteella siitä voi tulla jopa kautukuvaa piristävä rakennus.
Kuva
H.C., veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Bernheart
#100231
Osoitteessa Tietotie 9 ja 11 käynnistyy kehityshanke toimisto- ja hotellirakennuksille. Pinta-ala on noin 3,8 ha. Aviapoliksen sekä Lentoaseman rautatieasemille on matkaa noin 500 m ja lentoaseman terminaaleille noin kilometri. Tulevan Vantaan ratikkaan pysäkki on rakennusten edessä.
Loput linkistä.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25