Sivu 1/2

Myyrmäki

Lähetetty: 27.02.19 00:04
Kirjoittaja H.C.
Myyrmäki ansaitsee oman ketjun.

Yritetään koota muutkin hankkeet tänne, mutta tästä voi alkuun hämmästellä myyr york downtown suunnittelukilpailun satoa:
https://www.vantaa.fi/asuminen_ja_ympar ... lukilpailu

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 27.02.19 12:02
Kirjoittaja Jukki
Itse äänestin kaupungin sivulla D-vaihtoehtoa, siinä oli hauskannäköisiä liiketiloja kivijalassa jne. Tosin tässä vaihtoehdossa rakennukset toistivat itseään vähän turhan paljon.

B oli mielestäni huonoin

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 27.02.19 14:44
Kirjoittaja Xerdoz
C tai A ehkä omasta mielestä parhaat, vaikka niissäkin on aivan liikaa jätetty turhia aukkoja kortteleihin. C hieman monotoninen, mutta muuten hyvä. Tykkään ylipäätään sisään vedetyistä ylemmistä kerroksista.

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 27.02.19 17:10
Kirjoittaja Sam33
Nyt on kyllä Myyrmäessä niin paljon hankkeita menossa, että hattua täytyy nostaa jos ne kaikki saadaan edes kohtuullisessa ajassa toteuttettua. Nopealla laskulla Myyrmäen keskustan alueella on olemassa asuinkerrostalojen kaavaa tai valmistelussa oleva kaavaa reilusti yli 150 000 kerrosm2 verran, eikä kaikki pienemmät tai epävarmat hankkeet ole edes mukana. Toteuttaminen on ollut kyllä suhteellisen hidasta, sillä keskustakorttelikin on ollut valmistelussa vuodesta 2017. Nyt on lupaavia merkkejä, sillä rakennuslupia on myönnetty ja haettu, mutta rakentamista ei ole toistaiseksi aloitettu missään.

Asemakorttelien ehdotuksissa tuo D on kaikista tyylikkäin, vaikka ei tuollaisena tulisi kyllä toteutumaan. Vaihtoehto A näyttää ehkä toteuttamiskelpoisempana hankkeelta.

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 27.02.19 17:19
Kirjoittaja pallo
Myrtsistäkö se onkin nyt tulossa se "toinen keskusta" Pasilan sijaan? Ei siinä, hyvältä näyttää. Joko siellä on rakentaminen käynnissä?

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 27.02.19 17:28
Kirjoittaja hmikko
pallo kirjoitti: 27.02.19 17:19 Myrtsistäkö se onkin nyt tulossa se "toinen keskusta" Pasilan sijaan? Ei siinä, hyvältä näyttää. Joko siellä on rakentaminen käynnissä?
Ei Pasilan sijaan, vaan Tikkurilan lisäksi :)

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 27.02.19 20:45
Kirjoittaja kaupunkilainen
Itse pidän E-vaihtoehdon rakennuksia hienoimpina, mutta D-vaihtoehdossa oli hienot kävelyreitit.

Vaaleat rakennukset sopivat paremmin tuolle paikalle kuin punatiiliset tai kirjavat rakennukset.

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 27.02.19 22:38
Kirjoittaja Pyöröovi
Jukki kirjoitti: 27.02.19 12:02 B oli mielestäni huonoin
Pitää ihan kysyä, mikä B:ssä oli niin vikana, että se erottui huonoimmaksi? Mielestäni se oli ehdotus paremmasta päädystä, vaikka tosiaan D saattoi olla hieman kiehtovampi vaihtoehto. Esimerkiksi E oli todella kylmäävä vaihtoehto, pelkkiä monotonisia torneja ja laatikoita, joiden väliin on jätetty todella vähän julkista tilaa. Kaiken kaikkiaan ehdotukset olivat kuitenkin hämmästyttävän laadukkaita verrattuna moniin aiempiin Talossa esillä olleisiin kilpoihin. Ehkä kutsuperiaatteessa on itua.

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 28.02.19 09:55
Kirjoittaja Jukki
Pyöröovi kirjoitti: 27.02.19 22:38
Jukki kirjoitti: 27.02.19 12:02 B oli mielestäni huonoin
Pitää ihan kysyä, mikä B:ssä oli niin vikana, että se erottui huonoimmaksi?
En pitänyt talojen väliin jäävistä puistoista, ne eivät näyttäneet mielestäni kaupunkimaisilta, enkä usko että niiden käyttöaste nousisi kovin korkealle. Aseman toisella puolella on kuitenkin Paalukylänpuisto, varsinaista ulkoilumaastoa löytyy parin sadan metrin päästä. Rakennusmassa oli aseteltu myös hieman monotinisesti, vaikutti siltä että rakennukset muodoistaisivat jonkin verran esteitä jalankululle.

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 28.02.19 20:12
Kirjoittaja H.C.
D on oma suosikkini. Nykytilanne on niin masentava että kaikkihan nämä ovat hienoja, mutta tuossa D vaihtoehdossa on joka puolelle yritetty saada ihan kivan näköistä katutilaa. Myös juna-asema otettu hienosti mukaan. Parissa muussa suunnitelmassa oli osa maantasokerroksista paikoin jätetty pelkäksi muuriksi, joka ei paljoa nykytilannetta muuta.

Ei kyllä hirveästi enää harmita ja iso myyri ja myyrinpuhos puretaan :)

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 28.02.19 20:40
Kirjoittaja Jukki
H.C. kirjoitti: 28.02.19 20:12
Ei kyllä hirveästi enää harmita ja iso myyri ja myyrinpuhos puretaan :)
Ei harmita. Toivoisin että alueen muutamat ravintolat (Wandas, Mike's diner, se meksikolainen mesta ja vaikka jopa Molly Malones) keskittyisivät näihin uusiin kortteleihin. Vaikka siten että olisivat sitä juna-asemaa vasten ja varustettuina isoilla ikkunoilla ja houkuttelevalla sisustuksella. Alueesta saattaisi tulla jopa oikein kiva siten. Topparin voi sulkea.

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 18.03.19 21:11
Kirjoittaja NikkeHD
Omakin suosikki ehdottomasti D, siihen jos yhdistettäisiin joistain muista ehdotuksista erilaisia torneja olisi oikeasti erittäin hyvän näköistä kaupunkia tulossa. Harmi kun tuli huomattua äänestys päivää liian myöhään.

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 11.04.19 15:42
Kirjoittaja Jukki
Tämä kilpailu on ratkennut, tässä voittaja (A):

Kuva

Linkki uutiseen: https://www.vantaa.fi/uutisia/kaikki_uu ... 1/0/144631 ja kilpailuun: https://www.vantaa.fi/myyr_york_downtown

Ja tietenkin vielä yleisöäänestyksen tulokset:

Kuva

Yleisön suosikki ei siis voittanut. Eivätkä prosentitkaan ihan perusmatematiikkaa ole.

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 01.06.19 09:29
Kirjoittaja kaupunkilainen
Vantaan kaupunginmuseo vaatii Myyrinpuhoksen suojelua HS:n artikkelissa, koska se on "arvioitu kultuurihistoriallisesti erittäin merkittäväksi".

Eivät huomioi sitä, että se estää Myyrmäen tiivistämistä ja edistää täten kaupunkirakenteen hajautumista.

Re: Myyrmäki

Lähetetty: 01.06.19 12:50
Kirjoittaja Pyöröovi
Samoin kuin Espoon olisi hyvä ymmärtää Tapiolan uimahallin arvokkuus, Vantaan sietäisi oppia omien historiallisten rakennustensa arvokkuus ja rakentaa tiivistä kantakaupunkia niiden ympärille. Vantaalla riittää tilaa tiivistää, joten on hyvin surullista, jos ainoat mielenkiintoiset rakennukset historiasta korvataan mauttomilla nykylaatikoilla. Kuten hesarin juttu hyvin käy läpi, Myyrinpuhos on kovin harvinaislaatuinen osoitus aikakautensa futurismista Suomessa.