Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä hylje
#97461
Purkki^ kirjoitti: 29.01.19 21:54 Vihdoin tuohon Asolan tontille lähdetään tekemään. Ihmeen kauan saanut olla tontti tyhjillään kun miettii et 200m päässä on asema ja citymarket naapurissa.
Sellaista se kaavoittajan loputon viisaus on. Kaavaan on helppo piirtää asioita joita kukaan ei halua rakentaa, vaikka mahdollisuudet olisivat huipussaan. Virkaa pitävä kaavoittaja ei virhearvioita maksa pussistaan tai muutenkaan, vaikka todelliset menetykset olisivat mittavat.
Tekijänä kaupunkilainen
#97535
Sam33 kirjoitti: 30.03.19 11:45 Tikkurilan hanke tullut asemakaavoitusvaiheeseen. Hankkeen ulkoasu hieman uudistunut ja omaan silmään ainakin parempaan suuntaan:

Kuva
Hesari uutisoi hankkeesta: Tikkurilan tyhjillään oleva virastotalo puretaan ja tilalle tulee asuinrakentamista.
Harmittavasti myös Vantaa on siirtynyt tähän kyseenalaiseen "tietty määrä oltava perheasuntoja" -linjaukseen.

Tämän seurauksena rakennetaan asuntoja, jotka eivät käy kaupaksi, paitsi alihintaan.
Kielotien ja Lummetien kainaloon on tulossa 12 asuintaloa, joissa on asuntoja yhteensä noin 450. Rakennusten korkeus vaihtelee 12-kerroksisesta 4-kerroksiseen. Kortteliin tulee myös uusi päiväkoti

Viime kesänä hyväksyttyjen maapoliittisten linjausten mukaisesti Vantaa rajaa yksiöiden määrää uudisrakennuskohteessa. Tässä kohteessa kovan rahan asunnoista enintään 40 prosenttia ja tuetussa asuntotuotannossa 30 prosenttia saa olla yksiöitä.

Perheasuntoja pitää olla vähintään 30 prosenttia. Vantaalla perheasunnoiksi on määritetty kolmiot tai sitä suuremmat asunnot.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006063534.html
Tekijänä kaupunkilainen
#97836
kaupunkilainen kirjoitti: 13.11.18 18:05 Louhelan Kuohukujan ostoskeskusta (StreetView) ei tulla säilyttämään, vaan se aiotaan purkaa.

Tilalle tulee 3300 kerrosneliön suuruinen kerrostalo ja yksikerroksinen siipirakennus, jossa on liiketilaa.

Havainnekuva:

Kuva
Vantaan kaupunginvaltuusto ei hyväksynyt kaavaa. Tähän vaikutti Vantaan kaupunginmuseon ja Vantaa-seuran vaatimukset säilyttää ostoskeskus, koska se on "kultuurihistoriallisesti arvokas".
Avatar
Tekijänä Tande
#97837
Kovin innoissani en käänteestä kyllä ole. Myönnän, että olen arkkitehtuurin suhteen pelkkä riviharrastaja ja minun on vaikea nähdä rakennusta "poikkeuksellisen näyttävänä", vaan lähinnä nuhjuisena kenkälaatikkona, vaikka ymmärrettävästi tuhansilla myyrmäkiläisillä liittyy ostariin nostalgisia muistoja.

Näkisin että ihan muutama näistä aikaansa edustavista 60-80 lukujen lähiöostareista riittäisi toimimaan muistona jälkipolville, yleensä niille on hyvin vaikea saada kaupallisesti kannattavia, etenkin kun vaihtoehtona olisi tontin totaalinen saneeraus isommilla tehoilla...

Rehellisyyden nimissä todettaneen kuitenkin, että ostarin paikalle suunniteltu kokonaisuus oli kyllä aikamoinen rimanalitus, etenkin siihen nähden että Vantaalla on muuten kuluvalla vuosikymmenellä oltu huomattavasti naapurikuntia rohkeampia ja visionäärisempiä, mitä tulee purkavaan täydennysrakentamiseen ja lähiöiden kehittämiseen yleensä. Jos minusta olisi kiinni, purkaisin myös ostarin takana olevan 3-kerroksisen lamellitalon ja tilalle korkea umpikortteli kivijalkaliiketiloineen.
Biosphere peukuttivat tätä
Tekijänä Pyöröovi
#97862
Mikä helpotus! Ostoskeskus ei ole mitenkään Tanden kuvailemasti "poikkeuksellisen näyttävä", mutta se on arvokas esimerkki aikansa arkkkitehtuurista, jonka korvaaminen kylmäävällä elementtitalolla olisi ollut ennemmin menetys kuin kohennus paikallisille. Nyt olisi tilaisuus aloittaa kunnollinen Louhelan kasvojenkohotus tiivistämällä reilusti ympäröivien parkkialueiden kohdalta ja luomalla miellyttävää kävely-ympäristöä elvyttämään liiketoimintaa. Paljon on mahdollisuuksia, kun Kehärata tuo ihmisiä kaukaa ja läheltä.
H.C. peukuttivat tätä
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78