Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä Jones
#101151
huopa kirjoitti:Toi Tikkurilan umpikortteli onkin mielenkiintoinen. Olisin jopa siinä uskossa, että se on koko Vantaan ainoa täysin umpinainen kortteli sitten, mutta olenko ihan vaan väärässä?
Itseasiassa tuosta taitaa muodostua Vantaalle toinen täysin umpinainen kortteli. Ensimmäinen on Jokiniemen puolelle Lauri Korpisen Katu 10:een valmistunut Lumon talo.

Kuva

Veromiehessä Perintötie 3:ssa olisi kaava mahdollistanut kivan umpikorttelin, mutta jostain syystä As Oy Vantaan Penninki tuolee tuossa jäämään ainoaksi kohteeksi, joka ei kiinnity muihin Perintötie 3:n rakennuksiin ja sinisellä ympyröityihin kohtiin jää kapeat tuulitunnelit talojen väliin.

Kuva
Tekijänä Sam33
#101216
Valmet suunnittelee toimistotaloa Tikkurilaan – Uuteen taloon yli 700 työntekijää

Erittäin positiivinen uutinen Tikkurilan kannalta. Uutisessa mainittiin, että tulossa yksityiselle maalle, joten nopealla selailulla ainoa vaihtoehto on Spondan omistama iso tontti ihan aseman vieressä. Muut vapaat tontit on valtiolla tai kunnalla.

Toivotaan, että tämä hanke yhdessä uuden terveysaseman kanssa laittavat vauhtia Jokiniemen puoleisen radan varren kehitykseen.

Lisäksi niin ikään Spondan omistama Väritehtaankadun toimistotalon laajentaminen on alkanut tässä kuussa. Linkki uutiseen.
Avatar
Tekijänä Tande
#101337
Koivukylän (Asolan) Citymarketin viereinen korttelinpuolikas 14.12.

Kuva

Kuva

Kuva

Toiselle puolen tietä on myös kohoamassa kolmen kerrostalon kohde.

Kuva

Kuva

Kuva

Miellyttävää kehitystä ihan raskasraideaseman naapurissa. Pitää vain toivoa, että myös radan itäpuolen sinänsä hienot suunnitelmat ottaisivat vauhtia lähitulevaisuudessa.
veka, jfo, Purkki^ ja 2 muut peukuttivat tätä
Tekijänä Jones
#101353
Täytyypä ihan kysäistä, että mitä yhteyttä uudella prismalla tammistossa olisi ollut Rediin? Tuo vanha hobbyhallin myymälä olisi purettu maisemaa rumentamasta ja vanha varaston osa purettu runkoon saakka, joten maisemallisesti harmittaa, että hanke kaatui ja rakennus odottaa vielä remonttia.
Avatar
Tekijänä MindW
#101355
Mitä ihmeen purkaus taas Kriolta? En ymmärrä mitään.

Itse rakennukseen ja juttuun täytyy palata. Onhan tuossa rakennuksessa enemmän ideaa ja yritystä kuin monessa muussa hallissa. Jutussa arvosteltiin harmautta, mikä tuntuu nurinkuriselta. Harmaa tuntuu toisaalta olevan ”moderni” suuren yleisön muotiväri esim julkisivukorjauksissa ja sisustuksessa. Värit maalataan yli ”tyylikkään” harmaaksi, katsokaapa esim. peruskorjattuja m100-mallin metroja, lämmin oranssinruskea seinämaali on korvattu kalsealla harmaalla. Esimerkki julkisivukorjauksesta.
Tekijänä hmikko
#101356
En itsekään ymmärtänyt Hesarin valitusta tuosta entisestä Hobby Hallin rakennuksesta. Vantaalla on paljon rumempiakin halleja suunnilleen joka notkelmassa, myös aivan uusia. Tokihan julkisivu näyttää kulahtaneelta jos sitä ei huolleta, niin kuin käy kaikille muillekin rakennuksille.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80