Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Teemme pieniä päivityksiä ja korjauksia Talossa.
Sivustolla saataa esiintyä satunnaisesti mm. englannin kieltä.
tekijänä Jones
#101151
huopa kirjoitti:Toi Tikkurilan umpikortteli onkin mielenkiintoinen. Olisin jopa siinä uskossa, että se on koko Vantaan ainoa täysin umpinainen kortteli sitten, mutta olenko ihan vaan väärässä?
Itseasiassa tuosta taitaa muodostua Vantaalle toinen täysin umpinainen kortteli. Ensimmäinen on Jokiniemen puolelle Lauri Korpisen Katu 10:een valmistunut Lumon talo.

Kuva

Veromiehessä Perintötie 3:ssa olisi kaava mahdollistanut kivan umpikorttelin, mutta jostain syystä As Oy Vantaan Penninki tuolee tuossa jäämään ainoaksi kohteeksi, joka ei kiinnity muihin Perintötie 3:n rakennuksiin ja sinisellä ympyröityihin kohtiin jää kapeat tuulitunnelit talojen väliin.

Kuva
tekijänä Sam33
#101216
Valmet suunnittelee toimistotaloa Tikkurilaan – Uuteen taloon yli 700 työntekijää

Erittäin positiivinen uutinen Tikkurilan kannalta. Uutisessa mainittiin, että tulossa yksityiselle maalle, joten nopealla selailulla ainoa vaihtoehto on Spondan omistama iso tontti ihan aseman vieressä. Muut vapaat tontit on valtiolla tai kunnalla.

Toivotaan, että tämä hanke yhdessä uuden terveysaseman kanssa laittavat vauhtia Jokiniemen puoleisen radan varren kehitykseen.

Lisäksi niin ikään Spondan omistama Väritehtaankadun toimistotalon laajentaminen on alkanut tässä kuussa. Linkki uutiseen.
Sieni liked this
Avatar
tekijänä Tande
#101337
Koivukylän (Asolan) Citymarketin viereinen korttelinpuolikas 14.12.

Kuva

Kuva

Kuva

Toiselle puolen tietä on myös kohoamassa kolmen kerrostalon kohde.

Kuva

Kuva

Kuva

Miellyttävää kehitystä ihan raskasraideaseman naapurissa. Pitää vain toivoa, että myös radan itäpuolen sinänsä hienot suunnitelmat ottaisivat vauhtia lähitulevaisuudessa.
veka, jfo, Purkki^ and 3 others liked this
tekijänä Jones
#101353
Täytyypä ihan kysäistä, että mitä yhteyttä uudella prismalla tammistossa olisi ollut Rediin? Tuo vanha hobbyhallin myymälä olisi purettu maisemaa rumentamasta ja vanha varaston osa purettu runkoon saakka, joten maisemallisesti harmittaa, että hanke kaatui ja rakennus odottaa vielä remonttia.
tekijänä MindW
#101355
Mitä ihmeen purkaus taas Kriolta? En ymmärrä mitään.

Itse rakennukseen ja juttuun täytyy palata. Onhan tuossa rakennuksessa enemmän ideaa ja yritystä kuin monessa muussa hallissa. Jutussa arvosteltiin harmautta, mikä tuntuu nurinkuriselta. Harmaa tuntuu toisaalta olevan ”moderni” suuren yleisön muotiväri esim julkisivukorjauksissa ja sisustuksessa. Värit maalataan yli ”tyylikkään” harmaaksi, katsokaapa esim. peruskorjattuja m100-mallin metroja, lämmin oranssinruskea seinämaali on korvattu kalsealla harmaalla. Esimerkki julkisivukorjauksesta.
tekijänä hmikko
#101356
En itsekään ymmärtänyt Hesarin valitusta tuosta entisestä Hobby Hallin rakennuksesta. Vantaalla on paljon rumempiakin halleja suunnilleen joka notkelmassa, myös aivan uusia. Tokihan julkisivu näyttää kulahtaneelta jos sitä ei huolleta, niin kuin käy kaikille muillekin rakennuksille.
tekijänä Purkki^
#101636
Kuva
Kuva
HOK-Elanto
Tikkurilan Prisman remontti alkaa – "Julkisivuista tulee kaupunkikuvallisesti näyttävimpiä"

Prisma Tikkurilan julkisivun remontti alkaa helmikuussa.

Remontissa uusitaan viime syksynä 30 vuotta täyttäneen Prisman julkisivujen ulkokuoret.

– Prisman julkisivuista tulee kaupunkikuvallisesti näyttävimpiä, HOK-Elannon Prismajohtaja Jari Kättö kuvaa.

Uusissa julkisivuissa käytetään Kätön mukaan useampia värejä. Kellertäviä ja punertavia maavärejä sekä valkoista ollaan käytetty myös muun muassa Prisman itäpuolen naapurirakennuksissa.

Lisäksi Prisman pysäköintitalon julkisivujen verkkorakenteet uusitaan metallisäleikkörakenteella ja teräsrakenteiset katosrakenteet kunnostetaan ja maalataan.

– Uudet julkisivut estävät aiempaa paremmin veden pääsyn parkkitaloon, Kättö kertoo.

Osa nykyisistä katoksista poistetaan kokonaan ja esimerkiksi pääsisäänkäynnin katos uusitaan kokonaan. Myös parkkitaloon tehdään uusi merkitty reitti jalankulkijoille turvallisuuden parantamiseksi.

Helmikuussa alkava remontti jatkuu loppusyksyyn. Prismakeskuksen liikkeet palvelevat asiakkaita koko remontin ajan.

– Asiakkaille remontti näkyy niin, että koko kiinteistö on huputettu. Kulkureitit huputettuun rakennukseen muuttuvat pari kertaa.

Kättö korostaa, että kulkureittien turvallisuudesta huolehditaan koko remontin ajan.
Tätä ja koko Tikkuraitin kunnostamista on kyllä odotettu.
hmikko, Jones, veka liked this
tekijänä Jones
#101644
Tätä ja koko Tikkuraitin kunnostamista on kyllä odotettu.
Todellakin, päästään pikkuhiljaa eroon pahimmista vessankaakelipintaisista rakennuksista ja saadaan Vantaalle edustava "pääkatu". Vielä kun Prisman pohjoispuoleisen korttelin maanomistat alkaisivat kehittämään aluettaan, niin saataisiin hyvältä paikalta todella tehottomasti käytetyt tontit tehokkaamiksi ja siistimmiksi.
tekijänä bonk
#101645
On kyllä kunniahimon puutetta. Siis vaan tehdään julkisivuremontti. Pinta muutetaan uuteen materiaaliin, väri vähän muuttuu samalla. Olisi voinut samalla tehdä laajempiakin uudistuksia, kun kerra korjataan
tekijänä MindW
#101650
Tuollainen halpa julkisivulevy ei tosin ole yhtään "vessakaakelia" hienompi ratkaisu.
Keane liked this
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80