Mikä on Taloforum?

#13301
Kysymys kuuluu näin: Onko Tukholmassa minkään tornitalon huipulla näköalatasanneta, ja onko alueella ylipäätään mitään paikkaa josta näkisi Tukholman Skylinen. Pahoittelen lyhyttä viestiä, odotan vastausta.
Avatar
tekijänä huopa
#13328
Slussenin vanhan kaupungin puolella on mukavat kalliot, joista näkyy myös koko kaupunki. Tunnelbana Slussen ja siitä sitten kallioille kävelemään.
#56778
Melko futuristisen näköinen, luulen ettei toteudu aivan havainnekuvan mukaisena?
Muistelen jostakin lukeneeni/kuulleeni että puurakenteinen kerrostalo olisi turvallisempi kuin teräsrakenteinen, joka tulipalon sattuessa lämmetessään menettää lujuutensa ja romahtaa?

Ei puusta nyt kovin korkeaa tolppaa kuitenkaan voi tehdä, mitenkähän korkean?
#56780
Kantti kirjoitti:Ei puusta nyt kovin korkeaa tolppaa kuitenkaan voi tehdä, mitenkähän korkean?


Tuskinpa ne kantavat rakenteet mitään puuta on, joten voi tehdä vaikka kuinka korkean. Olettaisin, että teräsluuranko ja sitten muuten käytetään puuta niin paljon kuin mahdollista.
#56908
ArchDailyn sivulla ja muuallakin kommentoijat ovat syytelleet OMAn tornia tylsäksi plagiaatiksi Moshe Safdien vuoden 1967 maailmannäyttelyyn Montrealiin suunnittelemasta Habitat 67:sta. Itse en nyt olisi plagioinnista järin huolissani. Safdien tarkoituksena olikin tutkailla tulevaisuuden asuinkerrostalon mallia, jollaista Habitatista ei sitten tullut.

Kuva