Sivu 1/1

H.C. Andersen Adventure Tower

Lähetetty: 23.05.17 18:46
Kirjoittaja veka
Kööpenhaminan merenpuoleinen kärki Nordhavn (paikallinen Jätkäsaari) syntyy uudestaan tulevien vuosikymmenten aikana. Nykyisen satama-alueen paikalle kaavaillaan risteilysataman lisäksi asuinaluetta kymmenille tuhansille uusille asukkaille ynnä kaikenlaista kivaa. Kivan kärjessä on uusi huvipuistoalue H.C. Andersen Park ja sen maamerkkinä saman satusedän nimeä kantava torni. Sen korkeudeksi on kaavailtu 280 metriä eli mukavasti enemmän kuin salmen toisella puolella Göteborgin Karlatornetissa.

Eihän näistä aina (useimmiten) tule valmista, mutta tähän on koottu taakse isoja nimiä ja firmoja sen verran, että on lupa odottaa jotain. Veturina on tietysti Tanskan suuri poika eli Bjarke Ingels (BIG). Tornin kerroksista löytyy (tässä vaiheessa) huvipuiston tiloja, konttoreita, hotelli, asuntoja ynnä ravintoloita ja näköalapaikkoja.

Jotain tällaista olisi voitu viritellä myös Jätkään tai Hernesaareen, mutta mitäs noita enää haikailemaan. Peukut pystyyn tanskalaisille.

http://hc-andersen-tower.com/

Kuva
Kuva
Kuva

Re: H.C. Andersen Adventure Tower

Lähetetty: 23.05.17 19:42
Kirjoittaja Kazaam
Kuten SSC:n puolella paikalliset aiheesta ovat jo ovat keskustelleetkin, niin H.C. Andersenin nimellä ratsastaminen tämän projektin taustamiesten toimesta on melko kornia. Sadultahan tämä koko projekti vaikuttaa, liian moni järkisyy on hanketta vastaan.

Re: H.C. Andersen Adventure Tower

Lähetetty: 23.05.17 22:25
Kirjoittaja hmikko
veka kirjoitti: Jotain tällaista olisi voitu viritellä myös Jätkään tai Hernesaareen, mutta mitäs noita enää haikailemaan.
Minen kyllä todellakaan kaipaa yksinäistä 280-metristä torahammasta Jätkään tai Hernesaareen. Korkeus siis tuplat siitä, mitä Clarionille yritettiin hakea kaavamuutoksella alkuvaiheessa.

Mitä vähän katselin Nordhavnenin hankkeita, niin näemmä laajentavat sekä satamaa että asuinaluetta merelle. Maasta vissiin oikeasti pulaa eri tavalla kuin Helsingissä.

Re: H.C. Andersen Adventure Tower

Lähetetty: 24.05.17 08:35
Kirjoittaja veka
Tuo 280 metriä tuolla paikalla ylittää myös oman ymmärrykseni roimasti, vaikka olenkin tornifriikkejä. Clarionin typistyminen nykyisiin mittoihinsa oli kuitenkin valtava pettymys. Sen sijaan tanskalaisten visiot huvipuistosta yms. uuden asuinalueen ja erityisesti risteilylaivojen sataman yhteyteen on sellaista visiointia, jota tännekin kaipaan.

Mahdoitteko huomata kiinalaisten pandadiplomatian uutisoinnin aikoihin, että myös tanskalaiset ovat saaneet omat valtiovierailupandansa? He eivät suinkaan piilota niitä jonnekin takamaille paikalliseen Ähtäriin. Tanskan pandatarha tulee tietysti isoksi vetonaulaksi Kööpenhaminan eläintarhaan, mihin samainen Bjarke I. on suunnitellut komean uuden pandalan. Helsingissä pandat olisivat sopineet hienosti vaikkapa Töölönlahden tai Eläintarhan alueelle. Sinne olisi voinut (ja voisi vieläkin) siirtää Korkeasaaresta muutkin eläimet. Korkeasaari vapautuisi näin asuinalueeksi ratikkapysäkkeineen.

Toki toivon yhä, että tanskalaiset saavat satamasaareensa myös jonkin sortin komean tornin.

Re: H.C. Andersen Adventure Tower

Lähetetty: 25.05.17 05:28
Kirjoittaja Krio
Ähtäri on tunnettu nalleista niin sinnehän ne sopii paremmin kuin lasin taakse Manskun varteen. Ähtärissä ne saanee vähän paremmin liikkua kuin kuolla hitaasti jossain lasikopissa parhailla paikoilla.