Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä AQ
#102204
Tuo Libeskindin alkuperäinen konsepti on aika silmiinpistävän samankaltainen kuin eräässä hänen paikallisessa tuotoksessa. Skaala Tampereella toki vähän eri luokkaa ja symboliikka täysin päinvastainen :lol:
tekijänä hmikko
#102205
^ Manhattanin ja Tampereen välissä Libeskind ehdotti noita särmikkäitä torniklustereita erinäisiin muihinkin paikkoihin, ja kerrosalojen takia niitä jäi muistaakseni useampikin toteutumatta. Singaporeen valmistui 2011 tämmöinen:

Kuva
veka, AQ tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#102207
Libeskindillä on siis ollut myös vähän nöyrempi kausi, jolloin nämä tornit saivat taipua. Noilta ajoilta taitaa olla peräisin myös hänen tunnetuin kaartuva talonsa, Milanon CityLife-alueen torni, joka on parhaillaan ja vihdoin valmistumassa. Ellei ole jo valmis. Taipuisaa tyyliä edustavat myös Studio Libeskindin suunnittelemat CityLife -alueen asuinkerrotalot. Täällä ennenkin nähdyssä kuvassa on keskellä Kuningas (Isozaki), oikealla Kuningatar (Hadid) liehuvine helmoineen, molemmilla pää ylväästi pystyssä, ja vasemmalla nöyristelevä Ministeri eli palvelija (Libeskind). Libeskindin tornin nimi on Torre PwC (PricewaterhouseCooper) ankkuriasukkaan mukaan.

kuva: Zaha Hadid ArchitectsKuva
huopa tykkää tästä