Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä veka
#97939
Karlatornetin pohjalaatta on valettu. Alla olevasta linkistä löytyy taidokas nopeutettu video, jossa lähes vuorokauden kestänyt massiivinen operaatio on tiivistetty kahteen minuuttiin. Tätä on oikeasti kiva ihastella myös visuaalisena tapahtumana. Onhan näitä isoja valuja nähty myös luonnossa raksoilla, mutta tämä on kyllä aivan omassa sarjassaan. Tämän jälkeen jää vain hämmästelemään, miten kummassa koko valtava torni tulee pysymään pystyssä oikeastaan aika vähäpätöisellä eli itsensä kokoisella jalustallaan.

https://www.youtube.com/watch?v=6W-Bcq1M8fQ
hmikko, Kantti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#98321
Vaihteeksi huonoja uutisia Karlatornetista. Nimittäin, Sernekeltä on rahat loppu ja rahoittajilla uskonpuute. Tornille haetaan uutta omistajaa. Tämä tieto uutisoitiin heinäkuussa, ja tänään kerrottiin, että rakennuksen valmistuminen siirtyy vuodella eteenpäin. Nyt on tähtäin vuoden 2022 loppupuolella. Uudesta omistajasta ja mahdollisista rahoittajista ei ole vieläkään tarkempia tietoja, mutta nettiä kahlailemalla voi ainakin arvailla, että ulkomailta saattaa löytyä. Kiina ja Norja mainittu. Serneken toimarin mukaan neuvottelut ostajaehokkaan kanssa on tarkoitus saada valmiiksi syyskuun loppuun mennessä. Työt raksalla jatkuvat vajaalla miehityksellä, mutta jatkuvat kuitenkin koko ajan. Lehtitietojen mukaan yli 80% asunnoista on myyty, mitä se sitten tarkoittaakin.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/ ... r-forsenat
hmikko peukuttivat tätä
Tekijänä jusa-masa
#98325
Harmi, että rahat loppui. 101 myymätöntä asuntoa 590:stä on hyvin (83%), mutta esim. vain pienin kattohuoneisto viidestä kattohuoneistosta on myyty.
Toivottavasti rahoitus järjestyy ja kaikki tornit ja muu kompleksi saadaan valmiiksi. On vain omasta mielestäni väärällä puolella jokea kun keskusta on juuri toisella puolella vaikka vesibussiyhteydet keskustan puolelle kivat tuosta kohtaa onkin.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7