Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#84976
Suomalaismediatkin alkavat heräämään siihen, että reilun tunnin ajomatkan päähän rajalta on nousemassa Euroopan korkein pytinki:
Länsiväylä kirjoitti: Euroopan korkein pilvenpiirtäjä nousee ­– suomalaiset mukana 462-metrisen jätin teossa

Kuva

Euroopan korkeinta pilvenpiirtäjää rakennetaan parhaillaan Venäjällä.

Kyseessä on 462 metrin korkuinen pilvenpiirtäjä, joka nousee Pietariin. Rakennus on osa Gazprom Neft -yritysryhmän pääkonttorikompleksia. Pääkonttorin lisäksi 87-kerroksiseen rakennukseen tulee toimistokeskus.

Pilvenpiirtäjän teossa on mukana myös suomalaisyrityksiä.

Lujabetonin ja Ruduksen yhteisomistuksessa oleva, Venäjän markkinoilla toimiva LujaBetomix toimittaa pilvenpiirtäjään noin 170 000 kuutiometriä betonia.

– Määrä on Suomen betonimarkkinaan suhteutettuna tavattoman suuri. Hankkeen kokonaisbetonimäärä on noin 15 prosenttia Suomen vuotuisesta valmisbetonivolyymista, yritykset kertovat.

Pilvenpiirtäjän rakennustyöt alkoivat paalutustöillä syksyllä 2014. Kohteeseen tehtiin helmikuussa 2015 maailman suurin kertavalu kohteen perustusta valettaessa. Guinnessin ennätyskirjaan päätyneessä valussa betonia pumpattiin yhteensä 19 624 kuutiota katkeamattomasti yli 49 tunnin ajan.

Hankkeen valtaisaa kokoa kuvastaa se, että se on yli neljä kertaa suurempi kuin esimerkiksi Pasilan keskustakortteli Tripla.

Pilvenpiirtäjä valmistuu vuonna 2018.
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/4428 ... tin-teossaKuva
lähde: http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=1648
veka peukuttivat tätä
#87460
Runsaasti tuoreita kuvia Lakhtasta paikallisilta kuvaajilta. Ison tornin seinillä on jo lasia. Kauempaa näpätyissä maisemakuvissa Lakhtan ylivoimainen koko alkaa jo näkyä. Sivurakennuksetkin alkavat jo olla hyvässä vaiheessa. Jostain sattui silmiin arvio, että Lakhta on tällä haavaa edellä aikataulustaan.

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 39&page=91
#92728
Vaikka olenkin ollut tämän ketjun kuuden vuoden aikana skeptinen tämän tornin toteutumisen suhteen, niin sinne se vaan nousi talousvaikeuksista ja pakotteista huolimatta!

Edelleen on pakko sanoa että Moskovan klusteri pesee tämän yksinäisen tornin näyttävyydessään helposti, mutta onhan tuo melkoinen maamerkki. Saisi nyt ympärilleen muutaman 50-kerroksisen tornin pieneksi klusteriksi.
#98263
Lakhta näyttää valmistuneen. Euroopan korkein ja komea. Melkoinen saavutus suurelta ja mahtavalta.Jos oikein tuolta ymmärsin, virallisia avajaisia on tarkoitus viettää vielä tänä vuonna.
Linkin takaa löytyy kotisivujen kiihkeärytminen esittelyvideo (valikosta Lakhta Center)

http://lakhta.center/en/press/gallery/visial/

pysäytyskuva esittelyvideostaKuva
Iggy.P, Raimo Miettinen peukuttivat tätä