Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä veka
#99535
Aluksi tämä David Adjayen suunnittelema uusi tornitalo ei ainakaan itseäni innostanut yhtään, pikemminkin päinvastoin. Jos liian moni tärkeä detalji (porrastetut nurkat, kaaret ikkunoiden alalaidoissa jne.) tehdään odottamattomalla tavalla, kokonaisuus alkaa tuntua vähän omituiselta. Kun sitten tutustuu lähemmin koottuihin selityksiin ja kehuihin, talo alkaa vaikuttaa aika kiinnostavalta. Huoliteltua työtä, kuten tämän kokoluokan asuintaloissa tuolla päin täytyy olla. Näköjään myös varustelukilpailu asukkaille tarjottavien yhteistilojen puolella on saavuttanut jo aika uskomattomat mitat: perinteisten lisäksi mm. kylpylä, oma kylpylä myös koirille, Imax-teatteri, koripallohalli, golfsimulaattori ja lasten peuhasali. Maisemakuvassa linkin takana näkyy lähellä oleva Fank Gehryn uskomaton 8 Spruce Street, jonka rinnalla on paha nousta tärkeäksi. Lopulta tämä on ehkä vain yksi uusi iso torni maisemaan, johon WTC-alue hautautuu hyvää vauhtia.
Avatar
Tekijänä veka
#99562
Tällaiset talot menevät monella tapaa yli ymmärryksen, kuten on aikaisemminkin hämmästelty. Tulitikkutornissa on yksi kämppä per kerros, joten hissillä pääsee kätevästi suoraan omaan asuntoon. Videolla 28 miljoonaa maksavan asunnon (43. kerros, ollaan vasta puolivälissä matkalla ylöspäin, joten kalliimpiakin löytyy) esittelijä innostuu eniten kuvaillessaan, miten tietysti myös suihkukopissa on näköalaikkuna, josta voi tarkkailla kaupungin maisemia je kelejä. Mitäs siitä, vaikka ikkuna on heti huurussa, kun hanat avaa. Tärkeintähän on toki päästä esittelemään tätä ominaisuutta kateellisille sukulaisille, kun nämä tulevat ekaa kertaa kylään.
Viimeksi muokannut veka, 07.02.20 22:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tekijänä Janne76
#99563
veka kirjoitti: 07.02.20 22:06 Tällaiset talot menevät monella tapaa yli ymmärryksen, kuten on aikaisemminkin hämmästelty. Tulitikkutornin ylimmissä kerroksissa on yksi kämppä per kerros, joten hissillä pääsee kätevästi suoraan omaan asuntoon. Videolla 28 miljoonaa maksavan asunnon esittelijä innostuu eniten kuvaillessaan, miten tietysti myös suihkukopissa on näköalaikkuna, josta voi tarkkailla kaupungin maisemia je kelejä. Mitäs siitä, vaikka ikkuna on heti huurussa, kun hanat avaa. Tärkeintähän on toki päästä esittelemään tätä ominaisuutta kateellisille sukulaisille, kun nämä tulevat ekaa kertaa kylään.
Kyllä tää Fiskehamnenin tornit voittaa?