Mikä on Taloforum?

#90329
Milano - CityLife

Lomareissun yhteydessä oli tilaisuus käydä katsomassa Milanon keskustan uusien isojen alueiden - CityLife ja Porta Nuova - edistymistä. Ne sijaitsevat vain parin kilometrin päässä Duomosta ja toisistaankin. Ne muodostavat Milanon ja samalla koko Italian tärkeimmän tornitalokeskittymän. Porta Nuovassa merkittäviä torneja on jo toistakymmentä ja lisää on tulossa. CityLifessa on kaksi pystyssä ja kolmas lähtenyt liiikkeelle.

CityLifen Allianz Tower eli Torre Isozaki (arkkitehdin nimen mukaan) valmistui 2015 ja Generali Tower eli Torre Hadid on valmistumassa tänä vuonna. Kolmas eli Torre Libeskind on jo rakenteilla. Suunnittelukilpailun voittotyötä noudatellen samoilta arkkitehdeilta tulee aluelle myös asuinkerrostalojen ryhmät, joista Libeskindin ja Hadidin ovat jo valmiit. Tornien alla on jo käytössä metroasema, ja sen yhteyteen tulee Italian laajin kaupunkiostari (80 myymälää ja 20 ravintolaa tms.), jonka pitäisi avautua marraskuun lopussa. Muuta mukavaa ovat 8 teatterin leffarakennus, uusi nykytaiteeen museo ym. Ahdasta ei kuitenkaan ole, ja kaupunkilaiset saavat ilokseen valtavan kokoisen puistoalueen. Parkkipaikat ovat maan alla. Kaikesta näkee, että tyylikkyys edellä mennään.

KuvaLuonaan suunnalta tultaessa tornit alkavat hallita maisemaa jo kaukaa. Vasemmalla Torre Hadid, jonka edessä Studio Libeskindin suunnittelemia asuintaloja. Oikealla Torre Isozaki.


KuvaSamat tornit lähempää. Jätskikauppialla ei kiirettä pitänyt, kun lämpötila varjossakin oli päälle 30 astetta. Oikella Hadidin asuintaloja.


Kuva Torre Hadid koko komeudessaan. Kerrostalojen välissä kulkee puistokäytävä, joka johtaa torneille kaakosta.


Kuva Tornien alla on metroasema ja valmistumassa valtava ostoskeskus, joka on tarkoitus avata marraskuun lopussa.
hmikko, Klazu, jfo ja 1 muut tykkäsi tästä
#91008
Pariisi

Pariisin keskustan (surullisen) kuuluisa torni Tour Montparnasse (1973, 209 m) samannimisessä kaupunginosassa Eiffel-tornin kaakkoispuolella pur... No ei sentään pureta, vaikka sitäkin moni kaupunkilainen varmaan kannattaisi, vaan remontoidaan perusteellisesti ulkoasua myöten. Projektista järjestettiin suunnittelukilpailu, jonka voitti nimekkäiden toimistojen edestä kolmen ranskalaisen toimiston yhteenliittymä Nouvelle AOM. Valmista pitäisi olla 2024, sopivasti Pariisin tuleviin Olympialaisiin mennessä. Linkin takana on kuvat kaikista kilpailun seitsemästä ehdotuksesta, jotka ovat mielestäni komeita kaikki.

http://www.pavillon-arsenal.com/fr/expositions/10776-metamorphose-de-la-tour-montparnasse.html


KuvaTour Montparnasse nykyisin. Kuva: Wikipedia CC 3.0

KuvaTour Montparnasse korjattuna, voittajaehdotus. Kuva: Nouvelle AOM
hmikko, Kantti, grendy tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä veka
#92324
Lontoon kaupunki on julkaissut nipun hienoja kuvia kaupungin skylinen muutoksesta, kun parhaillaan rakennettavat ja tulossa olevat tornitalot keskustan bisnes-alueella on saatu valmiiksi vuoteen 2026 mennessä. Panevat vähän miettimään, onko homma varmasti hanskassa.

https://www.archdaily.com/886693/visualizations-show-how-londons-skyline-will-look-in-2026

Tämän Google Maps -linkin takana sama näkymä kaupungintalolta luoteeseen 2014:
https://www.google.com/maps/@51.5052833,-0.0790275,2a,75y,337.11h,86.36t/data=!3m6!1e1!3m4!1s36JmcAQG1-oN_PxptF31pw!2e0!7i13312!8i6656?hl=fi

Kuvakuva: City of London
#92325
veka kirjoitti:Panevat vähän miettimään, onko homma varmasti hanskassa.


Hommahan nimenomaan ei ole ollut hanskassa vuosikausiin, kuten kuvassakin komeileva Walkie-Talkie -pökäle osoittaa. Se on tontilla, joka oli tarkoitus olla rajattuna pilvenpiirtäjäklusterin ulkopuolelle (edeltänyt rakennus oli 91 m korkea).

Suurin ongelma ei edes liene tuo Cityn alue, jossa torneja on ollut vuosikymmenet ja niiden sijoittamisesta on ainakin jonkunlainen näkemys, vaan huomattavasti puolivillaisemmat ja vähän pienemmät tornit, joita on noussut pitkin kaupunkia käytännössä ilman minkäänlaista suunnitelmaa korkean rakentamisen reunaehdoista.