Mikä on Taloforum?

tekijänä Pyöröovi
#96822
Mainiota, 50 metrin altaita ei voi koskaan olla liikaa. Jään vain hieman kaipaamaan kunnollista katsomoa entisenä kilpauimarina, tuolla tulee kyllä ahdasta tulevaisuudessa.
Avatar
tekijänä veka
#96826
Vähintäänkin tervetullut, ja vielä lähellä metroasemaa ja bussipysäkkejä eikä missään metsässä autoilijoiden hallina. Minusta on kummallista, että Suomen isoimmissa ja vauraimmissa kaupungeissa on vähiten uimahalleja asukasmäärään nähden. Ts. pienemmät kaupungit ovat osanneet hoitaa asian paremmin. Kuka mitenkin.
tekijänä Sam33
#96829
veka kirjoitti:Minusta on kummallista, että Suomen isoimmissa ja vauraimmissa kaupungeissa on vähiten uimahalleja asukasmäärään nähden. Ts. pienemmät kaupungit ovat osanneet hoitaa asian paremmin. Kuka mitenkin.


Pienet kunnat saa asukaslukuun verrattuna hyvin paljon enemmän valtiontukea näihin hankkeisiin, tämäkin Matinkylän uimahalli ei taida saada mitään. Jos valtio antaa miljoona euroa tukea viiden miljoonan euron pieneen uimahalliin, niin se on jo paljon houkuttelevampaa rakentaa kuin iso 21 miljoonan euron uimahalli ilman valtiontukea.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#96830
veka kirjoitti:Vähintäänkin tervetullut, ja vielä lähellä metroasemaa ja bussipysäkkejä eikä missään metsässä autoilijoiden hallina. Minusta on kummallista, että Suomen isoimmissa ja vauraimmissa kaupungeissa on vähiten uimahalleja asukasmäärään nähden. Ts. pienemmät kaupungit ovat osanneet hoitaa asian paremmin. Kuka mitenkin.


Mihin tilastoon tämä tieto perustuu? Itse en ainakaan kykene löytämään tilastoa, jonka mukaan kaupungeissa olisi jotenkin poikkeuksellisen vähän uimahalleja. Tai siis totta kai jossain Utsjoella on paljon uimahalleja asukasta kohden kun uimahalleja on yksi ja asukkaita kourallinen, mutta kun käytännössä laki (tai siis opetussuunnitelma) pakottaa järjestämään uimaopetusta koululaisille, niin halleja on rakennettava syrjäseuduille siinä missä kuin koulujakin.

Toki Espoon tilanne on Tapiolan uimahallin farssin vuoksi ollut aika synkkä, mutta Leppävaarassa on uusi 50 metrin allas, Matinkylään rakennetaan nyt samanlainen ja Tapiolaankin kaavaillaan samanlaista. En pitäisi mitenkään ihmeellisenä vaikka Espoossa tämän jälkeen olisi selvästi enemmän allaspinta-alaa asukasta kohden kuin Suomessa keskimäärin.

ps. myös Matinkylän uimahallille haetaan valtionapua
Avatar
tekijänä veka
#96832
En nyt ihan tarkoittanut Utsjokea, missä tosiaan on se yksi halli, vaan kaupunkeja. Niistäkin suurin osa taitaa olla yhden tai pikkuiset jopa nollan hallin paikkoja. Espoossa on noin yksi halli per 50.000 asukasta, kuten myös Helsingissä. Asiansa paremmin hoitaneita kaupunkeja löytyy pienehköjen ja keskikokoisten joukosta. 2-3 hallin kaupunkeja ovat mm. Hamina, Hämeenlinna, Joensuu, Kajaani, Kotka, Lappeenranta, Mikkeli, Savonlinna ja Äänekoski. Todellisia uintikeskuksia ovat (pinta-alaltaan iso) Kouvola (7 hallia) ja Lahti (5 hallia). Tiedot ovat Uimaan.fi-sivustolta. Minusta Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla voisi olla jopa kaksinkertainen määrä uimahalleja nykyiseen verrattuna. Eiköhän niihin kävijöitä riittäisi.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#96835
Noista kahden hallin kaupungeista aika suuri osa on kuntaliitoksia. Eli entiseen yhden hallin kaupunkiin on liitetty viereinen yhden hallin kunta, ja lopputuloksena on kahden hallin kaupunki. Esimerkiksi noista Kouvolan seitsemästä hallista Elimäen, Inkeroisten, Kuusankosken ja Valkealan hallit on rakentanut ko. kunnat ennen kuntaliitosta, kun taas Karjalan prikaatin uimahallia ei oikein voi laskea Kouvolan palvelutarjontaan. Lisäksi listalla on aika paljon kylpylähotelleja, joiden sijoittuminen ei myöskään ole juurikaan kunnan tahdosta kiinni.
Avatar
tekijänä rakentaja
#96889
Kuva
Espoossa Blominmäkeen (kehä 3 varrella) on para aikaa valmistumassa massiivinen maanalaisen takentamisen infrahanke. Omaan tietooni tämä tuli vasta lähiaikoina kun projektin ainoa lähialueelle näkyvä maanpäälinen osa eli savupiippu on liukuvalussa. En nyt ole ihan varma tuleeko siitä joko 80 vai 100 metrinen. Eipä tuossa hankkeessa ensisilmäyksellä mitään erityisen kiinnostavaa ole mutta tiedättepä mihin taidän ja puolen miljoonan muun pökäleet tulevaisuudessa valuvat. :smt023
Pyöröovi tykkäsi tästä
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45