Sivu 1/2

Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 02.05.18 20:48
Kirjoittaja veka
Tänään ilmestynyt Länsiväylä-lehti kertoo Keilaniemen muutoksesta lähivuosina. Tai oikeastaan pitää jo puhua Keilaniemi-Otaniemestä, sillä nämä kaupunginosat näyttävät kasvavan yhteen uudeksi kaupunkikeskukseksi. Kyse ei tosiaan ole enää vain muutamasta uudesta tornitalosta. Hanke sai puhurin taakseen toissapäivänä kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaostossa, joka päätti kehottaa ks-lautakuntaa ja virastoa "käynnistämään viipymättä toimenpiteet, joilla luodaan edellytykset Otaniemen Kivimies-korttelin eteläosan ja Kivimiehenrannan alueen toteuttamisen käynnistämiseksi". Alla olevista kuvista näkee hyvin muutoksen valtavan koon.

Keilaniemessä 158-metrisen hyppyritornin lisäksi on rantaan Fortumin tornin ja 'Keilaranta Towerin' väliin (täyttömaalle) tulossa lisää matalampia asuintorneja ja samalla rantaraitti menee uusiksi. Suunnitteluvarausta tähän on hakenut YIT:n ym. perustama Regenero, jonka hanke on myös 158-metrinen. Fortumin tornin huipulle lupaillaan nyt ravintolaa. Suurin mullistus tapahtuu kuitenkin Kivimiehen alueella Otaniemessä, mihin on tulossa asuinrakennus poikineen. Jos oikein ymmärsin, asukkaita on tulossa Keilaniemen puolelle luokkaa 4000 ja viereen Otaniemen puolelle toinen mokoma.

https://www.espoo.fi/fi-FI/Keilaniemen_ ... tr(137775)

http://espooprodfi.oncloudos.com/cgi/DR ... 18434929-4

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/650 ... sa-vuosien

Kuva

Kuva

Kuvakuvat: SARC

Edit. Lisätty yksi kuva.

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 02.05.18 23:07
Kirjoittaja hmikko
Jotensakin silmä pökkää noihin Miestentien varren kortteleihin (Kivimies ja Kivimiehenranta ilmeisesti). Näyttää sillisalaatilta. Ikään kuin yritettäisiin mukailla metsälähiön alkuperäistä tapaa sijoittaa rakennuksen maaston muotojen mukaan, mutta puristettuna kortteliin, jossa maastosta ei ole mitään jäljellä.

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 03.05.18 06:32
Kirjoittaja arkkinikkari
Tuota miestentien punatiilistä vihreäkattoista suunnitelmakorttelia rajoittaa aika paljon tontin keskellä sijaitseva suojeltu GTK:n talo, joka on juuri tuolla tavalla pitkittäin katulinjaa vastaan

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 03.05.18 11:59
Kirjoittaja veka
Kivimiehen ja -rannan massoittelu lienee vasta alustavaa, mutta onhan luotu näkymä espoolaiseen tulevaisuuteen ja tapaan luoda kaupunkia todella kiinnostava. Maankäyttöä voi kuvata ainakin tehokkaaksi, mutta mitään perinteistä ruutukaavakaupunkia umpikortteleineen ei Espooseen näköjään haluta, vaan pistetaloilla mennään. Ollaan kuitenkin jo kaukana perinne-Espoosta rajattuine metsälähiöineen. Taustalla näkyy rypäs valkoisia laatikoita, jotka ovat Tapiolantien risteyksen toisella puolen vesitornin alueella. Tämä alue Otaniemen länsilaidalla näyttää liittyvän muihin lähes saumattomasti. Siihen vauhtia antaa Kehän tunnelointi Tapiolantien risteykseen saakka ja pidemmällekin. Näin jos jatketaan, Espoo kasvaa ajan oloon Helsingin kokoiseksi kaupungiksi. Sen moottori on tämä Keilaniemi-Otaniemi -keskittymä, Suomen Piilaakso.

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 03.05.18 15:08
Kirjoittaja Sam33
arkkinikkari kirjoitti:Tuota miestentien punatiilistä vihreäkattoista suunnitelmakorttelia rajoittaa aika paljon tontin keskellä sijaitseva suojeltu GTK:n talo, joka on juuri tuolla tavalla pitkittäin katulinjaa vastaan
Sinänsä melko järjetön suojelukohde, koska vastaavia rakennuksia on myös muualla ja paljon. En tiedä kuka suojelua on esittänyt tai vaatinut, mutta hienompiakin kohteita on kyllä purettu. Vielä surkuhupaisampi suojelukohde on tien toisella puolella oleva vanha Merivartiokoulun rakennus, josta on suojeltu tuo yksi torni (näyttää aivan paloaseman tornilta) ja viereinen äärimmäisen pieni osa 60-70 -lukujen perusrakennusmassaa. Nämä vaikeuttavat vielä enemmän järkevää maankäyttöä, etenkään jos rakennuksille ei ole mitään järkevää käyttöä.

Tulee aivan mieleen Tapiolassa ELOn toimiston ja asuinkerrostalojen välissä, aivan hassusti oleva kaksikerroksinen rakennus, jonka myös joku päättänyt suojella.

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 03.05.18 17:17
Kirjoittaja hmikko
^ Tuo "hienompiakin on purettu" ei ole juuri minkäänlainen argumentti. Suomessa on purettu vaikka mitä ennen kuin rakennussuojeluun herättiin, ja yhtä sun toista sen jälkeenkin. Se ei kyllä ole syy jättää suojelematta jäljellä olevaa. Tässä tapauksessa lienee suojeltu myös Otaniemen punatiilistä kokonaisuutta, jolloin "on myös muualla" ei taida olla kovin relevantti asia sekään suojelijan näkövinkkelistä.

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 31.05.18 19:35
Kirjoittaja veka
Komealla kelillä oli tilaisuus käydä katsomassa Otaniemen ja Keilaniemen metroasemia ja samalla niiden ympäristöä.

Otaniemen metroaseman yhteyteen rakentuva Metrokeskus on jo lähes pölyjen pyyhkimistä vaille valmis. Se näyttää luonnossa vielä tyylikkäämmältä kuin kuvissa. Tästä saavat suunnittelijat ja tekijät olla erittäin ylpeitä. Tällä tietoa ovet avautuvat syyskuussa, jolloin päästään ihastelemaan myös sisätiloja. Onpa hienoa, että julkisia tiloja halutaan nykyään rakentaa näin laadukkaasti.

31.5.2018Kuva

Kehän tunneli Keilaniemessä on vierestä katsottuna vielä valtavamman tuntuinen kuin ilmakuvissa. Täälläkin ollaan jo pitkällä, vesieristys näköjään menossa. Sitten vaan massaa päälle ja puistoa tuunaamaan.

31.5.2018Kuva

Kuva

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 26.06.18 16:20
Kirjoittaja veka
Ns. Fortumin tornin tontin uuden asemakaavan suunnitelmassa on ajan tasalla oleva kartta koko Keilaniemen ja Otaniemen puolelta Kivimiehen alueen kehityshankkeista. Uusista asuinrakennuksista ovat ensimmäisinä lähtemässä liikkeelle SRV:n ensimmäisen tornin (7) ja Regeneron alueella (ns. Fortumin tornin tontti) rannalle tulevien asuintalojen (6) rakentaminen. Tällä tietoa molemmat jo 2019 (in spe).

Kuva

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 05.07.18 14:17
Kirjoittaja Clepe
veka kirjoitti:Ns. Fortumin tornin tontin uuden asemakaavan suunnitelmassa on ajan tasalla oleva kartta koko Keilaniemen ja Otaniemen puolelta Kivimiehen alueen kehityshankkeista. Uusista asuinrakennuksista ovat ensimmäisinä lähtemässä liikkeelle SRV:n ensimmäisen tornin (7) ja Regeneron alueella (ns. Fortumin tornin tontti) rannalle tulevien asuintalojen (6) rakentaminen. Tällä tietoa molemmat jo 2019 (in spe).
Itse asiassa tuon puretun poliisiopiston tilalle tuleva Aalto village taitaa olla jo melkein pystyssä. Sinne on siis tulossa asuntoja opiskelijoille ja tutkijoille.

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 01.12.18 12:43
Kirjoittaja veka
Länsiväylä-lehti kertoo taas uudesta toimistorakennuksesta (tai ainakin suunnitteluvarauksesta) Keilaniemeen. Asialla on työeläkeyhtiö Varma. Rakennuspaikka on tunnelin suulla, ja rakennuksen kokoluokka 15000 kerrosneliömetriä eli iso. Lisäksi mainitaan avainsanoina pääkonttori ja puurakennus eli kaupunkia on houkuteltu kunnon syöteillä. Kuinkahan moni iso firma alueella on jo ollut liikkeellä varauksineen? Mitään ei kuitenkaan ole saaatu aikaan tunnelia lukuunottamatta. Kovasti on ollut hiljaista jopa Ilmarisen ja Hartelan Keilaranta Towerin suunnalla. Alueen ainoa nosturi remppaa Nesteen ja Fortumin vanhaa tornia.

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/724 ... oa-talossa

Kuva

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 15.01.19 10:01
Kirjoittaja veka
Keilaniemessä tapahtuu? Toimitilojen välityssivustoilla on jo tarjolla uusi kohde osoitteessa Keilaniementie 6, siis heti SRV:n tornitonttien ja metroaseman vieressä. Näyttävien kuvien ym. taloteknisten tietojen lisäksi ei mitään konkreettista tunnu löytyvän, esimerkiksi valmistumisesta tms. Onkos joku kulkenut tuosta ohi viime aikoina? Jokos siellä rakennetaan?

https://toimitilat.kauppalehti.fi/Description/188058871

https://www.matchoffice.com/fi/lease/of ... ntie-77825

Kuva

Kuva

Kuva

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 15.01.19 14:44
Kirjoittaja pallo
Miksi nuo metroaseman sisäänkäynnit on ympäröity...ei millään?

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 15.01.19 14:53
Kirjoittaja MindW
pallo kirjoitti:Miksi nuo metroaseman sisäänkäynnit on ympäröity...ei millään?
No onhan siinä parkkikenttä...

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 15.01.19 16:39
Kirjoittaja arkkinikkari
Siihen pitäisi tulla vielä kaksi pyöreää tornia lisää. Ilmeisesti tässä näytetään nyt jonkinlaista ensimmäisen rakennusvaiheen mukaista tilannetta?

Huomatkaa myös Keilaniemen määrittely "historialliseksi"...

Re: Keilaniemi-Otaniemi -alue, Espoo

Lähetetty: 15.01.19 17:20
Kirjoittaja Sam33
veka kirjoitti:Keilaniemessä tapahtuu? Toimitilojen välityssivustoilla on jo tarjolla uusi kohde osoitteessa Keilaniementie 6, siis heti SRV:n tornitonttien ja metroaseman vieressä. Näyttävien kuvien ym. taloteknisten tietojen lisäksi ei mitään konkreettista tunnu löytyvän, esimerkiksi valmistumisesta tms. Onkos joku kulkenut tuosta ohi viime aikoina? Jokos siellä rakennetaan?
Tämä hanke on NCC:n kehittämä ja ollut jo jonkin aikaa päätöksenteossa. Hankkeelle myönnetty jatkoaikaa vuosi kerrallaan, viimeksi 17.12.2018 myönntetty jatkoaikaa vuoden loppuun. Selostuksella lukee näin:
NCC on laatinut yhteistyössä kaupungin kanssa kohteesta suunnitelmia. Kohteelle on haettu poikkeamispäätöstä ja sen jälkeen, kun se on saatu, haetaan rakennuslupaa vuoden 2019 alussa. Kohteen rakentaminen voisi käynnistyä vuoden 2020 alussa.
Mutta rakentaminen varmaan alkaa kun vuokralainen löytyy. Tunnelihanke on estänyt rakentamisen aiemmin.