Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä hmikko
#100110
HS: Ostareiden outolintu herää henkiin: Alvar Aallon uran erikoisuus remontoidaan lattiasta kattoon ja se haastaa lähistölle rakennetun uuden kauppakeskuksen

Remontin takana on Aalto-yliopistokiinteistöt. Se osti Otaniemen ostoskeskuksen vuonna 2015. Tarkoitus oli, että Otaniemen ostari välttäisi monelle muulle ostoskeskukselle tutun kohtalon: hiljaisen näivettymisen kaupallisten palvelujen siirtyessä muualle, Otaniemen tapauksessa metroaseman yhteyteen.
StreetView
Maeeeq peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#100125
Hyvä uutinen. Toivottavasti laittavat samalla kuntoon myös ostarin mikroympäristön, joka on vuosien mittaan saanut rapistua ja nuhjaantua ikävän kurjaan kuntoon. Googlen Streetview vuodelta 2014 näyttää tämän periespoolaisen välinpitämättömyyden hyvin. Kadun tai jalkakäytän sekä nurmikon raja on jäänyt viimeistelemättä, asfalttia koristavat paikat paikkojen päällä, vinksahtaneet reunakivet ja kulkuväylien laatat jäävät paikoilleen vuosiksi, betoniset rakenteet ovat rapistuneet ja likaantuneet pahasti, istutuksien hoito ei selvästi kuulu kenellekään jne. Samanlainen on näkymä mm. Tapiolassa. Ketään ei kiinnosta. Tilanne näillä Espoon paraatipaikoilla on jostain syystä selvästi huonompi kuin Helsingissä vastaavilla paikoilla.