Mikä on Taloforum?

#95202
Vesiputoustalosta on jäljellä enää rippeet eli länsipääty. Muu osa talosta on hienosti lajiteltuina sora- ja metalliromukasoina valtavan työmaaamontun pohjalla. Talon itäpuolella ollut vesiallaskin on tietysti jo hiekkakenttänä. Minusta Vesiputoustalo, vessakaakeleineenkin, oli Tapiolan komeimpia rakennuksia ja upealla paikalla. Sitä tuli jo vähän ikävä.

Eilinen parturireissu Tapiolaan vei tuon valtavan työmaan itälaitaa kiertävälle kulkusillalle. Siitä on hyvä seurailla homman etenemistä. Kännykkäkameran laajakulmaobjektiivi tietty väljentää näkymiä, mutta on tämä työmaa luonnossakin valtavan kokoinen. Ja ällistyttävän siisti.

Kuva

Kuva

Kuva
hmikko, Tlahti, Maeeeq ja 1 muut tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä veka
#96278
Hesari on tarmokkaasti ja kiinnostuneena jaksanut seurata Heikintorin tilannetta, vastikään kahden artikkelin voimin. Jälkimmäinen tietää kertoa, että vihdoin päästäisiin uuden asemakaavan kimppuun. Keskeisenä ajatuksena tuntuu olevan autojen hätistäminen lopullisesti maisemasta ja Tapiolan keskustan perinteisten piazzojen yhdistäminen laajemmaksi ja yhtenäisemmäksi avoimeksi tilaksi. Pelkkä tila ei varmaan kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan vetonauloja ja tapahtumia.

Ite keskittäisin voimia Heikintorin ja Tapiontorin väliselle pikkuiselle aukiolle, missä on tähänkin saakka ollut mukavasti eloa ja meininkiä. Sekä Hekarin eteläpuolen parkkipaikalle, josta autot poistunevat. Tapiolan torikin pitäisi siirtää tänne, lähemmäksi parkkihalleja, metroa ja bussiterminaalia. Itse Heikintorin saisi elämään tarpeeksi houkuttelevilla ankkurimyymälöillä (R-kioski, Alko, posti, apteekki, kirjasto, Ribis, nykyinen kalaravintola ja muutama uusi laadukas ravintola). Ulkotiloihin nykyisten ja torin lisäksi ainakin terasseja ja hengailupaikka nuorisolle. Jos nämä leviävät nykyiseen malliin sinne tänne aina Kulttuurikeskukselle saakka, en usko vetovoiman riiittävän.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005887634.html

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005889661.html
Avatar
tekijänä veka
#96645
Osa hallin ongelmista liittyy siihen miten halli alun perin on rakennettu, arvelee suunnittelupäällikkö Kimmo Martinsen Espoon kaupungilta. Näin siis ongelmat laattojen ja altaiden vedenpitävyyden kanssa olisivat olleet olemassa jo alkuperäisessä rakennuksessa.

”Nämä ongelmat ovat syntyneet pitkän ajan kuluessa ja liittyvät tämän rakennuksen ratkaisuihin, siihen miten se on rakennettu.”

Martinsen huomauttaa, että uimahallit ovat ylipäätään kuluvia rakennuksia, jotka vaativat kovan käytön vuoksi jatkuvaa huoltamista. ”Ei ne ole ikuisia missään. Ei ne pinnat kestä. Yleensä näiden käyttöikä on sellaiset 20-25 vuotta.”

Uimahallin perusongelma on ollut veden eristäminen. Altaan vesi on päässyt altaan betonirakenteisiin ja pilannut ne

Onhan tämä nyt siis aivan uskomatonta tekstiä Espoon suunnittelupäälliköltä. Jos remppaan laitettiin jopa yhdeksän milliä, luulisi että sillä olisi vaihdettu myös nuo altaan betonit ja vesieristykset vaikka kolmeen kertaan.
#96646
Harmi sinäänsä. Paljon itsellä hyviä muistoja hallista ja edustaa sitä hyvää vanhempaa Tapiolan arkkitehtuuria niin sisältä kuin ulkoa. Aarne Ervin paras tuotos Tapiolassa.

Ymmärrän kyllä jos purkuun menee. On tämän kanssa leikitty jo tarpeeksi kauan pitkään kestäneen remontin jälkeen seisonut nyt 2 vuotta tyhjänä.
Avatar
tekijänä veka
#96651
tissot kirjoitti:Harmi sinäänsä. Paljon itsellä hyviä muistoja hallista ja edustaa sitä hyvää vanhempaa Tapiolan arkkitehtuuria niin sisältä kuin ulkoa.

Samat on fiilikset täällä. Tapiolan halli oli tunnelmaltaan niin hieno, että jopa aikoinaan Soukanniemessä asuessani pyrin käymään uimassa Tapiolassa, vaikka lähempänä oli Espoonlahden uudempi halli isoine altaineen. Suuri menetys Tapiolalle ja koko Suomelle.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24