Mikä on Taloforum?

tekijänä Pyöröovi
#93506
Älkää vielä raapustelko hautakiviä!

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/618956-puretaan-valitetaan-puretaan-valitetaan-vuosikymmenen-kestanyt-vaanto-espoon

Puretaan, valitetaan, puretaan, valitetaan – Vuosikymmenen kestänyt vääntö Espoon kaupungintalosta jatkuu

Kymmenen vuoden vääntö Espoon kaupungintalosta jatkuu. Kuusi yksityishenkilöä on valittanut Helsingin hallinto-oikeuteen kaupunginvaltuuston tammikuisesta päätöksestä, jossa se äänin 56–19 päätti purkaa vuosikymmenen Espoon keskuksessa tyhjillään seisoneen kaupungintalon.

Valitus on jätetty hallinto-oikeuteen 9. maaliskuuta.

– Espoon kaupungille on juuri lähtenyt lausuntopyyntö valitukseen. Lausunnon antamisen takaraja on 24. huhtikuuta, hallinto-oikeudesta kerrotaan.

Normaalisti valitusten käsittelyaika lausuntojen saamisen jälkeen on keskimäärin puoli vuotta.
Avatar
tekijänä Tande
#93507
Kuinka realistista siis olisi, että vanhaan kaupungintaloon saisi tulevaisuudessa jotain kannattavaa toimintaa? Rakennus kun on seissyt iät ja ajat tyhjillään ja remontointi tulisi maksamaan maltaita ja mansikoita. Tietty voihan talon jättää pelkäksi historialliseksi monumentiksi Colosseumin tai Stonehengen tapaan, mutta tähän tarkoitukseen tontti on aika arvokas. Kyseessä on tietysti arkkitehtooninen merkkiteos, mutta vähän epäilen silti, kuinka moni ulkomaalainen turisti tai paikallinen lähtisi varta vasten taloa ihailemaan. Unescon maailmanperintöluetteloon on vielä matkaa.
tekijänä hmikko
#93508
Aikajänne näkyy olevan aina muutama kuukausi kerrallaan, mikä ei herättäne intoa kovin monessa mahdollisessa käyttäjässä. Kaupungin byrokratia tietty ei myöskään taivu kovin äkkiä vuokraamaan tms . tiloja, jotka on juuri päätetty purkaa.
tekijänä Pyöröovi
#96277
Olen kävellyt tuosta ohi lukuisia kertoja rakentamisen aikana ja pidän kovasti alueen ulkonäöstä harjakattoineen. Ongelmana on, että rakennukset ovat turkasen matalia, ottaen etenkin huomioon vieressä olevan ylöspäin viettävän rinteen, joten kenenkään näkymiä olisi hyvin vaikea peittää. Naapuristakin löytyy 7-8 -kerroksista lähiökantaa... Varmaan autopaikat ovat ratkaisseet melkoisesti.
Avatar
tekijänä Tande
#96285
Samoilla linjoilla Pyöröoven kanssa. Sinänsä ymmärrän (joskaan en hyväksy), että nimbyjen pelossa vanhojen lähiötalojen lomaan tehtävä täydennysrakentaminen on pienemmässä mittakaavassa, mutta kun kyse on ihan uudesta korttelista on paikoin vain 2.5-kerroksinen ratkaisu aika mitäänsanomaton. Kauttaaltaan pari kerrosta enemmän ja kulmiin kunnon tornit! Siinä se.

Ilmeisesti kaikkia parkkipaikkoja ei tuolla paikalla voinut toteuttaa pysäköintitaloon, mikä olisi osaltaan mahdollistanut varmasti myös astetta tehokkaamman rakentamisen. Muutenkaan näitä urbaaniutta latistavia massiivisia parkkikenttiä ei mielellään näkisi enää toteutettavan 2010-luvulla ihan raskasraideasemien läheisyydessä... No. Kai pitää vain hyväksyä, että Espoo laahaa kaupunkisuunnittelussa aina sen puoli vuosikymmentä Helsinkiä ja Vantaata jäljessä. Arkkitehtoonisesti kortteli on sinänsä mieleeni. "Perustyylikästä" modernia lähiörakentamista, mikä ei juuri herätä tunteita mihinkään suuntaan.
Avatar
tekijänä veka
#96287
Tuo keskentekoinen (?) vihreä rakennelma näyttää ainakin ulkoisesti parkkitalolta, johon nuo näkyvissä olevat kärryt kai mahtuvat, kunhan valmistuu. Vai onko tuolla tosiaan tönön lisäksi myös ulkopaikkoja? Se tuntuisi kyllä niin entisaikojen meiningiltä.
Avatar
tekijänä Tande
#96288
veka kirjoitti:Tuo keskentekoinen (?) vihreä rakennelma näyttää ainakin ulkoisesti parkkitalolta, johon nuo näkyvissä olevat kärryt kai mahtuvat, kunhan valmistuu. Vai onko tuolla tosiaan tönön lisäksi myös ulkopaikkoja? Se tuntuisi kyllä niin entisaikojen meiningiltä.


Näin itse oletin. Olen liian laiska selvittämään millaisella autopaikkamitoituksella ko. kortteli on kaavoitettu, mutta olettaisin ratkaisun olevan melko konservatiivinen. Meh-fiilikset todellakin. Ei mikään totaalikatastrofi, mutta sijaitakseen ihan raskasraideaseman vieressä ja vieläpä Espoon "keskustassa" (Siis eikö hallinnoliisen keskuksen voisi siirtää muualle, oikeasti. Ja brändätä Espoon Keskuksen uudelleen) on lopputulos aika heikko, vaikkapa Tikkurilaan verrattuna.
Avatar
tekijänä Oskari
#96302
Hallinnollinen keskus on ollut tuolla puolentuhatta vuotta; siirtämisestä tuskin mitään hyötyä.

Eipä ole muuten Tangon torneista kuulunut mitään pitkään aikaan. Entressen jatke asuintaloineen saattaa olla tulossa, mutta aika hiljaista sekin.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10