Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#104411
Kuvia katsoessa itseäni edelleen huvittaa erinäissä kaavahankkeissa ollut puhe vanhan Keskustornin hallitsevan aseman säilyttämisestä. Korkeutta ei ehkä ole ihan ylitetty, mutta uudet kompleksit ovat niin massiivisia, että vanha torni ei juuri edes erotu taustalta.

Merituulentien ympärille rakennettu keskus ei ollut 70-luvullakaan Tapiolan varsinaisen puutarhakaupungin idean mukainen, ja puutarhakaupungin suunnittelijoista eräät sanoutuivat siitä julkisesti irti jo silloin. Tällä kierroksella on menty muutama pykälä lisää möhkäleen suuntaan. Jossain mielessä suunnittelua voisi pitää aika paljon huonompanakin kuin Itä-Pasilassa, kun Itä-Pasilassa kumminkin oli joku kokonaisidea liikenteen ja jalankulun järjestämisestä, ja ainakin tavoitteena oli jalakulkureittien selkeys. Käytännön kokemus ei tietysti siltä tunnu, kun monet jalankulkijoiden määränpäät kumminkin ovat autokaistojen tasolla, ja jalankulkusiltojen toteutus oli melkoisen ankea. Silti, Itä-Pasilaan verrattuna Tapiola näyttää nyt mun silmääni siltä, että on vaan laitettu kerrosneliötä kasalle.
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#104412
Tapiolassa eilen. Rivakka meininki kaikilla työmailla. YIT:n Tuultenristi-toimistotalo ja Itätuuli-asuintalo ovat jo nousseet selvästi näkösälle. Jos olen ymmärtänyt kuvia oikein, Itätuulen ja Feenixin väliin tullaan vielä mahduttamaan kaksi YIT:n asuintornia, lisää tuulitaloja. Myös Feenixissä (alin kuva) ollaan jo latomassa idänpuoleisen korkean siiven kerroksia.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, hmikko, jfo tykkää tästä
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29