Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä hmikko
#76821
Klazu kirjoitti:Tässä on ollut jo niin monta vaihetta, ettei perässä enää pysy. Mille tontille piti tulla se valtava Selloon kiinnittyvä laajennus?
Ei tälle. Ks. Janne_H:n juuri Leppävaara-ketjuun postaama massoittelukuva. Laajennuksen piti tulla bussiterminaalin päälle ja ulottua myös radan ja Turunväylän yli, mutta suunnitelman se versio on jo kuopattu. Asemien ja liikenneväylien päälle rakentaminen on tietysti kallista.
Avatar
Tekijänä Janne_H
#88102
Länsiväylä, Seppo Korkman kirjoitti: Vuosia rakentamista odottaneen Espoon Leppävaarassa sijaitsevan Hatsinanpuiston uusin asemakaava tulee kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn ensi keskiviikkona.

Uusimmissa, NCC:n suunnitelmissa kuuden hehtaarin alueelle kauppakeskus Sellon itäpuolelle on tulossa vajaan 39 000 kerrosneliön liikekeskus erikoistavarakaupalle. Lisäksi kiinteistöön tulee liikunta-, palvelu- ja viihdepalvelutiloja sekä katolle hotelli.

Perkkaantien ja Hevosenkengän risteysalueen viereen nousee toimistotalokortteli ja alueen itäosaan enintään 15-kerroksinen asuinkerrostalokortteli. Rakennusoikeutta on 16 000 kerrosneliötä.

Korkeimmasta asuinkerrostalosta suunnitellaan uutta maamerkkiä junalla Helsingin suunnasta Espooseen tuleville. Uusia asuntoja on tulossa vajaalle tuhannelle ihmiselle.

Suunnitteilla olevan raidejokerin linja tulee kulkemaan Perkkaantien pohjoispuolella.
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/5054 ... telukeskus

Kuva
http://espoo04.hosting.documenta.fi/kok ... 1296-7.HTM
Avatar
Tekijänä RV
#88104
Pistäisivät ne 32-krs-tornit nyt prioriteettirilistalle. Todella räikeää miten matalemmat (16krs>) ratkaisut saavat luvan ja rakentuvat ihan silmissä mutta vähän korkeampia ja näyttävämpiä "falloksia" saa odottaa ikuisuuksiin (poikkeuksena Kalasatama). Tokkopa kolminkertainen päällekkäinen Leinelä XV on mikään "maamerkki Helsingistä tuleville" koskaan. Ne korkeat tornit joita Kehän yli kaavailtiin äskeittäin taas todella olisivat. Joka tapauksessa mihinkään Angrybirds-teemapuistoon tai SuperLifeLabeihin en kyllä pätkääkään usko - Prisma toki paikalle saadaan ja sieltä saa kaiken tarvittavan ruukkukasveista ruuvimeisseleihin.
Avatar
Tekijänä arkkinikkari
#88106
Korkeat rakennukset nyt vaan eivät ole taloudellisesti kannattavia. Rakentamisen hinta alkaa nousta eksponentiaalisesti heti kun mennään 8 kerroksesta ylöspäin, sekä määräysten että fysiikan lakien vuoksi. Eikä siinä mitään, tiivis, ihmismittakaavainen 4-8 kerroksinen kaupunki on parasta mitä voi tehdä.

Mitään maamerkkejä taas ei kaipaa kukaan muu kuin falloksia itseisarvona pitävät pellet, ja tyhmät poliitikot jotka kuvittelevat oman korpikuntansa talouden lähtevän rakettimaiseen nousuun jos joku vain huomaisi heidät ohitustietä matkatessaan (se ohitustie oli edellisen poliitikkopolven vastaus samaan ongelmaan). Espoossa ei pitäisi olla tähän tarvetta.
Klazu peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#88108
arkkinikkari kirjoitti:Korkeat rakennukset nyt vaan eivät ole taloudellisesti kannattavia. Rakentamisen hinta alkaa nousta eksponentiaalisesti heti kun mennään 8 kerroksesta ylöspäin, sekä määräysten että fysiikan lakien vuoksi.
Kaikella ystävyydellä, tuota en usko ollenkaan. Tuskinpa esim. Kalasatamaan niitä megatorneja ihan tappiolla tehdään. Kaiken lisäksi kovan rahan asuntojen menekki korkeissa torneissa on nyt sitä luokkaa, että niitä halutaan ja niistä ollaan valmiita maksamaan. Ei tartte myydä alennuksella sijoittajille.

Kannattavuuteen vaikuttaa lisäksi suuri määrä muitakin tekijöitä kuin se, saadaanko rakennuskustannukset kuitatuksi (nekin siis varmasti saadaan). Leppävaaran asemanseutu on mitä sopivin paikka rakentaa niin korkeata kuin pystytään. Liikenneyhteydet ovat parasta luokkaa, kaikki palvelut jo paikalla jne.
RV peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä zeizei
#88110
Paljon on tiedossa rakentamista Leppävaaraan. Tuo 16 kerroksinen talo ei kuitenkaan ihan vielä tuo uutta maamerkkiä.. Nykyisistä korkein kun on 21krs.

No, ihan tyytyväinen olen että jäi sisälaskettelukeskus ja angry birds -puistot rakentamatta.
RV peukuttivat tätä
Tekijänä Sam33
#88343
Kuva

Tämäkään kaava ei kelvannut lautakunnalle, vaan menee uudelleen valmisteltavaksi. Itsekin näkisin tuossa kohdin enemmän asuntoja ja vähemmän myymälätiloja.
Kaava palautetaan valmisteluun ottaen paremmin huomioon kaupunkisuunnittelulautakunnan aiemmin tekemät päätökset mm. Monikonpuron roolia ja sijoittamista, kaupunkirakenteen elävyyttä, paikoituksen mitoitusta ja korkealaatuista asuinrakentamista toimivine piha-alueineen koskien.
Tuosta evästyksestä ei kyllä saa selvyyttä, mitä kaupunkisuunnittelulautakunta oikeasti alueelle haluaisi.
Tekijänä Etika
#88348
Tuo palautus tuo mieleen Finnoon alueen käsittelyn kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Lautakunta antaa jotain ohjeita, virastosta tulee kaava, jossa on jotain sinnepäin ja lautakunta palauttaa sen epämääräisen ympäripyöreällä ohjeistuksella, josta ei ota oikein tolkkua mitä siinä on vialla. Jatkuukohan tämä samoin, eli tuleeko virastosta takaisin sitten efektiivisesti sama kaava, joka menee läpi.
Janne_H peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Tande
#98292
Jotenkin eivät suunnitelmat vaan säväytä. Näin urheiluihmisenä peukkua investoinneille liikuntafasiliteetteihin, mutta vähän tulee jotenkin "1998-fiilikset" viimeisimmistä suunnitelmista. Korttelin sisällä oleva pikkupuistikko on ihan näppärä, mutta perinteistä liikennevihreää näyttää olevan myös runsaasti... :? Arkkitehtuuri yhtä vähän innostavaa, kuin Vermonniityssä.
Maapläntille on tietty vuosien aikana ollut suunnitteilla vaikka mitä, joten lienee parasta olla tyytyväinen, että jotain on vihdoin realisoitumassa, vaikka vähän "meh" olisikin lopputulema.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20