Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä JR
#10520
Janne_H kirjoitti:Tässä nämä loput ehdokkaat

"Oopse" aika korkea
Samoin tuo Oksanen oli korkempi kuin mitä linkittämäsi kuva antoi ymmärtää:

Kuva


Mutta hyvä, että saadaan jotain normaalista poikkeavaa.. Noilta sivuilta sai kyllä sellaisen kuvan, että suunnitelmat muuttuvat vielä jonkin verran. Esim. julkisivumateriaali.. Toivottavasti saadaan myös lisäkerroksia.
Avatar
tekijänä Janne_H
#10521
JR kirjoitti:
Janne_H kirjoitti:Tässä nämä loput ehdokkaat

"Oopse" aika korkea
Samoin tuo Oksanen oli korkempi kuin mitä linkittämäsi kuva antoi ymmärtää:

Kuva


Mutta hyvä, että saadaan jotain normaalista poikkeavaa.. Noilta sivuilta sai kyllä sellaisen kuvan, että suunnitelmat muuttuvat vielä jonkin verran. Esim. julkisivumateriaali.. Toivottavasti saadaan myös lisäkerroksia.
Joo silloin oli vaa yksi kuva tuosta oksasesta kun tuon viestin kirjotin..

Lisäkerroksia kyllä voisi olla. Siitä voisi tulla kunnolla Espoontoria korkeampi, että se selvästi olisi maamerkki. Tonne espoon keskuksen foorumille voi mennä kommentoimaan. Kun sieltä ne mielipiteet menevät epäsuorasti päättäjille.
Avatar
tekijänä Janne_H
#10522
Tässä muutama kuvakaappaus tuosta late-:n linkittämästä pdf:stä. Tuon mukaan huippukorkeus on vaivaiset 55,6 metriä. Onneksi tuo on vain ideakilpailu, eli kaikkea ei ole vielä lyöty lukkoon. Nyt vaan pitää tehä iso protesti lisäkerroksista! ;)

Noh toisaalta onha toiki ihan komee, mutta kun kaksi vaihtoehdoista ovat yli 30 kerroksisia, niin alkaa jo vähä polttelee! :twisted:

Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä Toni
#10523
En tuosta korkeuden tarpeesta tiedä ja olisi vähän lapsellista mennä sellaista vaatimaan. Kaupunginsuunnittelijat ja päättävät tahot saavat kuitenkin kuulla jatkuvasti vaatimuksia tornien puolesta, että en usko heidän notkauttavan korviaan. Merkitseehän asiassa myös monet muut seikat. Olisihan tuo rakennus tuollaisenaan jo toteutuessaan merkittävämpi kuin vaikkapa perinteinen 30-kerroksinen laatikko, mutta vaaditaan kyllä ihme, että mikään rakennusfirma Suomessa toteuttaa tuollaisen asuinkerrostalon. "Oksanen" on kyllä todella kaunis ja korkea, hyvin orgaanisen puumainen - katsokaa vaikka sen asemapiirrustusta tuolta kehittämisfoorumilta.

Ennen kuin saamme minkäänlaisen varmistuksen siitä, että "Tango" tai vaikkapa sitten "Oksanen" toteutetaan juurikin sellaisena kuin se on suunniteltu, en jaksa oikein vielä olla optimistinen. Näytön paikka kyllä kyseessä ja suunnitelmat antavat oikein hienot lähtökohdat johonkin upeaan. On ehkä hienoin arkkitehtuurikilpailu tornitalon osalta mitä Suomessa on koskaan järjestetty. :)
Viimeksi muokannut Toni, 15.02.07 18:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä H.C.
#10524
Onhan toi Oksanen oikein mukavan näköinen, mutta silti mun mielestä toi voittanut on aivan omaa luokkaansa. Etenkin toi katunäkymä on uskomattoman upea. Kaks 55,6 metristä tornia ja vielä tuon muotoista on kyllä hieno kokonaisuus, vaikka vaihtoehtona olisikin ollut yksi yli sata metrinen suora torni.(Jos vois tehdä niin että että tuo voittanut rakennetaisi Myyrmäkeen ja tuo Oksanen sitten vaikka sinne Espoon Keskukseen, niin kaikki voisivat olla onnellisia :) Harmi etten mä saa yksin päättää minne mitäkin rakennetaan.)


Joo toivotaan nyt sitten tosiaan parasta ja että kilpailuehdotusta todellakin noudatetaan, eikä jatkojalosteta joksikin "kustannustehokkaammaksi".
Avatar
tekijänä Klazu
#10525
Ihan näppärän oloinen kokonaisuus. Muistuttaa itse asiassa vähän viime viikonlopulla töllistelemääni Frankfurt Hoch Viertä, joka tosin pesee tuon näyttävyydessä ja korkeudessa, mutta tyyli on vähän sama.

Mutta miksi jälleen yksi mega-ostari? Eikö noita ole jo pääkaupunkiseutu pullollaan? Viisi vuotta sitten sellainen oli vielä "kohde", jonne tultiin kaukaakin. Nyt ne ovat kaikki samojen liikkeiden täyttämiä lähiöostareita. Tosin isoja sellaisia. Ihan käsittämätöntä rakentaa noita 5-10km välein joka rampin juureen. :(

Minusta pääkaupunkiseudulla alkaa olemaan myös näitä lähiöiden yksittäisiä torneja jo tarpeeksi. Ei jaksa paljon innostua uusista. Nyt jonnekin (Keski-Pasilaan) pieni rykelmä järjellisen (max. 30-kerrosta) kokoisia torneja ja sitten keskittyköön kaupunkikuvan tiivistämiseen. Voisivat rakentaa kantakaupunkia (umpikortteleita!) ulospäin kaupungista, niin ehkä tämä maalaiskaupungiksi vitsailu loppuisi. ;)
tekijänä Devi
#10536
:shock:
Sillä lailla! On ainakin kerrankin vähän persoonallisempi rakennus. Tuota jo ihan oikeasti voi kutsua maamerkiksi kun ei ole mikään ylöspäin venytetty perus-elementtilaatikko. Toivottavasti toteutuu suunnitellun kaltaisena eikä jouduta paljoa kompromissein ulkonäköä vesittämään. Tuohan olisi jopa jo ihan nähtävyys!

Thumbs up meikäläiseltä kyllä ehdottomasti tälle!
Avatar
tekijänä Janne_H
#10538
Se on sitten mukavaa kun on 7 tornia, mitä pällistellä junamatkalla Helsinkiin.

-Espoontori
-Tangon tornit
-Sello Tower
-Leppävaarantorni
-Panoramatower
-Sys Open Tower

plus 60 metrinen viihdekeskus ja Fortum ja K9 pilkottaa myös puurajan takaa Mäkkylän kohdilla. 8)
Avatar
tekijänä Janne_H
#10791
Käväsin äsken hyppytunnilla tuossa valtuustotalossa katsomassa pienoismalleja. Täytyy sanoa, että tuo Tango näyttää kyllä hienommalta siinä pienoismallissa, kuin kuvissa.

Tuon "oopse" ehdotuksen huippukorkeus oli 114 metriä. 8)

"Oksanen" oli kuulema todella tyylikäs ja ajaton rakennus, mutta turhan korkea ympäröivään rakennuskantaan. "Näin korkea rakennus ei tuo tilaa ympäristöön" Kerroksia tuossa oksasessa on siis 30.
Avatar
tekijänä Janne_H
#10932
30.11.06 julkastu kokoomuksen Uusi Espoo lehdessä. Olen aika samoilla linjoilla tuon kirjotuksen kanssa.

Kuva

Tapiolan osalta tossa on hyvin kuvattu sen nykytilaa. Ei se enään mikään ihme landia ole, alkaa jo tuntua aika vanhalta paikalta, mitä nyt muutama hassu vesiallas. Tapiolan liikkeet on jääny aika paljo Ison Omenan ja Sellon jalkoihin.
Avatar
tekijänä RV
#10933
Asema ja virastotalot pitää säilyttää, sillä vaikkeivat ne kauneudellaan loista, ne ovat hyvin erikoinen ja kiintoisa kokonaisuus. Ei kaiken pidä olla kaunista ja steriilia.
#22203
Elikkä siis tänään oli asukastilaisuus Suviniityn lll -kaava-alueesta, joka siis käsittää tämän Tangon kaksoistornit.
Tilaisuudessa ei näytetty mitään uusia suunnitelmakuvia, ja oikeastaan kaikki on jo netissä kerrottu, mitä tuolla käsiteltiin. Nämä seniorit muutenkin pitivät täyttä offtopickia melkein koko keskustelun ajan, sillä heitä kiinnosti enemmän koko Espoon keskuksen liikennejärjestelyt tulevaisuudessa. Positiivista oli se, että paikalla ei ollut ollenkaan nibmyjä. Kaikki olivat ihan mielissään tästä Tangosta, koska se veistoksellisuudellaan olisi merkittävä kasvojekohottaja Espoon keskukselle.

Itse muistutin siitä, että toteutuksessa pitää olla laatukriteerejä, ettei kävisi samanlailla kui Cirrukselle kävi. Arkkitehdit olivat samaa mieltä ja puhuivatkin Cirruksesta varoittavana esimerkkinä. Kyselin myös, että voisko tornit olla korkeampia, vedoten vähän pidemmälle näkyviin maamerkkeihin. Arkktehti sanoi, että näillä ei haeta erityisesti mitään pitkälle näkyviä maamerkkejä. Puhui myös näitä kliseisiä juttuja korkeiden rakennusten aiheuttamista tuulenpyörteistä ja jotain ihmeellistä, että liian korkealla ei haluta asua ?! :shock:
Niin ja aikatauluista sen verran, että kaava on lopullisesti valmis 2010-luvun alkupuolella, joten rakentamista on realistista odottaa vasta joskus 2015 paikkeilla.

Lopuksi vielä parit kuvat pienoismallista
Kuva
Kuva
Kuva
#22206
Jää yhä 55 metriin? En oikein innostu ajatuksesta :( Rakentaisivat nuokin "tornit" vaikka Keilaniemeen tai Leppävaaraan ja jättäisivät keskuksen pois laskuista, kun ei edes maamerkeiksi tehdä.

Mutta kiitos kuvista ja infosta!
#35409
Espoon keskukseen on suunnitteilla 30-kerroksinen toimisto/asuin/hotellitorni. Torni sijoittuisi lähelle Tangon kaksoistorneja. Tässä kuvassa Tangon tontti on tyhjänä tuossa vasemmassa alakulmassa.

Kuva

Tässä kuvassa 30-kerroksinen sijoittuu Tangon takana olevan liikenneympyrän taakse.

Kuva

Keski-Espoon sanomista bongattu kuva:
Kuva

edit: Google Streetviewin näkymä tuosta tulevan liikkenneympyrän kohdalta, osoittaa kuinka alue huutaa kehitystä. :) Maisema on jo tosin ehtinyt muuttua streetviewin näkymästä neljän kerrostalon verran.


http://tinyurl.com/2g7w59o