Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#90946
Tässä vielä tuo alustava asemapiirros. Kaikkein tärkeimmän eli tornin muoto näyttää taas muuttuvan. Luonnonrantaa jää enää Innofactorin niemeen, joka säilyy lähes koskemattomana, vain sen parkkipaikka jää tornin ym. alle. Maissa uutta on kongressisiipi ja vesillä uusi laituri (Marinetekin?) sekä rantaviivan siirto näyttelypaviljongin ynnä sauna+baari -virityksen tarpeisiin.
Kuva
tekijänä JamoL
#90951
Eilen juuri katselin kuinka holtittoman epämääräinen ympäristö Keilaniemi on - harvassa siellä täällä seisovia torneja, parkkihalleja ja epämääräisiä koppeja. Kaikkia rakennuksia ympäröi jalankulkijat karkottavat parin kerroksen korkuiset pudotukset ja kokonaisuuden kruunaa ylenpalttinen liikennevihreä.

Tämä suunnitelma tuntuu jatkavan Espoon valitsemalla linjalla. Hyväkään rakennus ei pelasta jos alueella ei ole minkäänlaista kokonaissuunitelmaa.

Tietääkö kukaan mikä on Keilaniemen aluetehokkuus? Yltääkö edes Ruoholahden tasolle?
Klazu tykkää tästä
tekijänä tissot
#90988
Keilaniemihin on ollut yksi iso monttu ja rakennusmaa tuon viherkannen takia, eli jos siellä nyt kävit niin tuskin sait paljoakaan selkoa alueesta. Mitä tulee siihen mitä Keilaniemi varsinkin ennestään oli - niin eihän se mikään salaisuus ole. Hyvin toimi omasta puolestani siinä tehtävässä.
Avatar
tekijänä veka
#91174
Kuva
Päivän Hesarissa (kulttuuriosastossa) on laaja kirjoitus Suomen tornitaloista. Kuvakollaasissa on ensi kertaa (?) nähtävänä havainnekuva Keilaranta Towerin uudesta olemuksesta asuntoineen kaikkineen. Kuva lienee kotoisin Helinin toimistosta, vaikka heidän sivuiltaan sitä ei vielä löydykään. Parvekkeet kielivät, että rakennukseen tulevat asunnot asettuvat tornin yläosaan. Niiden lisäksi torniin tulee toimistoja, hotelli ja kongressikeskus.

Hesarin jutun mukaan rakentaminen alkaisi jo 2018, siis tämän hankkeen historiaa ajatellen kohtsillään. Tästä voi tehdä jopa johtopäätöksen, ettei tuonne ainakaan omistusasuntoja tule. Markkinointi ja hypetys olisi jo käynnissä jollain tapaa. Oma veikkaukseni on, että asunnot tulevat olemaan Ilmarisen vuokrakämppiä äveriäämmästä päästä.

Kirjoituksessa rakennusta kutsutaan nimellä 'Keilaniemi Tower'. Toivottavasti tämä on vain jonkinlainen lapsus, ettei sekaannusta SRV:n neljän tämän nimisen tornin kanssa pääse syntymään. Mm. Fonectan kartalla Ilmarisen ja Hartelan tornin sijaintipaikka on kuitenkin nimeltään Keilaniemi. SRV:n neljä tornia ovat siinä Keilalahti-nimisessä paikassa.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005417018.html
tekijänä Hmm
#100580
Tämä hanke jäi lopullisesti toteutumatta ja tontin omistaja Ilmarinen on viime vuonna hakenut kaavamuutosta (ilman Hartelaa).

https://www.espoo.fi/download/noname/%7 ... %7D/114583

https://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ ... steluvaihe

Uudessa suunnitelmassa torneja tulisikin 3 matalampaa, alustavasti 24-, 18- ja 16-kerroksiset (aiemmin yksi 26-kerroksinen). 24- ja 16-kerroksiset asuinrakennuksia ja 18-kerroksinen toimisto. Rakennusoikeus nousisi 46000 neliömetristä 57000 neliömetriin.

Yllä linkitetyssä osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa on muutama luonnoskuva. Mahdolliseen toteutumiseen lienee aikaa.
hmikko, highrisejonne, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#100584
Vartoominen näköjään kannattaa. Rakennusoikeus on kasvanut lähes neljänneksen verran. Nyt suunnitelma on ehkä vähän helpompi myös rahoittaa ja toteuttaa, kun yksittäiset rakennukset ovat selvästi pienempiä ja saadaan nopeammin valmiiksi ja tuottamaan.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24