Sivu 1/8

Metsätapiolan asuintornit, Espoo

Lähetetty: 14.08.12 17:47
Kirjoittaja Janne_H
Tapiolaan Länsiväylän varteen juuri nousseen Metsätapiolan toimistotalon viereen pitkään kaavailtuja asuintornitaloja on alettu ennakkomarkkinoimaan. Paikalle tulee neljä 13-kerroksista tornitaloa. Projekti on tarkoitus aloittaa eteläisimmästä tornista As. Oy. Tapiolan Jalavasta.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 14.08.12 18:50
Kirjoittaja hmikko
Janne_H kirjoitti: Kuva
Suuri ja mahtava Neuvostoliitto?

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 14.08.12 19:25
Kirjoittaja Krio
hmikko kirjoitti:Suuri ja mahtava Neuvostoliitto?
Hyvin sanottu. Voisi edes jotain erikoista tehdä jokaiseen nykyaikaiseen commieblockiin.

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 17.08.12 02:26
Kirjoittaja huopa
Voi persu sentään.. aika palikoita ovat kyllä. Saiskohan niihin millään mielenkiintoisempaa geometriaa tai edes jotain vaihtelua ulkoseiniin? No, varmaan ne näyttää ihan ilmavilta ja uusilta sen ekan vuoden valmistuttuaan.

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 17.08.12 08:12
Kirjoittaja Maumatti
Ihan kivoja mut ois kiva nähä muutaki ku laatikkoo.

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 17.08.12 10:55
Kirjoittaja bitterfly
Ihan näyttävän näköisiähän pistetalojahan nuo ovat. Harvemmin rakennetaan jotain todella ainutlaatuista, mutta nuo nyt kuitenkin on näyttävää ja laadukasta. Odotitteko jotain wow-arkkitehtuuria? Kyllä tuollaiset ottaisin tänne johonkin sisääntuloväylälle oikein mielellään (ilman tuota laajaa nurmikkoa xD).

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 17.08.12 11:35
Kirjoittaja grendy
Juu munkin mielestä ihan jees näyttää. Ei mitään verrattuna bulk-pistetaloihin kuitenkaan, aika paljonkin eroaa normista. Ikkunat ja parvekkeet ihan erilaisia kattoratkaisusta puhumattakaan. Jos tehdään saumattomana niin kelpaa! :)

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 17.08.12 14:35
Kirjoittaja HCB
Mielestäni talot ovat oikein nättejä ja ne sopivat hyvin Tapiolaan. Ja merinäköalat vielä, wau!

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 17.08.12 16:46
Kirjoittaja ÄmJii
Ihan jees, mulle ei todellakaan tullut Neuvostoliitto ensimmäisenä mieleen... Mielenkiintoista, että täällä talossa porukka on tyytyväisiä vissiin vasta siinä vaiheessa, kun bulkkiarkkitehtuuri on pallon, sateenkaaren tms. muotoista. Ei tuu koskaan tapahtumaan.

Laatikko tulee olemaan aina se tavallinen muoto rakennuksessa ja niin se on ihan missä tahansa maailmaa. Kun niitä laatikoita aina haukutaan, niin tulee nyt huomauttaa, että esimerkiksi ateneum on laatikko.

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 17.08.12 17:12
Kirjoittaja Klazu
Tuo kattoratkaisu sopii varmaan ihan hyvin Tapiolaan. Ihan ok talomalli, mutta todella tylsää että kaikki neljä tuntuvat olevan täydellisiä kopioita toisistaan, mikä tietenkin lisää vaikutelmaa copypaste bulkista. Tuo yläterassi on ihan siisti, mutta sisäkuvissa hämää nuo tummat tuolit, jotka tuovat itselleni mieleen vanhainkodin. :lol:

Merimaisema on hieno, mutta länsiväylä tuossa välissä ei ole ollenkaan viehättävä asia. Itse en ainakaan maksaisi tällaisista asunnoista normikerrostaloa enempää.

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 17.08.12 17:17
Kirjoittaja hmikko
ÄmJii kirjoitti:Mielenkiintoista, että täällä talossa porukka on tyytyväisiä vissiin vasta siinä vaiheessa, kun bulkkiarkkitehtuuri on pallon, sateenkaaren tms. muotoista.
En todellakaan ollut peräänkuuluttamassa mitään kikkailua, eikä suorakulmaisuudessa mun mielestä ole mitään vikaa. En vaan jaksa innostua lähiöpistetalon typologiasta vaikka katolle onkin laitettu terassiviritelmiä ja pihat nätimmin kuin 70-luvulla.

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 17.08.12 19:36
Kirjoittaja Kantti
Ihan normia nykyrakentamista, värimaalimaltaan pikkasen kliininen ja sairaalamainen tuon tummalla kehystetyn parvekelasiseinän osalta, ei suurempaa valittamista kuitenkaan. Kattokerros on komea! Talot voidaan rakentaa paljon näyttävämmiksikin, kyse on enimmäkseen siitä mitä niistä ollaan valmiit maksamaan ja löytyykö tätä kautta enää kiinnostusta? Kaikkihan tietävät pk-seudun asuntojen nykyisenkin hintatason.

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 18.08.12 18:04
Kirjoittaja Vola
Onko tarkkaa karttaa mihin mikäkin näistä taloista asettuu? En saanut täysin selvää ja kuvista en sitä ainakaan hahmota.

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 18.08.12 18:58
Kirjoittaja Archie
Tulevat näköjään Revontulentien ja Elosalamantien kulmaan: http://metsatapiola.fi/jalava.html
Voihan noita vähän tylsinäkin pitää, mutta toisaalta Tapiolalaiseen ympäristöön on vaikeaa mitään väri-iloittelua ajatella.
Kuva
Photo Nina Kaverinen/Espoon Matkailu Oy

Re: Tapiolan Jalava, Espoo

Lähetetty: 18.08.12 19:05
Kirjoittaja RV
Mun mielestä erittäin laadukkaan oloisia ja tervetulleen massiivisia rakennuksia. Itseäni on ruvennut ketuttaa, kun tällä foorumilla jatkuvasti haukutaan kaikki perus- tai perustasoa parempi rakentaminen lyttyyn - en näe mitään perustetta laittaa alueelle jotakin omgwow-megawautsi-arkkitehtuuria. Vähän realismia tähän hommaan.