Mikä on Taloforum?

#91573
Vaikka konseptina inhoan näitä Espoon yksittäisiä tikkutorneja, Niittyhuippu on ulkonäöltään ehdottomasti aivan Suomen tornirakentamisen parhaimmistoa. Vino kulma tuo rakennukseen särmikkyyttä, jota moni vastaava torni todella kaipaisi.
Vantaakeijo tykkäsi tästä
#92170
Joo, ilmeisesti nyt lukema on saatu rakennuttajalta, sillä rakennuttajan sivuilla on tällaista:
https://www.srv.fi/asunnot/espoon-niittyhuippu

"Niittyhuippu on Espoon korkein asuinkerrostalo. 90 metriä korkea tornitalo, jossa on yhteensä 24 maanpäällistä kerrosta ja kaksi kellarikerrosta."

eli tuo voi olla ihan vaan pyöristetty lukema 85m -> 90m pyöristyksellä tai jotain. Tarkistellaan sentilleen kunhan nuo arskan piirustukset sitten joskus toimii taas. Kiitos välikommentista.
#93479
Jep. Tuon tornin kantavat rakenteet on suunniteltu niin hassusti, että talon kaikki kämpät ovat yhden, kahden tai siellä ylhäällä kolmen karsinan asuntoja. Lisäksi parvekkeen koko kasvaa ylemmäksi mentäessä. Pelivaraa asuntopohjia suunniteltaessa on tämän takia ollut vähän. Ihme ettei kukaan ole viheltänyt pilliin matkan varrella.
Vantaakeijo tykkäsi tästä
#94984
Niittyhuippu on pääkaupunkiseudun ainoa tornitalo joka oikeasti näkyy Helsinki-Vantaalle laskeuduttaessa. Massiivinen olemus ja näyttää ihan hyvältä, vaikka metsän keskeltä pilkottaakin.

Redi näkyy aika kaukaisesti laskupolulta, eikä se näytä niin massiiviselta ilmasta käsin. Kaikkia muita pitääkin sitten tietää katseella hakea. Esimerkiksi Keilaniemi on edelleen niin harva, ettei sitä oikein huomaa.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12