Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#93438
SRV on julkaissut sivuillaan uusia kuvia torneista. Alla muutama rajattuna. Muutoksia aikaisempiin on paljon. Ikkunointi näyttäisi noudattavan jonkinlaista rytmiä niin että parilliset ja parittomat kerrokset ovat aina samanlaisia. 3-4 ylintä kerrosta ovat oma lukunsa ja vissiin taas niitä uberkalliita isoja kämppiä samaan tapaan kuin REDIssä. Noissa ylimmissä kerroksissa on isommat ikkunat ja ehkä parveke? Jalustassa on komeat pylväät. Väreistä ei osaa sanoa mitään varmaa, paitsi että ovat yksivärisiä. Aikaisemmissa kuvissa nähty persoonallinen kuviointi on poistunut, valitettavasti. Samoin värit huipulla, taas valitettavasti. Onko väri valkoinen, harmaa ja kuinka harmaa? Alkaa taas vähän pelottaa, ettei vaan käy samoin kuin REDIn torneissa.

https://www.srv.fi/asunnot/espoon-keilaniemi

Kuva

Kuva
Janne_H, hmikko, Kantti tykkäsi tästä
tekijänä hmikko
#93439
veka kirjoitti:valitettavasti


Mä vähän ihmettelin, että vaikutit niin innostuneelta niistä aiemmista kuvista. Mun mielestä ne olivat ilmiselvästi alkuvaiheen rendereitä, joille juurikin tulee tapahtumaan jotain tällaista suunnittelun edetessä. Se kuviointi vaikutti minusta todella halvalta ja ankealta, ikään kuin oli heitetty jotain seinään alkuvaiheen kuviin. Samaa mieltä kyllä siitä, että tämä versio on tasaharmaa, mutta minen tykkää tästä koko ratkaisusta ihan väristä riippumatta. Huonoa kaupunkia.
Avatar
tekijänä veka
#93447
Eivät juuri ne vanhojen kuvien värit ole minusta tärkeitä, vaan paremminkin se. että olisi jotain muutakin kuin sitä samaa. Minusta jopa tämän kokoluokan hankkeissa pitäisi olla varaa viljellä kekseliäisyyttä, persoonallisuutta ja värejä. Ei olisi iso juttu organisoida jonkinlainen kilpa tai kokeileva työpaja, josta sitten voitaisiin löytää jopa käyttöön kelpaavia ideoita. Liiallinen varovaisuus on suomalaisia perussyntejä, mutta mm. REDIstä on jo nähty, mihin se on taas johtamassa. Jos mennään yhdellä värillä, en näe mitään muuta mahdollisuutta kuin valkoinen. Voisivat säilyttää ainakin ne kattojen hauskat värit.

Itse torneihin eli siihen millaista kaupunkia Keilaniemeen nyt nousee, olen erittäin tyytyväinen. Helsingin kuva on mereltä näkyvä Eteläsatama. Tämän jälkeen Espoon kuva on Koivusaaresta näkyvä Keilaniemi.
#93449
Nyt kun noita kuvia hetken tuijottelen, niin äärimmäisen hillitty väritys minusta sopii tuohon. Tapiolassa ja Keilaniemessä kun on noudatettu tuota linjaa hyvinkin tiukasti, ikään kuin valkoseinäisen funkkiksen jatkumona, niin on jotenkin kunniotettavaakin, että näiden kanssa ei ole ruvetty hötkyilemään. Varsinkin kun tetrisjulkisivujen ja väripalettien kanssa muuten on hötkyilty siellä sun täällä. Toki julkisivuista olisi voinut saada (rahaa käyttämällä) muuten paljon mielenkiintoisemmat, vaikka nuo värit pitäisikin. Mutta edelleen, minusta kardinaalimoka on irtotornit suorassa rivissä avokentällä, oli väri mikä tahansa.

Kalasataman Redin myöhemmistä torneista sen sijaan mun puolesta hyvin sopisi jokusen olla lämpimän värinen, vaikka Redin jalustaosassa olevaa corten-terästä käyttäen tms. Kalasatamassa on voimakkaita ja maanläheisiä värejä muutenkin.
Pyöröovi, tissot tykkäsi tästä
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44