Mikä on Taloforum?

#91491
Tässähän ei ole missään tapauksessa kyse kaupunkisuunnittelusta, vaan kyynisestä voitontavoittelusta. Yksityinen maanomistaja on omalle maalleen hakenut kaavaa, jossa rakennusoikeus on mahdollisimman halvalla rakennettavissa pistetaloissa. Eli ihan normi Espoota.
tekijänä hmikko
#91492
arkkinikkari kirjoitti:Tässähän ei ole missään tapauksessa kyse kaupunkisuunnittelusta, vaan kyynisestä voitontavoittelusta.


No, joku tuon on suunnitellut ja Espoon kaupungissa se on, ja kaiketi valtuuston hyväksymä.
Avatar
tekijänä zeizei
#92680
Perkkaan tornitaloista on nyt rakenteilla kaikki kolme. Olisi kyllä mieluummin nähnyt vaihtelua korkeudessa, esim. 18, 16 ja 14 kerroksiset kuin 3 x 16krs:
Kuva
Rambollin uudet toimitilat Perkkaan ja Turun moottoritien välissä:
Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#93117
LOL. Muutama tynkätorni pellolla muistuttaa hyvin etäisesti Richmondin esikaupunkia, joskin sielläkin 16-kerroksisia torneja on pienellä alueella enemmän kuin koko Suomessa (yli 40 ainakin).

Kyllä Vermonniitty muistuttaa ihan vain ja ainoastaan espoolaista lähiötä tai sitten jotain entistä neuvostotasavaltaa. :D
tekijänä Domo
#93118
LOL.Täsmäisku osui! Huomenta vaan Klazu sinne länsirannikolle. Tarkoitus ei ollut missään tapauksessa väheksyä Vancouveria tai "purnarbytä" olen muodostanut käsitykseni alueesta juuri sinun ottamista kuvista, yhdestä maailman hienoimista metropoleista. Täällä nyt ollaan vaan n.40 vuotta perässä, ja jostainhan täällä täytyy aloittaa. Vermonniitty alkaa kasvaa muutamasta peltotornista jotka saavat lähivuosina kymmenkunta kaveria. Minusta se on hyvä alku. Neuvostoliiton Leningradissa kävin viimeiksi 1970 luvulla ja se oli karmeaa nähtävää. Viittaus Neuvostoliittoon ei ole relevantti henkilöltä joka ei arvatenkaan ole siellä käynyt. Vermoniitty tulee varmasti muistuttamaan espoolaisa lähiötä, josta minulle tulee mieleen - niin ketään loukkaamatta mitä tulee.
Janne_H tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä zeizei
#94978
Perkkaan / Vermonniityn tien varrelta uutta tuotantoa. Jälkimmäisessä talossa jo asukkaat, joten ilmeisesti pinnat ovat loppuliset. Talojen oikeassa päädyssä myös kivasti betonilla peitetyt parvekkeet, ettei valoa tule liikaa.

Kuva

Kuva
hmikko, Kantti tykkäsi tästä
tekijänä hmikko
#94985
Klazu kirjoitti:Tulee mieleen 70-luvun taskumattitalot, joskin muurimaisena.


Revellin taskumattitalot Tapiolassa rakennettiin 1959-61.

Klazu kirjoitti: Otakosun näiden olevan kaupungin sosiaalista asuntotuotantoa.


Näköjään yksityisen sijoitusrahaston omistamia kovan rahan vuokra-asuntoja.
Clepe tykkäsi tästä