Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#98694
Meinasi mennä aamuvellit väärään kurkkuun, kun päivän lehti kertoi taas uudesta megatornihankkeesta Keilaniemessä. Korkeutta 200 metriä ja siihen malliin. Ja kyseessä ei ole Regeneron ja YIT:n 'vain' 160-metrisen ns. Fortumin tontilla olevan tornihankkeen lämmittäminen, vaan täysin uusi hotellitorni vähän pohjoisempana, seuraavan lahden pohjukassa. Tämän takana on norjalainen kultasormi Arthur Buchardt AB Invest -firmoineen, tuttu mm. Clarioneista ja Hakaniemen hotelliprojektista. Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto näytti hankkeelle vihreätä valoa 14.10.

John Waynen sanoin: "That'll be the day." Eli sen päivän kun näkis. Toistaiseksi Keilaniemen toinen toistaan huimemmat rakennushankkeet ovat saaneet pystyyn vain yhden nosturin. Ja sekin remppaa Nesteen/Fortumin vanhaa tornia. Buckhardt on kuitenkin aikaansaavan kaverin maineessa. Siksi oma ketju. Eletään taas toivossa.

http://espooprodfi.oncloudos.com/cgi/DR ... 9479206-14

Kuva

Kuva
hmikko, Domo, Janne_H ja 4 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#105656
Keilaniemen rantaan kaavailtu norskien jättihotelli on edennyt jo kaavavaiheeseen. Hotellin ja konressikeskuksen (34 kerrosta) kumppaniksi on saatu neljä matalampaa tornitaloa. Kaksi niistä olisi toimistotaloja (24 ja 17 kerrrosta), kaksi asuinrakennuksia (20- ja 14 kerrosta). Suunnitelma oli viime syksynä nähtävänä ja kommentoitavana. Hesarin kertoman mukaan kaupungin ks-lautakunta käsittelee kaavaehdotusta ensi viikolla 26.4.

Hesari on otsikoinut hankkeesta kertovan juttunsa innostavasti: "Viisi uutta tornitaloa noussee Espoon Keilaniemeen". STT lupailee yhtä komeasti omassa infossaan: "Keilaniemen rantaan tulossa viihtyisä puisto ja näyttäviä tornitaloja". Joopa joo. Nousisi edes yksi, jonnekin.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009529564.html

https://www.sttinfo.fi/tiedote/keilanie ... d=69974104

Kuva
wab, TurkuCubed tykkää tästä
#105658
veka kirjoitti: 20.04.23 10:20 Keilaniemen rantaan kaavailtu norskien jättihotelli on edennyt jo kaavavaiheeseen. Hotellin ja konressikeskuksen (34 kerrosta) kumppaniksi on saatu neljä matalampaa tornitaloa. Kaksi niistä olisi toimistotaloja (24 ja 17 kerrrosta), kaksi asuinrakennuksia (20- ja 14 kerrosta). Suunnitelma oli viime syksynä nähtävänä ja kommentoitavana. Hesarin kertoman mukaan kaupungin ks-lautakunta käsittelee kaavaehdotusta ensi viikolla 26.4.

Hesari on otsikoinut hankkeesta kertovan juttunsa innostavasti: "Viisi uutta tornitaloa noussee Espoon Keilaniemeen". STT lupailee yhtä komeasti omassa infossaan: "Keilaniemen rantaan tulossa viihtyisä puisto ja näyttäviä tornitaloja". Joopa joo. Nousisi edes yksi, jonnekin.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009529564.html

https://www.sttinfo.fi/tiedote/keilanie ... d=69974104

Kuva
Itselleni tuli tästä ensimmäisenä mieleen tämä viewtopic.php?p=100464#p100464
Siis käytännössä aavistuksen silotellumpi versio omasta mielestä
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#105660
Toisin kuin edellä kirjoitin, toimistotornien (ao. kartalla oransseja) korkeudet ovat 20 ja 14 (tai 15) kerrosta. Lisäksi toimistoja tulisi myös rannalla hotellin vieressä olevaan komeaan puurakennukseen. Asuintornien (kartalla ruskeita) korkeudet vastaavasti olisivat 24 ja 17 kerrosta. Alla oleva kartta ei ole tältä keväältä. Espoon kaupunkisuunnittelun infotuotanto ei valitettavasti ole niin korkealla tasolla kuin naapurikaupungeissa.

Hotellin ja viereisen puurakennuksen sijoilla salakat vielä hyppivät, ts. nykyinen rantaviiva menee niiden takana. Paikalle tarvitaan siis täyttömaata (parkkiluolan louhinnasta?) aika lailla. Tosin en ole itsekään käynyt tuolla syksyn jälkeen, mutta yritän päästä lähiaikoina katsomaan, näkyisikö alueella jotain merkkejä toiminnasta.

Kuva
Avatar
tekijänä veka
#105678
Keilarannan asemakaavan muutosehdotus hyväksyttiin eilen nähtäville lautakunnassa odotetusti. Kartalla kortteliin K-1 on tulossa norjalaisen AB Invest AS:n hotelli- ja kongressikeskus sekä 8-kerroksinen puinen toimistorakennus. Kortteliin K-2 tulee Skanskan uusi toimistorakennus. Toimistokortteli K-3 ja uusien asuinrakennusten kortteli AK-1 ovat Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöjen omistuksessa.

Kaavan mukaan rannan meritäyttöalueelle tulee uusi puisto nimeltään Keilarannanpuisto. Valovirta-katua jatketaan kortteleiden väliin siten, että se muodostaa ympäriajettavan lenkin hotellin eteen.. Katualueen länsipuolelle tulee uusi Keilarannanaukio-niminen "taiteen ja maisema-arkkitehtuurin keinoin muodostettu kokonaisteos".

Pari poimintaa: "Hotellitorniin sijoitetaan yleinen näköalatasanne." Oikein hyvä, toivottavasti näköalapaikka sijoitetaan mahdollisimman korkealle. Yleisölle avoin kahvila tai ravintola yläilmoihin olisi myös nannaa. "Toteutuessaan kaavanmuutos turvaa myös lähivirkistystä ja edistää alueen ilmastonkestävyyttä." ?????

Kuva
#105681
K1 tornitalon julkisivussa on pahaenteilevän paljon samoja piirteitä kuin Vuosaaren Cirruksen lopputuotteessa, kunhan julkisivuja halpuutetaan ja lasipintaa vähennetään perisuomalaiseen tapaan vähintään puolet pois nykyisestä koska linnut voi törmätä yms.
Avatar
tekijänä veka
#105687
^^En näe mitään syytä moiseen huoleen tässä vaiheessa. Davidsson Tarkela on huipputoimisto, ja Buchardtien AB Invest iso toimija hotellimarkkinoilla. Kummankaan maine ei kestäisi mitään kikkailua laadun kustannuksella. Jätkäsaaren Clarion on komeimpia uusia rakennuksia Suomessa viime vuosina. Kun aDT ja Buchardt ovat nyt saaneet hyppysiinsä mahdollisuuden rakentaa isoa ja näyttävää ehkä vieläkin upeammalle paikalle, miksi he ryhtyisivät sössimään? AB Investin norjalainen kumppani on Snohetta, joka on ainakin nimellään ollut mukana myös Keilaniemen projektissa.
Domo tykkää tästä
#105701
bonk kirjoitti: 01.05.23 20:33 En tiedä olenko yksin, mutta mielestäni Clarion on hyvinkin tylsän näköinen. Mielestäni se näyttää hyvinkin halvalta
Juu, ja useat Davidsson Tarkelan muista tuotoksista ovat samaa linjaa. Esim. KPMG:n talo Oodin takana. Toki noissa julkisivuja lienee sanellut budjetti aika pitkälle.
Avatar
tekijänä veka
#106785
Kervolainen kirjoitti: 28.02.24 16:14
34-​kerroksisen tornihotellin rakentaminen voi alkaa Keilaniemessä viimein ensi kesänä – hanke ollut vireillä 5 vuotta
https://www.lansivayla.fi/paikalliset/6591243(Maksumuuri)

Korkeutta näyttäisi olevan vähän päälle 110m esityslistojen mukaan.
MindW kirjoitti: 28.02.24 17:22 Viitesuunnitelmat ja kaavahanke kokonaisuudessaan.
Kervolainen kirjoitti: 28.02.24 17:45 Itseltäni mennyt täysin ohi tuo korttelisuunnitelma, sen perusteella näyttäisi olevan 124 metriä korkeutta rannan tornitalolla. Upeata :smt023
Kopioin nämä tänne hotelllitornin omaan ketjuun.

Keilarannan asemakaava hyväksyttiin valtuustossa 26.2. siten rajattuna, että vahvistusrajauksen ulkopuolelle jätetään korttelialue 10032. Hyväksytyssä kaavassa ovat siis rannan puoleiset hotellitorni, kongressikeskus ja puurakenteinen toimistorakennus sekä julkinen rantavyöhyke. Pois rajatussa korttelissa on kaksi isoa asuintaloa ja toimistorakennuksia. Niiden erottaminen omaksi asemakaavakseen oli tarpeen, koska maankäyttösopimusneuvottelut ovat niiden osalta vielä kesken. Norskien AB Investin hanke voi tämän ansiosta edetä omassa tahdissaan.

Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut veka, 29.02.24 12:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
MindW tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#106791
34-kerroksisen tornihotellin rakentaminen voi alkaa Keilaniemessä viimein ensi kesänä
Näin positiivinen otsikko on Kervolaisen edellä bongaamassa Länsiväylä-lehden kirjoituksessa. Juttu on julkaistu viime keskiviikkona. Jäin pähkäilemään, voisiko otsikon toive jopa toteutua. Hotellitornin asemakaavan erottaminen takanaan olevasta korttelista antaa ainakin itselleni aiheen haaveilla, voisiko tämä vihdoin olla se kaivattu Keilaniemen ensimmäinen uusi tornitalo. Valtuusto hyväksyi kaavan tiistaina.

Viime vuoden loppupuolella arvelin, että suomalaisten (YIT ja SRV) luovutettua todennäköisin ykkönen olisi ruotsalaisfirma NCC SRV:n jäämistöstä hommaamallaan tontilla ja Beam-hybriditornilla (toimistotiloja ja vuokra-asuntoja) metroaseman vieressä. Lokakuussa oli kuitenkin jo voitu lukea lehdestä, että norjalaisten AB Invest on kertonut kirjeitse kaupungille jättävänsä kongressihotellin ja toimistorakennuksen rakennuslupahakemukset heti kun asemakaava on saanut lain voiman. En silloin tajunnut, että norskit taitavat olla ihan tosissaan liikkeellä. AB Investin aktivoituminen lienee syynä nyt nähtyyn kaava-alueen pilkkomiseen.

Turskanpurijat eivät kenties ole kuulleet, että nyt ei Suomessa pidä rakentaa mitään vaan keskittyä synkistelyyn. Ehkä he ovat tehneet omia laskelmiaan ja huomanneet, että rakennuskustannukset ovat Suomessa laskeneet. Kaupungin päätöksentekoa on mahdollisesti vauhdittanut myös Keilaniemen pysäköintiluolan käynnissä oleva rakentaminen. Hotelli rakennetaan täyttömaalle, ja kaavan on kai oltava kunnossa, jotta merta voisi ryhtyä täyttämään luolan louhinnasta syntyvillä massoilla.

Tiedä häntä, mutta itse en keksi parempaa hetkeä aloittaa ison hotellitornin rakentamista kuin nyt, jos siis rahoituspuoli on kunnossa. Eikä mieleen tule parempaa paikkaa kuin juurikin Keilaniemi, "Suomen piilaakso". Ajatus on niin mukava, että sen valossa voi viettää vaikka koko alkaneen vuoden positiivisin mielin.
Kervolainen, rappaaja tykkää tästä