Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#103793
Palikat Keilaniemen rantarakentamisessa ovat pian taas uudessa järjestyksessä. Regeneron (YIT:n ja HGR:n yhteisyritys) ja Ilmarisen kaikki Keilaniemen alueella olevat kehityshankkeet ovat siirtymässä perustettavan uuden yhteisyrityksen omistukseen. Tämä tarkoittanee sitä, että Regeneron "Suomen korkeimman" ja vieressään olevien tulevien asuintornien lisäksi uuden yrityksen hyppysiin tulevat Ilmariselta myös jo kuopatun Keilaranta Towerin paikalle tulevat asuin- ja toimistotalot.

YIT:n joulukuussa julkaisemassa tiedotteessa huomio kiintyy rannan jättitornin uuden olemukseen. Hyppyrit, laahukset ym. kaarevat muodot ovat kadonneet, ja jäljellä on vain suoria viivoja. Ehkä tämä on sitä realismia, mutta samalla koko torni on muuttunut tavanomaisemman ja ikävämmän näköiseksi. Kaunottaresta on tullut tylsiö. Suuri menetys Espoolle.

Kuvassa näkyy muutakin kiinnnostavaa. Keilaniemen portti tervehtii tulijoita Länsiväylän suunnasta. Pohjoisempana Keilarannassa on asuintorneja nyt neljä. Raide-Jokerin päätepysäkin lähelle on tulossa entistä korkeampaa rakentamista.

https://www.yitgroup.com/fi/news-reposi ... laniemessa

Kuva
hmikko tykkää tästä
#103797
Jos autot otettaisiin tornien välistä pois, tästä voisi tulla jopa suht kiinnostava ympäristö hieman Pariisin La Défensen tai Lontoon Canary Wharfyn tyyliin. Kummastakaan en pidä, mutta ainakin tornien välissä on rauhallista kulkea ilman leveää päätietä. Ylipäänsä toivoisin, että jatkossa suunnittelussa mietittäisiin myös katutason kokemusta, eikä vain maalattaisi helikopterikuvia massiivisista torneista.
JamoL tykkää tästä
#103798
veka kirjoitti: 11.01.22 11:51 Raide-Jokerin päätepysäkin lähelle on tulossa entistä korkeampaa rakentamista.
Tuo suunnittelualue kulkee nimellä Valokeilanaukio, siitä voi lueskella täällä. Tässä on kaavaselostus, jälkimmäisessä on joitakin konseptikuvia

https://static.espoo.fi/cdn/ff/lISrQBtX ... 4ville.pdf
https://static.espoo.fi/cdn/ff/h7v015AJ ... ettava.pdf
hmikko tykkää tästä
#103808
Kiitos linkeistä. Valokeila/Valokeilanaukio on taas yksi esimerkki vain muutama vuosi aikaisemmin valmistuneiden suunnitelmien heittämisestä roskikseen ja korvaamisesta tehokkaammalla tornirakentamisella. Nyt ovat kenkää saaneet 8-kerroksinen toimistotalo sekä kaksi tyylikästä 5-15-kerroksista asuintaloa komeine terasseineen ynnä väljä ja kotoisan tuntuinen aukio Raide-Jokerin päätepysäkin luona.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7