Sivu 1/2

As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 14.06.18 17:04
Kirjoittaja grendy
Vaikka liittyykin Kansiareenaan niin teen kuitenkin oman threadin, koska ei kuulu Liebeskindin tornisettiin.

Eli SRV hakee rakennuslupaa Sorinkadun ja Kannen väliin tulevalle 17-kerroksiselle rakennukselle. Tämä on se kaikista bulkein näistä taloista ja no... eipä se oikein näytä bulkkia kummallisemmalta. Ei istu yhtään Kannen torneihin vaan pikemminkin muistuttaa niin perinteistä suomalaista tornitaloa kuin vain voi olla.

Varoitus! Kuvat sisältävät elementtisaumakikkailua.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 14.06.18 18:39
Kirjoittaja mutka
Miten tuo torni eroaa väriä ja muutamaa kerrosta lukuunottamatta Luminarystä? Lähestulkoon suora kopio tosin oksettavamman näköinen hirvitys punaruskean julkisivuelementtien vuoksi.

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 14.06.18 19:59
Kirjoittaja grendy
mutka kirjoitti:Miten tuo torni eroaa väriä ja muutamaa kerrosta lukuunottamatta Luminarystä? Lähestulkoon suora kopio tosin oksettavamman näköinen hirvitys punaruskean julkisivuelementtien vuoksi.
Niinpä. Luultavasti on siis valmiita punatiilielementtejä jos normaali meininki on. Jos on jotain muuta niin sitten, mutta tuskin :D

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 14.06.18 21:19
Kirjoittaja Janne76
No niin negativekeket. Katotaan nyt ensin mitä sieltä tulee?

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 14.06.18 22:56
Kirjoittaja MindW
Eiköhän tuo ole havainnekuvan perusteella läpivärjättyä betonia punatiilen sijaan. Onhan tämä kaupungin keskustaan reikäelementtijulkisivuineen ja varsinkin avoimine luhtikäytävineen aika karu esitys.

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 15.06.18 03:02
Kirjoittaja Xerdoz
Mikäli värjättyä betonia, luulen lopputuloksen olevan laadultaan samanlaista, kuin tornihotellin mustan. Eli harmaan 283985 eri sävyä. Tässä tapauksessa vaan punaisen värispektri.

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 15.06.18 08:20
Kirjoittaja arkkinikkari
MindW kirjoitti:Eiköhän tuo ole havainnekuvan perusteella läpivärjättyä betonia punatiilen sijaan. Onhan tämä kaupungin keskustaan reikäelementtijulkisivuineen ja varsinkin avoimine luhtikäytävineen aika karu esitys.
Tuskin on läpivärjättyä, itse veikkaisin pikemminkin pintakäsittelyä ruosteella kuten vuoden betonirakenteessa 2015 (Kangasala-talo) tai vuoden betonirakenteessa 2017 (Kruunuvuorenrannan koonta-asema)

Ei ne tasasävyisiä ole, mutta elävyys on ehdottomasti plussaa tuollaisen ruostuneen pinnan kanssa. Valkoinen ja musta ovat paljon herkempiä sävyvaihtelulle.

Tässä vielä kuva Kangasala-talosta:

Kuva

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 15.06.18 08:28
Kirjoittaja grendy
Jos olisi tuollaista ruosteväriä niin olisi jees, mutta kun havainnekuvista näkee jo elementtien kokoiset viivat niin tehdäänkö niin isoihin pintoihin ruostekäsittelyä? Epäilen vahvasti.

No, koska ikävä kyllä kaupungin nettisivuilta rakennuslupien liitteitä ei tavallinen tallaaja näe niin pitää odotella sitten että rakennustapaselostus tulee SRV:n sivuille, josta siitäkään ei tarkkaan tietysti selviä mikään. Kaupunkikuvatoimikunta tämänkin on käsitellyt, mutta eihän se ennenkään ole estänyt elementtisaumahirviöitä tietenkään.

https://www.srv.fi/asuminen/tampereen-wallesmanni/

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 15.06.18 09:20
Kirjoittaja arkkinikkari
Ei ruostekäsittelyssä ole mitään rajoitteita koon suhteen, se tehdään jälkikäteen paikanpäällä telaamalla.

Täältä saa lisätietoa menetelmästä: https://betonipallas.com/umbra/

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 15.06.18 09:41
Kirjoittaja grendy
^Kuulostaa vähän turhan arvokkaalta ja vaivalloiselta kun vaan voisi nostaa valmiita elementtejä toistensa päälle? ;)

Anteeksi nyt kun ärsyttää omakin negatiivisuuteni mutta kun todennäköisyys on 99% että julkisivusta tulee samanlainen kuin Torni/Luminary niin ei vaan jaksa uskoa ihmeisiin enää :lol: :o :| :smt009 :smt010

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 15.06.18 10:07
Kirjoittaja arkkinikkari
Voi sen sivelyn tehdä elementtitehtaallakin.

Kyllä se joka tapauksessa halvemmaksi tulee kuin punaisen pigmentin sohlaaminen koko betonimassaan. Ensinnäkään ei tarvitse käyttää kalliimpaa valkobetonia pohjana, ja väriä kuluu älyttömän paljon vähemmän. Punainen on yksi kalleimmista pigmenteistä mitä on olemassa.

On niitä tietysti muitankin sivelykäsittelyitä kuin tuo ruoste, mutta jos pitää arvata, niin arkkitehti todennäköisimmin haluaa tehdä punaruskean betonipinnan nimenomaan ruosteella.

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 15.06.18 10:54
Kirjoittaja grendy
No sait pienen toivonkipinän herätettyä sentään... Ei muuta kun odottaan ja jännittään mitä sieltä tulee ;).. Rakennuslupa myönnettäneen kohta, mutta kämpät ei oo vielä myynnissä. Ihme siis saa tapahtua jos rakentaminen alkaa ilman tiettyä prosenttivarausta asunnoista.

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 15.06.18 12:49
Kirjoittaja hmikko
Todella toivois, että Tullikamarin tornin ja Libeskindin tornien kanssa pidettäisiin jotain tasoa yllä, ja siitä eteenpäin. Tampereelle on nyt jo tullut jokseenkin karu kokoelma näitä elementtitorneja (aseman ympäristön lisäksi Tampellan Keskustorni, Hervanta jne.).

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 18.06.18 20:50
Kirjoittaja Pyöröovi
Upeaa, että Tampereella on rohkeutta rakentaa korkeita torneja kiinni kaupunkiin. Odotan projektia innolla, Tampereen siluetista on kasvamassa kaunis kokonaisuus.

Re: As Oy Tampereen Wallesmanni

Lähetetty: 05.07.18 15:07
Kirjoittaja dollari
Melkoisesti on tämäkin rakennus elänyt ulkomuodoltaan vuosien varrella. Kuva