Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä hmikko
#93293
Dietrich kirjoitti: Rakennuksista on tullut kertakäyttöburgeria
Elementtirunko kai harvemmin on käyttöiän puolesta rajoittava tekijä, jos nyt ei aivan elementtikauden alun kehnoimmista tapauksista puhuta. Kertakäyttöburgeriudessa aika usein tuntuu suurin osuus olevan talotekniikka, eli vanhentuneiden putkien, lämmityksen, ilmanvaihdon, sähkön, vesieristettyjen kylppäreiden yms. uusiminen. Vanhaan hyvään aikaan noita ei taloissa ollut lainkaan tai oli hyvin minimaalisesti. 500 vuotta säilyneissä taloissa ei tarvinnut tehdä putkiremppaa ainakaan ensimmäiseen 400 vuoteen.

Tossa TOASin tapauksessa lienee kyse vaan kerrosneliöiden määrästä, eli suunniteltu uusi talo on reilusti suurempi. Selvityksen mukaan nykyinen on hyvässä kunnossa, ja siinähän on muutettu 70-luvun toimistotalo asunnoiksi 90-luvulla, eli kaiketi suuri osa talotekniikasta ei edes ole kovin vanhaa.
Tekijänä Xerdoz
#93296
Lanaisivat samalla nuo vieressä olevat lättänät. Ja mikä ihme siinä on, ettei taskaan voida tehdä ikkunoita joka suuntaan. Tai no tiedän kyllä. Elementtipaskan rakentaminen sekä suomen loistavat rakennusmääräykset.
Samppa peukuttivat tätä