Mikä on Taloforum?

#91473
Turisti kirjoitti:Sarkasmi on taasen tyylilaji, joka kannattaa jättää sen taitaville.


Sarkasmi todellakin on, mutta en tiedä miten se on oleellista tässä yhteydessä ja varsinkaan kaiken tuon butthurtin keskellä? Kiintoisaa on miten jotkut keyboard warriorit aina defaulttaavat argumentoinnissaan henkilökohtaisuuksiin, vaikka kaikki muut keskustelevatkin itse aiheesta, eivätkä kenestäkään henkilöstä. Tämän suhteen tällä foorumilla on edelleen paljon kasvunvaraa, sillä monet käyttäjät ovat nuoria ja omaavat kapea-alaisen maailmankatsomuksen rajallisen ja pieniin ympyröihin keskittyvän kokemuksen perusteella.

Oman kommentointini pointti on ollut alusta saakka ei itse hotelli vaan YLE:n naurettavaan sävyyn kirjoitettu uutinen, joka oli sitä iänikuista Suomen maailmankartalle juoksemista. Kunhan ei vain Paavo kompastuisi! Kuten viime viestissäni totesin, on uusi hotelli päivänselvästi positiivinen uutinen Tampereelle ja halpahotellina myös tarpeen. Joistain kommenteista saa kuitenkin kuvan, että tässä oltaisiin laskeuduttu Kuuhun, mitä en itse allekirjoita.

Courtyard on todella hyvä perus ketjuhotelli, jossa bunkkaan mieluusti taas ensi kuussa San Franciscossa.

Turisti kirjoitti:Ja onneksi täällä Suomen päässä ollaan vähitellen päästy eroon "anteeksi että olemme olemassa"-syndroomasta.


Tämä on totta ja hienoa! Vielä kun päästäisiin eroon "mitä kaikki muut meistä ajattelevat?" syndroomasta, niin alettaisiin olemaan muiden länsimaiden tasolla.

Hyvää viikonloppua Tampereelle.
#91494
Omaan makuun ihan hyvä palikka, lähinnä koska se käy niin hyvin tampere-talon tyyliin yhteen. Tampere-talo on muuten Tapiolan kulttuuritalon ohella oma suosikki tästä valkeasta, minimaalisesta geometrisesta arkkitehtuurista. Täytyisi joskus käydä vielä sinisen hetken kuva ottamassa Tampere-talosta kunhan tuo lisäpalikka valmistuu, se jäi jostain syystä tekemättä.
Tässä vertailun vuoksi molemmat rakennukset, itselle ainakin paljon yhteneväisyyksiä:
Kuva
Kuva
Kuva
#91498
^ Nuo eivät kyllä kumpikaan ole ihan sitä, mitä arkkitehtuurissa ymmärretään minimalismilla. Muotojen puolesta pikemminkin runsaita. Espoon kulttuurikeskuksen arkkitehti Arto Sipinen on suunnitellut saman tyylilajin kulttuurikeskukset myös Mikkeliin, Imatralle, Kuusamoon ja Lahteen (aikuiskoulutuskeskus ja kirjasto). 80-luvun hyvinvointi-Suomessa pykättiin kulttuurilaitoksia aikamoinen määrä.
#93844
Tampere-talon huoltoajo reitti katkeaa kun hotelli rakennetaan. Uusi reitti rakennetaan Viinikankadun puolelta. Lopullinen reitti voidaan rakentaa vasta kun Kalevantien silta on uusittu. Väliaikainen reitti lohkaisee palan Sorsapuistosta. Väliaikaisuus voi olla pitkäkestoinenkin jos kaupunki päättää jäädyttää kaikki liikennettä (autoilua) haittaavat projektit ehdotuksen mukaan siihen saakka kun Ratikan ensimmäinen osa valmistuu.

Kuva

Hotellin kohdalla on ensimmäiset paalut maassa, taiteellisesti vinossa.

Kuva