Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä jusa-masa
#106446
Onko kenelläkään tietoa b-katsomon palvelutasoista. Mennäänkö sinne katsomosta noista alatasolla,olevista aukoista vai onko ne palvelut tuon alemman katsomon yläosassa?
Avatar
tekijänä 16valve
#106498
Tammelan stadion palkittiin Vuoden Teräsrakenteena.
Tamperelainen kirjoitti:Vuoden Teräsrakenne löytyi Tampereelta – "Poikkeavan oivaltava riippusiltaratkaisu"

Kuva
Pilarittomuus ja sen takia esteettömät näkymät saivat kehuja.

Tammelan stadion palkittiin Vuoden Teräsrakenteena, vaikka se ei ole vielä edes valmis. Hanketta kehuttiin kunnianhimoiseksi.

Tammelan uusi stadion on saanut Vuoden 2023 Teräsrakenne -palkinnon. Palkintolautakunta kiittää ideaa yhdistää asuminen ja jalkapallo sekä halua synnyttää Suomen mittakaavassa kapasiteetiltaan ja laatutasoltaan kunnianhimoinen stadion, joka jatkaa Tampereen viime vuosien korkealaatuista urheilupaikkarakentamista. Asiantuntijoiden mukaan rakennushanke on sekä kaupunkikuvallisesti että kaupunkikehityksen kannalta onnistunut. Voittajan valitsi riippumaton palkintolautakunta puheenjohtajanaan arkkitehti SAFA Ted Schauman.

– Upeaa, että monivaiheisen prosessin tuloksena syntynyt rakennusteknisesti uniikki rakennus jalkapallon käyttöön saa myös valtakunnallista tunnustusta, iloitsee Tampereen kaupungin kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm tiedotteessa.

Tammelan stadionissa palkintolautakuntaa viehättivät rakenteellisesti erityisesti teräsrakenteiden kannalta poikkeavan oivaltava riippusiltaratkaisu sekä pilarittomuuden tuomat esteettömät näköalat kaikkialta katsomosta. Korttelin yli itä-länsisuunnassa kaartuva katto on maamerkin tunnusomaisin piirre. Stadionin osalla muoto toistaa ripustettujen yli satametristen teräskatosten rakennetta.

Vuoden 2023 Teräsrakenne -palkinto jaettiin Teräsrakenne-päivän tilaisuudessa Helsingissä.
https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/6370895
Tähtitorni, erk75, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tähtitorni
#106503
Tuoretta ilmakuvaa. Tämä alkaa olla viimeisiä rakennusvaiheen kuvia, sillä stadionin valmistuminen on enää vain parin viikon päässä, ellei jopa aiemmin. Katutyöt ei sen sijaan ihan heti vielä valmistu ja ne tulevat jatkumaan vielä pitkälle ensi vuoden puolelle mm. Kalevan puistotie urakoidaan kuntoon ja myös Paltsun aukion rakentaminen alkaa.

Kuva: JKMM Hannu Rytky
Kuva
Janne76, TurkuCubed, apollonkatu ja 2 muuta tykkää tästä
tekijänä JamoL
#106504
Osaako joku Tamperelainen valaista stadionin tulevaa käyttöä otteluiden ulkopuolella? Tuleeko tuosta yksi treeninurmi muiden joukossa, aikuisten ykkösjoukkueille varattu paikka vai jotain muuta?

Yksi nurmi ei oikein taida mahdollista vastaavaa "jalkapalloelämän keskittymää" joka HJK:lla on Helsingin Pallokentän liepeillä, EPS:llä Espoonlahdessa, Gnistanilla Oulunkylässä jne..?
tekijänä jusa-masa
#106517
Tammelaan tulee myös alemman sarjan joukkueita pelaan ja päivisin myös kouluvuoroja. Lähellä on myös urheilu-lukio.

Tammelassahan on myös se hyvä puoli, että n.1,5km päässä stadionilta sijaitsee Kaupin urheilupuisto, jossa on 5 isoa futiskenttää, Tampereen uusi pesäpallostadion(2500 katsojaa, joka toimii talvisin hiihtostadionina), tuleva Kaupin futis-stadion (n.800+ katsojan katsomolla), Kauppi Sports Center sisäpelikenttineen, alkuperäinen keilahalli, jousiammunta- ja vinttikoiraradat sekä isot hiihto ja ulkoilumaastot (+vesihiihtokeskus) jossa tullaan, sm-hiihtojakin hiihtään jatkossa. Eli erittäin iso urheilukeskittymä, jossa on paljon urheilutapahtumaa joka päivä juniorijalkapallosta turnauksineen ja muihin pääsarjatapahtumiin asti. Ilveksen edustus harjoittelee myös Kaupissa ja Sport Centerillä.
Janne76, apollonkatu, JamoL tykkää tästä