Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä henkka
#102264
Finnpark on valinnut omaksi yhteistyökumppanikseen Asemakeskuksen rakentamiseen YIT:n. Asemakaavaa ei vielä ole kuitenkaan ja rakentaminen alkaisi ehkä 2023 kunhan kaava on lainvoimainen.

Kyseessä on tontti, jolla nykyisin sijaitsee parkkihalli sekä toimistotalo. Kantakartan mukaan tontilla olisi myös toimistotalon pohjoispuolella oleva matalampi osa Matkakeskustunnelin sisäänkäynnille asti.

Kuva

https://yle.fi/uutiset/3-11913907
huopa tykkää tästä
Avatar
tekijänä huopa
#102303
YIT on ainakin iso toimija jolla on resursseja rakentaa.. toivotaanpas että tästä tulee vähintään yhtä mielenkiintoinen, tai mieluummin jopa parempi, suunnitelma kuin pasilan trigoneista. Tuskin yhtä korkeeta nyt kuitenkaan luvassa.
tekijänä Jonebone123
#102668
Lopultakin Ameriigan meininkiä Pohjois-Hämeeseen... Nyt sitten vihdoin mageita musavideoita tekemään, Härmälän mummut ja Takahyhkyn papat mukaan rappäämään avoauton kyytiin aurinkolasit päässä Tamhattanin pilvenpiirtäjät taustalla, niin wau wau.

Liebeskindin suunnittelema avaruusalus Enterprise (Uros live) myös on jo laskeutunut, ja vielä kun saadaan näihinkin suunnitelmiin vähän lisää korkeutta ja Las Vegas -säpinää (esim. jokin voisi hyvin olla jättimäisen Transformers-robotin mallinen ja jokin vaikka kilsan korkuinen) ja näitä huba-pilvenpiirtäjiä buildattua myös muualle keskustaan ja ympäristöön (esim. Hiedanrannassa ja Keskustorilla hyvin tilaa), niin alkaa cooleus-factori olla jo sitä luokkaa, että Tampere vihdoin saadaan maailmakartalle. Näitä tullaan tänne ihan Ausseja ja Jenkkilääkin myöten ihmettelmään kateudesta vihreinä... Niinistön Salekin soittaa Kalelle ja anelee saada siirtää pääkaupungin Tampereelle.

Sitten ei tartte enää hävetä silmiä päästään, kun sanoo olevansa Mansesta...
apollonkatu tykkää tästä
Avatar
tekijänä 16valve
#105518
Aseman seudun palaset nytkähtelevät pikkuhiljaa eteenpäin.
Tamperelainen kirjoitti:Tullille kohoamassa jopa 10 tornitaloa – "Voi sanoa, että alue ei toteudu aivan sellaisena kuin nyt suunnitellaan..."

KuvaHavainnekuva valmiista alueesta 2040. Kuva on tehty vuonna 2019. COBE/LUNDEN

Tampereen ratakiskojen ja Yliopistonkadun välisellä alueella on vireillä suunnitelmia lähes kymmenestä tornista.

Tampereen Kannen tornitalojen ensimmäiset asukkaat muuttivat koteihinsa puolitoista vuotta sitten. Eteläkannen Topaasi- ja Opaali-tornien jälkeen seuraavat Tampereen tornitalot nähtäneen aivan vieressä eli Kalevantien pohjoispuolelle sijoittuvalla pohjoiskannella.

Pohjoiskannelle on asemakaavoitettu kolme tornitaloa, joissa on matalimmillaan 17 kerrosta ja korkeimmillaan 28 kerrosta.

– Pohjoiskannella on valmis asemakaava. SRV on hankkeen toteuttaja eli eteneminen odottaa siltä seuraavaa askelta, Viiden tähden keskusta -projektin hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen sanoo.

Pohjoiskannen naapurissa on asemakeskuksen alue, joka kaavoitetaan osissa ja toteutetaan vaiheittain. Asemakeskuksen ensimmäiseen vaiheeseen eli länsipuoleen kuuluu suunnitelma kahdesta tornitalosta. Toisessa niistä olisi 29 kerrosta ja toisessa 30.

Mikko Siitonen kertoo, että asemakeskuksen viitesuunnitelma on tehty vuonna 2019 ja kaavoitusluonnos syntyy jollain aikataululla, mutta ei luultavasti tänä vuonna.

Asemakeskuksen kokonaisuudesta on irrotettu osoitteessa Itsenäisyydenkatu 2 oleva paikka, jossa on tällä hetkellä liike- ja toimistorakennus. Siinä sijaitsee muun muassa Ukraina-talo.

Muutoshankkeessa on kaksi erilaista asemakaavaluonnosta. Vaihtoehdossa 1 rakennuksen korkea osa on 23-kerroksinen ja se on keskellä korttelia.

Toisessa vaihtoehdossa korkeampi osa talosta on Ratapihankadun puolella, ja siinä on kaksi kerrosta enemmän eli 25 kerrosta. Matalampi osa pihoineen on idän suunnalla, ja siinä on yksi kerros vähemmän eli kuusi kerrosta.

Asia on hyvin tuore, sillä luonnokset olivat nähtävillä viime viikon torstaihin asti.

– Lausuntojen koostamisen jälkeen pitää päästä kahdesta vaihtoehdosta yhteen. Tämä on kuitenkin aikataulullisesti asemakeskusta edellä. Kaava voisi olla valmis 2024–25, Mikko Siitonen arvioi.

Tullin alueella on vireillä muitakin korkean rakentamisen hankkeita. Itsenäisyydenkadun varteen, Tullikamarinaukion pohjoisosaan on tulossa 16-kerroksinen tornitalo. Suunnittelukilpailun voittajaksi valittiin jo vuonna 2018 työ nimeltä Tullin hallit. Voittaneen ehdotuksen teki YH Kodit Oy.

– Asemakaava on viimeistelyvaiheessa. Seuraavaksi se menee hyväksymiskäsittelyyn, Siitonen määrittelee.

Yksityisen tahon tornitalohanke on Åkerlundinkadun ja Sumeliuksenkadun kulmassa eli Pienteollisuustalon päädyssä. Tampereen Pienteollisuustalo oy:n suunnitelmana on rakentaa paikalle 23-kerroksinen asuintalo.

– Hanke on Tampereen kaupungin kannalta aivan alkuvaiheessa. Kaavaluonnosta ei ole vielä asetettu nähtäville, hankekehityspäällikkö Siitonen toteaa.

Tampereen ratakiskojen ja Yliopistonkadun välisellä alueella on vireillä suunnitelmia lähes kymmenestä tornitalosta. Mikko Siitonen muistuttaa, että osallistumis- ja arviointisuunnitelman vaiheessa on olemassa tietty ajatus, mutta lopputulos voi olla toinen.

– Voi sanoa, että alue ei toteudu aivan sellaisena kuin nyt suunnitellaan. Tullin alueella tavoitellaan yleissuunnitelmaa noudattaen korkean rakentamisen lisäämistä, mutta tornitalojen sijainnit, määrät ja korkeudet määrittyvät sitten kaavavaiheessa, hän linjaa.
https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/5792815
Janne76, hmikko, veka ja 3 muuta tykkää tästä