Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä hmikko
#99244
Noita Kompassin asuntopohjia taivasteli myös Arkkivahti blogissaan viikko sitten, kohdetta nimeämättä. Saatan tosiaan kuvitella, että pohjaratkaisuja ammatikseen tekevät ja siihen aika paljon koulutusta saaneet arkkitehdit nyppivät hiuksia päästään näiden kanssa, tai sitten ovat vaan päättäneet tehdä sitä kuraa mitä tilataan (mitä Arkkivahti valittelee). Noihin pienimpiin yksiöihin ei taida saada edes 80 senttiä leveämpää sänkyä ilman, että se tukkii koko kämpän. Irtaimistovarastokin mun silmääni outo termi. Eikö nuo ole aina olleet vaatehuoneita? Sinänsä semmoinen ei ole pienessäkään asunnossa huono juttu, mutta tuossa nyt ilmiselvästi tosiaan sovitellaan hukkaneliöitä johonkin käyttöön.

Asuntojen kokonormista Osmo Soininvaara kirjoitti joskus blogissaan, että alkuperäinen idea meni byrokratian koneistossa jokseenkin vituralleen. Soininvaara oli siis itse esittämässä perheasuntojen tuotannon varmistamiseen normia joskus kauan sitten (80-luvulla?), ja silloin ajatuksena oli nimenomaan erikokoisten asuntojen jakauma kokonaisella alueella. Eli että perheasuntojen määrä pyrittäisiin varmistamaan juurikin esimerkiksi Kalasataman kokoisessa satsissa, tai ehkä Sörnäistenniemen. Normi saatiin, mutta se kirjoitettiinkin sitten muotoon neliömetrien keskiarvo per tontti, tai jopa per rakennus, mikä ei ollut Soininvaaran ja muiden idean esittäjien tarkoitus laisinkaan. Tämmöinen rakennuskohtainen normi tietysti kannustaa rakennusliikettä osaoptimoimaan yksittäisen kerrostalon keskiarvon normin mukaan ja samalla maksimoimaan pienten yksiöiden määrän, jolloin synttyy paljon kopperoita ja muutama hulppean kokoinen kattohuoneisto. Ja niihin hulppean kokoisiin lapsiperheillä todennäköisesti ei ole varaa, eli normi toimi tarkoitustaan vastaan. Sitä on käsittääkseni nyttemmin korjattu, muotoon joku kappalemääräosuus 75 neliöisiä tai yli, jos nyt muistan yhtään sinne päinkään. Mutta todellakin, normin isillä ja äideillä ei alun perin ollut tarkoituksena estää tekemästä vaikka koko pilvenpiirtäjää yksiöitä, kunhan vaan alueella pystyisi lapsiperhekin asunnon hankkimaan.
Avatar
Tekijänä MindW
#99245
Irtaimistovarasto on ns. kellarikomero. Sen voi sijoittaa myös asunnon yhteyteen tai parvekkeelle. Sen neliöitä tuskin lasketaan asuntoon toisin kuin vaatehuoneen tapauksessa. Jos nuo olisivat vaatehuoneita, olisi asunnolla irtaimistovarasto jossain muualla.
Tekijänä hmikko
#99246
MindW kirjoitti: 19.12.19 00:07 Sen neliöitä tuskin lasketaan asuntoon toisin kuin vaatehuoneen tapauksessa. Jos nuo olisivat vaatehuoneita, olisi asunnolla irtaimistovarasto jossain muualla.
Aivan. Se selittääkin. Toinen vähän vastaava nimeämiskikka oli Majakan (muistaakseni) pohjakuvissa näkyvät ikkunattomat makuuhuoneet, jotka oli merkitty 'alkoveiksi'. Makuuhuoneen nimellä niille ei vissiin olisi saanut lupaa. Ihan tavallisia ovella suljettavia huoneita ne olivat ainakin pohjakuvissa, eli eivät alkoveja.
Avatar
Tekijänä veka
#99328
Aika käsittämätön kuva jälleen. Näpätty kohti aurinkoa, ja kuitenkin yksityiskohtia erottuu hienosti. Jopa auringon lähellä olevat tutut kirkontornit ja Jätkäsaaren nosturit voi poimia esiin. - Kohta riittää, että hankkii yhden isokennoisen kamerarungon ja siihen jonkin 24- tai 20-millisen laatuobjektiivin, ja muuta ei enää tarvita. Paitsi ehkä vatupassi kameran pitämiseen pystysuorassa. Jälkikäteen rajaamalla kuvasta saa esiin pidempien polttovälien näkymät. - Alkaa muuten Loistokin olla mukavissa korkeuksissa. Sitä pitää ryhtyä seuraamaan.
#99329
No kai mä valotan vähän kuvaustekniikkaa, kun aina niin vuolaasti kehut kuviani. :D

Kuvattu Mavic 2 Pro:lla. Pikku drone ja pikku kamera. 5 valotuksesta koostettu yksi kuva. Tuolla kikalla pystyy vähän kompensoimaan pienen kennon rajallista dynamiikkaa. Kuva koostettu 8 yksittäisestä ruudusta panoraamaksi PTGui:lla. HDR kehitys Lightroomissa.

Tässä toinen kuva. Tämä vain yskittäisruutu.
Kuva
James, Janne76, veka ja 2 muut peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#99360
^ Olenko käsittänyt oikein, että nuo Majakan kattoterassia ja ylempänä kattoa kiertävät kiskot ovat ikkunanpesulaitteita varten? Samat Tampereella sekä Torni-hotellissa että Luminaryssa. Onko tästä saatu nyt uusi arktinen erityisolosuhde, eli Suomessa ei voi rakentaa tornia ilman noita häkkyröitä? Redin tietokonerendereitä kritisoitiin hartaasti epärealistisuudesta. Häkkyröiden puuttumista niistä ei tainnut kukaan arvata.
veka, highrisejonne peukuttivat tätä
#99702
Varsin odotettu uutinen, SRV ei teekään kaikkia tornitaloja omaan lukuun omistusasuntomarkkinoille:
SRV ja Kojamo tekivät jättikaupan: Kalasatamaan nousee Suomen korkein vuokratalo
SRV myy yhden Kalasataman torneista Kojamolle vuokrataloksi. Ratkaisu auttaa SRV:tä keventämään velkaista tasettaan.

RAKENNUSYHTIÖ SRV myy seuraavan Kalasatamaan nousevista pilvenpiirtäjistään vuokra-asuntoyhtiö Kojamolle. Kompassi-nimiseen 31-kerroksiseen torniin valmistuu 291 vuokra-asuntoa. Sen rakentamisen pitäisi alkaa vielä tänä keväänä.

SRV:lle ratkaisu tuo helpotusta yhtiön taloudelliseen ahdinkoon. Kohteen myyminen kerralla ostajalle vakauttaa SRV:n taloudellista asemaa ja kohentaa sen tasetta.

”Kalasatamaan tehdään seitsemän asuintornia. On selvää, että jos kaikki olisivat myytäviä omistusasuntoja, hankkeen läpimenoaika venyisi kohtuuttoman pitkäksi”, sanoo SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Kim Jolkkonen.

”Sen takia siellä pitää olla monipuolista asuntotuotantoa. Tällainen vapaarahoitteinen vuokra-asuntotuotanto sopii siihen kokonaisuuteen tosi hyvin.”

SRV myy parhaillaan asuntoja Loisto-tornista, joka nousee viime vuonna valmistuneen Majakan viereen. Kalasataman alueelle on valmistunut tai valmistumassa muutenkin suuri määrä asuntoja tänä vuonna ja lähivuosina.
https://www.hs.fi/talous/art-2000006425620.html

Tämän jälkeen sitten Junatien pohjoispuoli onkin valmis, jota voi kohtalaisena saavutuksena pitää. Odotettavissa toki on, että SRV ei koko eteläpuolta rakenna, ainakaan omaan lukuun.
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 89