Sivu 1/98

Keski-Pasila, Helsinki

Lähetetty: 08.02.05 23:29
Kirjoittaja OlliMolli
Kuva
Copyright: Cino Zucchi Architetti

Ajattelin aloittaa ketjun koskien tulevaisuuden merkittävimpää rakennusprojektiamme. Eli siis kun saatte uutta tietoa, niin tänne vaan. Itse esitin KSV:n keskustelupalstalla kysymyksen siitä, että missä vaiheessa ollaan, mutta vastausta ei ole vielä kuulunut... Ja toki lisääkin kuvia saa laittaa, itse olen liian laiska laittamaan muita kun tämän yhden.

Osaako joku muuten selittää mistä johtuu, että tässä kuvassa tornien korkeus ja jopa lukumäärä vaikuttaa suuremmalta kuin siinä Zucchin lintu-perspektiivissä tekemässä vedoksessa? Ja mistä suunnasta tämä on kuvattu?

Lähetetty: 08.02.05 23:50
Kirjoittaja Quu
Keski-Pasila on eittämättä Suomen kiinnostavin high-rise projekti tällä hetkellä. Olisiko mitään faktatietoa noista torneista? Suunnitelmia ei ole välttämättä lyöty lukkoon, mutta olisi mukava kuulla kuinka matalia rakennuksista on suunniteltu. Olisiko jotain 75 metriä se korkein tornitalo. :|

Pienensin taas tuota kuvaa kaikkien näyttöön sopivaksi (800*x). Tässä se alkuperäinen: Linkki

KSV: "Keski-Pasilan rakentaminen voi alkaa vasta, kun Keski-Pasilassa sijaitsevan alaratapihan toiminnot voidaan siirtää Vuosaaren uudelle satama-alueelle. Vuosaaren satama aloittaa toimintansa suunnitelman mukaan vuonna 2008."

Kuva

Lähetetty: 09.02.05 00:21
Kirjoittaja OlliMolli
Qualtagh kirjoitti:Keski-Pasila on eittämättä Suomen kiinnostavin high-rise projekti tällä hetkellä. Olisiko mitään faktatietoa noista torneista? Suunnitelmia ei ole välttämättä lyöty lukkoon, mutta olisi mukava kuulla kuinka matalia rakennuksista on suunniteltu. Olisiko jotain 75 metriä se korkein tornitalo. :|
Korkein on kai luokkaa 90-95m, ja se on vissiin 24 kerroksinen (esim. Fortum on 20 -kerroksinen ja 87m). Sen korkeutta tosin "syö" se, että se taitaa olla siellä rautateiden tasolla, eli tavallaan kuopassa. Silmämääräisesti arvioiden sanoisin, että yli 60m torneja Zucchin suunnitelmissa on 5 tai 6. Ei huono suunnitelma, mutta sitä ensimmäistä +100m tornia saadaan odotella ilmeisesti vielä pitkään

Lähetetty: 09.02.05 00:25
Kirjoittaja Quu
Luulisi Zucchilla olevan sen verran kunnianhimoa että suunnittelisi Suomen ensimmäisen 100 metrisen toimistorakennuksen. :)

Kuva

Rakennus etualalla areenaa kuuluu ilmeisesti myös suunnitelmaan.

Lähetetty: 09.02.05 16:11
Kirjoittaja SdeS
Moolio kirjoitti: Korkein on kai luokkaa 90-95m, ja se on vissiin 24 kerroksinen (esim. Fortum on 20 -kerroksinen ja 87m). Sen korkeutta tosin "syö" se, että se taitaa olla siellä rautateiden tasolla, eli tavallaan kuopassa. Silmämääräisesti arvioiden sanoisin, että yli 60m torneja Zucchin suunnitelmissa on 5 tai 6. Ei huono suunnitelma, mutta sitä ensimmäistä +100m tornia saadaan odotella ilmeisesti vielä pitkään
Taitaa Zucchin korkein torni (22kerrosta) olla 80metrin paikkeilla.
Helsingin Sanomien mukaan Siitosen sekä Zucchin suunnitelmien korkeimmat talot jäisivät Cirrusta matalammiksi.

Taitaa tuo 100-metrin raja olla aika vaikea rikkoa Suomessa, mutta toivotaan parasta. :)

Sain mailia Espoon Rakennusvalvonnasta noin viikko sitten, Fortumin pääkonttori on vain 83,6metriä korkea :(

Lähetetty: 10.02.05 19:22
Kirjoittaja Jape
Alkaakin olla jo korkea aika saada epäviralliseen miljoonakaupunkiin ja miljoonan asukkaan teollisuusmaan pääkaupunkiin jonkinlainen ''Mini Manhattan'' - moisia kun rakennetaan jo Riikaan, Tallinnaan ja melkein kaikkialle muualle Eurooppaan kuin Helsinkiin. Näyttävät ihan hyviltä nuo suunnitelmatkin.

Mutta tämä se vasta olisikin hauska. Helsingin Sanomissa kaavailtiin tuota aluetta näinkin :P mahtavaksi:

Kuva
(http://www.pilvenpiirtaja.cjb.net)

Tuo kyllä olisi jo melkoisen näköinen. Näkyisi varmaan mereltä tultaessa jo kauan ennen Helsinkiä valtava pilvenpiirtäjäsiluetti ja Rautatieasemaltakin olisi näky melkoinen. Jollain tavalla tuollainen pilvenpiirtäjäkeskusta olisi ehkä parempi lähempänä ydinkeskustaa, toisaalta Pasilassa se tuo eloa muuallekin kuin ydinkeskustaan, eikä keskustan kirkontornisiluetti pääse ''tuhoutumaan''.

Pitäisi vaan jonkun olla sanallisesti potkimassa suuria herroja takamukselle että rakennustyöt todella alkaisivat heti Vuosaaren sataman valmistuttua ja että jotain joskus tapahtuisikin. Olisi hauska nähdä tuollainen ''Pikku Manhattan'' vielä oman elämänsä aikana. Voi vuosikymmenen päästä tulla jo suomalaisille kiire kun huomaavat että Laden toisella puolella Tallinnassa nouseekin jo melkoinen ''high-rise''-keskusta ja ollaankin itse se ''jälkeen jäänyt'' osapuoli.

Lähetetty: 15.02.05 17:57
Kirjoittaja Toni
Kivoja uutisia. Valtio myy alueen Helsingille 100 miljoonalla eurolla. Siihen sisältyy maaperän täydellinen puhdistaminen, raiteiden poisto, yms. Uutisissa sanottiin, että "rakentaminen alkaa vuosikymmenen lopulla". Eli jos hyvin käy, ei toivottavasti jäädä aikailemaan.

Lähetetty: 15.02.05 19:09
Kirjoittaja OlliMolli
Ärsyttävää sinänsä, että KSV ei jaksa jakaa kunnolla selkeää tietoa projektin etenimisestä. Niin kuin sanoin ketjun alussa, kysyin KSV:tä missä vaiheessa ollaan, ja vastausta ei ole vieläkään kuulunut, vaikka joku toinenkin kysyi myöhemmin samana päivänä samaa. Ei tuon kokoluokan projekteja voida hoitaa vain sillä tavalla, että viime hetkellä kerrotaan ihmisille mitä ollaan päätetty, kun mitä ei ole enää muutettavissa, ja asiasta ei voi enää keskustella.

Mä lyön vaikka vetoa asiasta, että KSV tietää, että joku tekee kumminkin valituksen joka sitten hidastaa rakentamista, ja tästä syystä eivät yksinkertaisesti kerro projektista tarpeeksi, että kukaan ei voi valittaa (logiikkani on pettämätön). Jos KSV toimisi kaikkien torni-projektien kanssa samalla tavalla niin meillä olisi jo kokonainen tukku tornitaloja...

Lähetetty: 15.02.05 19:14
Kirjoittaja SdeS
Moolio kirjoitti: Mä lyön vaikka vetoa asiasta, että KSV tietää, että joku tekee kumminkin valituksen joka sitten hidastaa rakentamista, ja tästä syystä eivät yksinkertaisesti kerro projektista tarpeeksi, että kukaan ei voi valittaa (logiikkani on pettämätön). Jos KSV toimisi kaikkien torni-projektien kanssa samalla tavalla niin meillä olisi jo kokonainen tukku tornitaloja...
Tuo kuulostaa ihan hyvältä tavalta välttää valitukset :D

Kannattaa varmaan lähettää sähköpostia Helsingin Kaupunkisuunnitteluvirastoon, olen aina saanut vastauksen sitä kautta.

Lähetetty: 25.02.05 00:17
Kirjoittaja Whose Homepage
Wow! The picture Jape posted up there looks sooo Big City urban! 8)

Lähetetty: 25.02.05 01:00
Kirjoittaja Pebe
Jape kirjoitti:
Kuva
(http://www.pilvenpiirtaja.cjb.net)
Tulisikin tuollainen näkymä, mikä tuossa kuvassa on. En pistäisi yhtään pahitteeksi.

Luulen kyllä, että alkaa suomesta 10 vuoden sisällä kato (ihmisistä ja yrityksistä) käymään lahden eteläpuolelle.

Lähetetty: 25.02.05 12:05
Kirjoittaja qazwsx
Kuka tietää, jos keski-pasilasta tuleekin jonkinlainen läpimurto, jolloin ihmiset tajuavat että hai-raissit eivät pure, ja korkeita taloja ruvetaan rakentamaan huomattavan paljon enemmän.

Lähetetty: 25.02.05 15:15
Kirjoittaja OlliMolli
qazwsx kirjoitti:Kuka tietää, jos keski-pasilasta tuleekin jonkinlainen läpimurto, jolloin ihmiset tajuavat että hai-raissit eivät pure, ja korkeita taloja ruvetaan rakentamaan huomattavan paljon enemmän.
Näillä näkymin sinne ei ole mitään kovin yletöntä tulossa, ja vaikka joku läpimurto saavutettaisiinkiin, niin se olisi liian myöhaistä, koska Helsinki ei enää nykyisten rakennusprojektien jälkeen juurikaan kasva, ja lähtee laskuun 25-35 vuodessa kun väesto Suomessa lähtee laskuun. Ikävä kirjoittaa tällasia asioita, mutta Helsinki on "valmis" noin 20 vuoden päästä, ja sitten se lähtee kutistumaan. Mitään pilvepiirtäjiä -- edes pieniä -- täällä ei tule koskaan olemaan. Uskoisin, että 100m raja jää Suomelta saavuttamatta.

Lähetetty: 25.02.05 15:35
Kirjoittaja qazwsx
^ Uskot siis maailmanlopun tulevan? :shock: :P

Lähetetty: 25.02.05 15:42
Kirjoittaja SdeS
Uskoisin, että ainoa tapa saada kunnon pilvenpiirtäjäkeskusta olisi vanhempien rakennusten tuhoaminen ja niiden korvaaminen korkeammilla taloilla.

Olen valitettavasti Moolion kanssa samaa mieltä, että 100-metrin rajaa tuskin tullaan rikkomaan, kun tiedetään kuinka vaikeata on saada jo 16-kerroksista rakennettua.

Pitää odotella ja katsella kuinka käy. :)