Mikä on Taloforum?

#90006
Olisi ollut parempi kun nuo tornit olisi rakennettu kaikki suurinpiirtein samaan aikaan kun ilmeisesti kysyntää on. Nyt tuossa kestää mielettömän kauan ennenkuin kaikki valmistuu ja ei varmaan ole kivaa ensimmäisen tornin asukkaille seurata rakennusmaata omista ikkunoista sellaiset 6-7 vuotta.
#90007
janne7 kirjoitti:Olisi ollut parempi kun nuo tornit olisi rakennettu kaikki suurinpiirtein samaan aikaan kun ilmeisesti kysyntää on. Nyt tuossa kestää mielettömän kauan ennenkuin kaikki valmistuu ja ei varmaan ole kivaa ensimmäisen tornin asukkaille seurata rakennusmaata omista ikkunoista sellaiset 6-7 vuotta.


SRV:n viimeisen osavuosikatsauksen mukaan ensimmäisestä tornista on myyty 188 asuntoa 282 asunnosta. Eli hyvin käy kaupaksi, mutta en tiedä voidaanko mistään "asunnot viedään käsistä" -ilmiöstä puhua. Vaikka torniasumiselle olisikin kovaa kysyntää, niin kaikki sellaisesta haaveilevat eivät halua asua Kalasatamassa. Tästä syystä kysyntää voisi olla samanaikaisesti torneille Pasilassa, Keilaniemessä tai Vuosaaressa, mutta ei yksin Kalasatamassa. SRV:n mukaan toisen tornin rakennuslupahakemusta työstetään parhaillaan, mutta ei ainakaan osavuosikatsauksessa antanut mitään aikaa aloittamiselle.

Yleensähän nämä erikoiskohteet menee suoraan kuluttajille kalliimman hinnan takia, mutta teoriassahan voisi olla mahdollista että torneista myydään isompia osia vuokrakohteista, mikä tietysti käynnistäisi kyseisen tornin rakentamisen nopeammin. En kuitenkaan jaksa uskoa, että joku Kojamo tai Sato ostaisi itselleen kokonaisen tornin.
#90087
Kiitos kuvista. Osa bussilinjoista siirtyy jo 8. elokuuta uudelle reitille eli siirtyvät käyttämään tuota uutta tunnelia. Kuvista päätellen näyttää yhä melko keskeneräiseltä, mutta tuosta taitaa sitten joku bussikaista olla valmiina. Muun liikenteen siirtymisestä sillalle ei ole vielä tarkkaa päivää tiedossa.

Tuosta uudesta terveysasemastakin tuli lopulta ihan ok rakennus, vaikka havainnekuvissa näyttikin melko sekavalta.
#90095
Itäväylähän aukeaa monessa osassa. Tosta kolmannesta kuvasta näkee että Pasilan suuntaan menevää kaistaa ei saada valmiiksi ennen kuin keskustan suuntaan menevä liikenne on siirtynyt kokonaan uudelle reitille.

Vähän outoa että keskustaan menevistä pelkästään dösät siirtyy käyttämään uutta reittiä. Luulisi että niistäkin jotain haittaa syntyy, vaikka suurimmaksi osaksi N-linjoja ovatkin. Keskustan suunnan puoli näyttää kuitenkin aika valmiilta, ei mene varmaan kauaa niin muukin liikenne siirtyy.
#90104
Mistäs tuo ajatus, että vain bussit siirtyisivät tunneliin 8. elokuuta tulee? Minun ymmärtääkseni kaikki idästä keskustan suuntaan menevä liikenne siirtyy käyttämään sitä, mutta idästä Pasilaan päin menevät sekä kaikki liikenne itäänpäin pysyvät yhä kiertoreitillä. Toisessa kuvassa tuossa setissähän näkyy jo länteenpäin menevällä ajoradalla kaistamaalauksetkin sitä varten ja kolmannessa kuvassa tunnelista tuleva ajorata, jota käytetään. Minusta juuri tuo osa siitä tunnelista näyttää valmiilta, erityisesti kun sitä vertaa muuhun osaan tunnelin ajoradasta, joka on tosiaan vielä aivan kesken.
#90136
Etika kirjoitti:Mistäs tuo ajatus, että vain bussit siirtyisivät tunneliin 8. elokuuta tulee? Minun ymmärtääkseni kaikki idästä keskustan suuntaan menevä liikenne siirtyy käyttämään sitä, mutta idästä Pasilaan päin menevät sekä kaikki liikenne itäänpäin pysyvät yhä kiertoreitillä. Toisessa kuvassa tuossa setissähän näkyy jo länteenpäin menevällä ajoradalla kaistamaalauksetkin sitä varten ja kolmannessa kuvassa tunnelista tuleva ajorata, jota käytetään. Minusta juuri tuo osa siitä tunnelista näyttää valmiilta, erityisesti kun sitä vertaa muuhun osaan tunnelin ajoradasta, joka on tosiaan vielä aivan kesken.


Juuri näinhän siinä käy:

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupungin ... -reiteille
Koodi: Valitse kaikkiItäväylä ja Hermannin rantatie palautuvat Kalasatamassa entisille reiteilleen 08.08.2017 09:17
Kalasataman keskuksen Redin rakennustöiden vuoksi tilapäiselle kiertotielle siirretty Itäväylä palautetaan takaisin entiselle reitilleen vaiheittain keskiviikkona 9.8.2017 klo 21.00 alkaen. Hermannin rantatie avataan liikenteelle 1.9.2017 alkaen.

Autoliikenne palautuusuoristetulle Itäväylälle vaiheittain:

9.8.2017 klo 21.00 alkaen idän suunnasta keskustaan kulkeva autoliikenne palautuu suoristetulle Itäväylälle. Idän suunnasta Pasilaan kulkeva autoliikenne kulkee tässä vaiheessa vielä kiertotietä pitkin Redin työmaan eteläpuolelta. Myös keskustasta ja Pasilasta idän suuntaan kulkeva autoliikenne kiertää vielä kiertotietä pitkin.
16.8.2017 klo 21.00 alkaen autoliikenne idän suunnasta Pasilaan siirtyy suoristetulle Itäväylälle. Keskustasta ja Pasilasta idän suuntaan kulkeva autoliikenne kiertää tässä vaiheessa vielä kiertotietä pitkin Redin työmaan eteläpuolelta.
1.9.2017 klo 21.00 alkaen keskustasta sekä Pasilasta itään kulkeva autoliikenne palautuvat suoristetulle Itäväylälle ja Hermannin rantatie avautuu liikenteelle.
Kulosaaren sillalta Kalasataman etelä- ja pohjoisosiin jatkuvat polkupyöräilyn ja jalankulun väylät säilyvät ennallaan vielä kevääseen 2018 saakka. Kalasataman voimakkaan rakentamisen vuoksi polkupyöräilyn ja jalankulun väyliin voi tulla muutoksia.
#90306
Näkymä Arabiasta tullessa, 15.8.2017
Kuva
Ja eteläpuolelta
Kuva
sekovene tykkäsi tästä
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 60