Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#105898
^Lyhyessä tiedotteessa on muutama kiinnostava tiedonmurunen. Ekassa vaiheessa (alkaa ehkä 2026) rakennetaan 29-kerroksinen toimistotalo ja 28-kerroksinen asuintalo. Asuintorniin on kaavailtu noin 270 asuntoa. Siitä ja tornin kuvaa katsomalla voi peffatuntumalla arvioida, että talosta ei taida tulla ihan pahimman sortin vuokrayksiöiden keskittymää. Saapi nähdä, nythän totinen suunnittelu vasta alkaa.

Jostain syystä tornien alueelle on haluttu oma uusi nimi, jossa ei kuitenkaan ole mitään kekseliästä: Etelä-Pasila. Olisivat voineet jättää nimeämisen, jos siihen olisi syytä (ei ole), kaupungille ja asukkaille. Korkeita tornejahan on tulossa myös radan itäpuolelle. Ovatko ne Itä-Pasilassa vai tässä "Etelä-Pasilassa"?
tekijänä hmikko
#106212
HS: Ensimmäinen Pasilan pilven­piirtäjistä on nyt askelta lähempänä toteutumistaan

Ensimmäisen tornin kaava hyväksyttiin lautakunnassa. Kaupunginhallitus ja -valtuusto jäljellä.

Ensimmäinen Helsingin Pasilaan suunnitelluista pilvenpiirtäjistä, 32-kerroksinen ja vähintään 130 metriä korkea toimisto- ja liiketilatorni on tiistain jälkeen askeleen lähempänä toteutumistaan.

[...]

Toimistotornin rakennuttaa omistukseensa työeläkeyhtiö Varma. Vuokrattavaa toimisto- ja liiketilaa taloon olisi tulossa 43 000 neliömetriä, mikä tarkoittaisi yli 3 000 toimistotyöpistettä.

Päävuokralaiseksi taloon olisi tulossa teleoperaattori Elisa. Varma toivoo kaavan saavan lain voiman ensi vuonna ja rakennuksen valmistuvan vuonna 2026.
Domo tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#106214
^Tämä Varman (ankkurivuokralaisena Elisa) tornihanke on edennyt ihmeen hitaasti kaupungin byrokratiassa. Suunnitelma esiteltiin jo helmikuussa -22, sen jälkeen nähtäväksi, keskustelutilaisuus, mahdollisuus esittää mielipiteitä, huomautuksia ja muistutuksia jne. Tämän kierroksen aikana muutokset jäivät vähiin, tärkein lienee ollut toive kiinnittää enemmän huomiota lintujen törmäysriskiin isoihin lasi-ikkunoihin. Täytyy vain toivoa, ettei kukaan ryhdy lopulta jarruttamaan valittamalla, kunhan kaava saadaan ensin vielä valtuustoon hyväksyttäväksi.
wab tykkää tästä
tekijänä Kervolainen
#106792
130-​metrisen tornitalon rakentaminen alkaa Pasilassa – vilkas pyöräbaana jää alle
Helsingin toiseksi korkeimman tornitalon rakentaminen alkaa Keski-Pasilassa. Niin sanotun Keskitornin tontille pystytettiin helmikuussa kyltti, joka kertoo rakennustöiden alkavan toukokuussa. Valmista pitäisi tulla loppuvuodesta 2027.
130-metriseen rakennukseen tulee 32 kerrosta.

Rakennusluvan käsittely on vielä kesken.

– Tällä hetkellä valmistelemme rakentamisen edellytyksiä. Toukokuu voi tehdä tiukkaan. Puhuisin ehkä kesästä, Varman rakennuttajapäällikkö Ville Häyrinen sanoo Helsingin Uutisille.
Kuva
wab, veka, hmikko ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä huopa
#107007
Sopii toki Pasilaan noin yleisesti kun siellä on aika monotonista rakennuskantaa, mutta ei nyt ehkä tule olemaan omastakaan mielestä mikään hienoin tornitalo Suomessa ainakaan havainnekuvan perusteella. Mutta isohan se Suomen mittapuissa on!
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106