Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Krio
#100811
Tulipa yllätyksenä, että heti kilpailun jälkeen YIT aloitti projektin halpuuttamisen. Siis todella yllättävää! Siitä sitten vain purkaa sopimus YIT:n kanssa ja pilkkoa alue usealle eri yhtiölle ja arkkitehdille.
grendy peukuttivat tätä
Tekijänä bonk
#100813
Puuskaiset alueet oli nyt jo tiedossa liian tiivillä länsialueella, mutta YIT haluaa edelleen tiivistää. Tulee sietämätön kävely-ympäristö tonne juureen ja pasilansillalle, jos YIT saa mielensämukaan leventää.
Tosiaan, pitikin sitten tehdä kolmioita, jos ne on niin hankalia! törkeetä käytöstä YIT:ltä
Tekijänä töntsö
#100820
Bongasin tuolta HS:n kommenteista tämmöisen kompromissi-idean, missä leveämmästä kolmiosta pätkäistäisi kärjistä pois viisi metriä. Sivut pysyisivät periaatteessa edelleen kapeampina, mutta pinta-ala kuitenkin kasvaisi. Voisiko tässä olla ideaa


Kuva
apollonkatu, Risumies peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä arkkinikkari
#100821
Ei. Kolmion "juttu" on terävät kulmat. Jos ne on mahdottoman hankalia, niin sitten kannattaa hylätä koko kolmio, tehdä neliöitä ja heittää YIT ulos hankkeesta.

Muutenkin olisi parempi jos tornit suunnittelisi ja rakennuttaisi eri toimijat, saataisiin monipuolisuutta ja kiinnostavuutta. Saattaisi toteutuakin nopeammin, kun jokaisella tontinomistajalla olisi pelkona että naapuri rakentaa nopeammin ja vie potentiaaliset asiakkaat.
Risumies peukuttivat tätä
Tekijänä töntsö
#100828
Päädyin tuossa lämpimikseni vielä testaamaan että miltä tuommoiset höylätyt kolmiot saattaisivat näyttää :) Itsekin kyllä kuitenkin paljon mielummin näkisin tuolla useampia erilaisia taloja, Kalasatamaan tulee jo yksi läjä kloonitorneja

Kuva
veka, tuomas, jfo ja 1 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Tande
#100830
Jep. Mieluiten Keski-Pasilassa näkisi version jostain Canary Wharfista, Tallinnan Maakrista tai Moskovan International Business Centeristä, missä tornit muodostavat tyylikkään kokonaisuuden, mutta ovat kuitenkin selkeästi erotettavia yksilöitä. Liikaa en lähde kuitenkaan nirsoilemaan ja mikäli vaihtoehtona on joko YIT:n päivitetyt suunnitelmat tai tontti tyhjänä seuraavat 20-vuotta, valitsisin ensimmäisen vaihtoehdon.
Risumies, highrisejonne, jfo peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä huopa
#100850
Omaan silmään katkaistut kolmiot ei näytä pahalta ollenkaan. Kelpaisi hienosti itselle. Kun tarpeeksi isot leikkaukset tekee niin tulee kuusikulmio, joka on sekin ihan kiva muoto torneissa. Kuusikulmion pinta-ala/reuna suhde on parempi kuin neliöllä tai suorakaiteella, joten sehän olisi YIT:lle jopa plussaa. Toki tässä varmaan tulee sitten vastaan kilpailutyön idean muuttuminen jo ihan kokonaan joka ei varmaan voi olla pysyvä ratkaisu ilman uutta raatikierrosta. Ehkä se selkein olisi ottaa vain se toiseksi tullut ehdotus neuvottelupöytään.
Tekijänä hmikko
#100857
Alkaa tulla mieleen NatWest Tower Lontoon Cityssä. Torni on valmistunut alun perin 1980, ja nimi on nykyään jotain muuta, kun National Westminster -pankki on lähtenyt. NatWest Tower seisoo betonisen ytimensä varassa pienellä tontilla, ja kolme 'siipeä' on ripustettu ytimen varaan. Myös tämä rakennus osoittautui nopeasti ongelmalliseksi kerrosalan suhteen.

Kuva

Kuva
Tekijänä hmikko
#101078
HS: Rakennusjätti YIT:n toimitusjohtaja saa lähteä, taustalla kauppakeskus Triplan aiheuttamat tappiot

Joku tässä ei nyt näytä täsmäävän. Kyseinen toimitusjohtaja Kauniskangas kuvasi Triplaa helmikuussa jutun mukaan "erittäin kannattavaksi". Koronavirus on tietysti tehnyt mutkan kauppakeskuksen toimintaan, mutta ei kai sen takia toimitusjohtajaa eroteta? Nuo helmikuiset lausunnot lienevät sitten muunneltua totuutta.
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98