Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Pitäisikö sinun mielestä Turun kaupunkiin rakennuttaa Toriparkki?

Kyllä
40
38%
Ei
45
43%
En osaa sanoa
20
19%
Avatar
Tekijänä Kantti
#97775
Eerikinkadun painumiseen liittyvä kevennyskaivaus Vanun talon juuressa muutama päivä sitten. Kaivannon päälle ollaan rakentamassa kulkukäytävää parhaillaan.

Kuva

Kuva
TurkuCubed, hmikko, Tlahti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#98140
Paalutus on alkanut. Videonpätkä viikon takaa.
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#98440
Kuopassa jo valuja valmiina, lisäksi Yliopistonkadulla jo aidattu parkkihallin sisäänajorampin paikka. Aloitetaan pakollisella kuvalla Walo Rooftop Bar:ista :)
KuvaP9080224 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080221 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080222 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080218 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080219 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080213 by TurkuCubed, on Flickr
veka, hmikko, Kantti ja 1 muut peukuttivat tätä
Tekijänä Läntinen pitkä
#98523
Homma etenee ja paikalle on tuotu nosturi. Ehkäpä se kuoppa siitä vielä jonain päivänä täyttyy :) . Wiklundin viereinen talo alkaa myös kuoriutumaan julkisivurempastaan. Vanha julkisivu oli melkoinen hirvitys mutta vanhan harjakaton vaihtaminen ajan hengen mukaiseen laatikkomaisempaan ratkaisuun ei varsinaisesti mieltä ylennä. Ullakolle on ymmärtääkseni saneerattu toimistotiloja.
Kuva
hmikko peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä grendy
#98533
Onko Turussa jo lukkoonlyödyt ja hyväksytyt suunnitelmat toriparkin lähialueille, missä poistetaan maanpäällisiä parkkipaikkoja ja lisätään tilaa kevyelle liikenteelle? Vai mennäänkö vaan perinteisellä kaavalla että autoilun olosuhteita parannetaan ja siinä kaikki tavoitteet...
Tekijänä Läntinen pitkä
#98535
Tässä on tämänhetkinen suunnitelma: https://www.turku.fi/sites/default/file ... rustus.pdf

Jotain muutoksia muistaakseni oli katusuunnitelmiin vielä tekeillä, olisiko liittynyt kesällä päätettyihin joukkoliikenteen reitteihin. Mitään suuria myönnytyksiä kävelykeskustan puolesta ei ole tulossa. Kauppiaskadun muuttuminen pihakaduksi ja kirjastosillan pään nykyisen parkkikentän muuttuminen aukioksi ovat varmaan toteutuessaan suurimpia plussia. "Uusi kävelykatu" Yliopistonkadulla on käytännössä toriaukion jatke eikä mikään kävelykatu perinteisessä mielessä kivijalkaliikkeineen.
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#98536
Läntinen pitkä kirjoitti: 18.09.19 13:43 Tässä on tämänhetkinen suunnitelma: https://www.turku.fi/sites/default/file ... rustus.pdf
Yksi, katutilan viihtyvyyttä lisäävä, asia tuossa suunnitelmassa on että oranssilla merkityillä alueilla käytetään ''yläpinnaltaan sahattuja ja ristipäähakattuja luonnonkiviä'', mukaan lukien myös siis Kauppiaskadun ajoradan pinta. Itse torin kohdalla käytetään ymmärtääkseni vanhaa kivetystä, mutta leikattuna tasaisemmiksi tai ainakin ohuemmiksi, jotta torille saadaan lumen sulatukseen katulämmitys. Muuten jalkakäytävillä käytetään perinteisiä betonilaattoja sekä ajoteillä asfalttia.
Edit. https://www.turku.fi/sites/default/file ... _02_24.pdf takaa löytyy halutessaan suunnitelmat kaikille katualueille
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15