Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä apollonkatu
#97711
leksa kirjoitti: 05.05.19 00:23 Raunistulan isoin kauppa taitaa olla tuon talon vieressä oleva pikkuinen k-market. Sellainen se hehtaarien peltomarket. Raunistulaa en muutenkaan ihan kuolleeksi suburbiaksi vertaisi, vaan varsinkin raunistulan vanhempi osa on varsin mielenkiintoista rakentamista. Tehokkaampaa alueelle voisi kyllä rakentaa, mutta raunistula on tosiaan vähän omaleimainen alue ja paikallinen yhdistys tykkää vastustaa kaikkea.
Tampereentien Prismaa tarkoitan peltomarketilla, siellähän ne paikalliset käy. Mutta kyllähän sä sen tiesit.
Tekijänä hmikko
#97715
paavali kirjoitti: 06.05.19 12:13 Todella nopeasti mielestäni noussut tuo TOK:n hotelli!
Elementtien pystytysvaihe on näkyvä. Perustusten kanssa kyllä äherrettiin aika kauan, ennen kuin rupesi näkymään mitään, ja varmaan sisätöiden kanssa myös, jatkossa, ennen kuin hotelli avataan.
Tekijänä paavali
#97716
Ei ole tullut kuljettua tuosta niin usein ohi lähiaikoina, niin näin "ulkopuolisen" silmin on nopeasti noussut, vaikka tottahan toki kun ollaan elementtien pystytysvaiheeseen päästy, niin nopeasti se yleensä siitä nousee.
Avatar
Tekijänä Ukilainen
#97719
JaniAntti kirjoitti: 05.05.19 10:29 https://arjasmaa.fi/rima/as-1

Uutta rivitaloa myös Raunistulaan.
Muistaakseni tuohon paikalle suunniteltiin ensin jotain +100 neliön luksusrivareita, mutta ilmeisesti näkymä liikuntakeskuksen tiiliseinään ei ollutkaan myyntivaltti...

Koko "Uuden Raunistulan" alueella on vielä reippaasti rakennettavaa.
Avatar
Tekijänä JaniAntti
#97721
Ukilainen kirjoitti: 06.05.19 21:01
JaniAntti kirjoitti: 05.05.19 10:29 https://arjasmaa.fi/rima/as-1

Uutta rivitaloa myös Raunistulaan.
Muistaakseni tuohon paikalle suunniteltiin ensin jotain +100 neliön luksusrivareita, mutta ilmeisesti näkymä liikuntakeskuksen tiiliseinään ei ollutkaan myyntivaltti...

Koko "Uuden Raunistulan" alueella on vielä reippaasti rakennettavaa.
Joo kyllä laittoi ihmettelemään kun google mapsista katsoin millaiselle paikalle tuo tulee.
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#97757
Historian museollekkin aikanaan järkevää tehdä oma ketju, kunhan projekti pääsee hieman pidemmälle. Nyt kuitenkin ehdotetaan museon paikaksi Turun linnan aluetta ja kaikista vaihtoehdoista tehty jonkilaiset vedokset, jotka löytyvät lainauksen alta.
Turun Historian museon paikaksi esitetään Turun linnan viereistä aluetta Aurajoen kupeessa
Maanantaina 13.5. kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään Turun Historian museon sijoittamista Turun linnan läheisyyteen, Aurajokeen rajoittuvalle alueelle. Se vapautuu rakentamiselle yhteisterminaalihankkeen toteutumisen jälkeen vuodesta 2026 alkaen.
Kuva
Historian museon toteuttamisesta päätettiin Turun kaupunginvaltuustossa osana Suomi100 -juhlapäätöstä huhtikuussa 2017. Historian museo tulee kertomaan tarinoita Turun ja Suomen historiasta elämyksellisesti uutta tekniikkaa hyödyntäen.

Alkuperäisen haun kautta museolle ehdotettiin 16 eri sijaintivaihtoehtoa, jonka jälkeen kaupunki käynnisti tilatarvesuunnittelunn. Sopivaa paikkaa etsittiin ehdotusten pohjalta kaupungin keskusta-alueelta ja sen lähituntumasta. Valmistelutyötä on alusta alkaen tehty laajasti yhdessä kaupunkilaisten ja sidosryhmien kanssa.

Jatkovalmistelussa ovat vaihtoehtoisina sijaintipaikkoina kaupunginhallituksen 4.6. tekemän päätöksen jälkeen olleet Turun linnan ympäristön alue, Ratapihan elämyskeskus ja Vanhakaupungin alue.

Kolme museon kokonaisuus houkuttaa kävijöitä
Linnanniemen alueella sijaitsevien laivaterminaalien yhdistyminen ja siirtyminen mahdollistavat tulevaisuudessa alueen kehittämisen ja kaupunkikeskustan käsite laajenee kohti merellisen sataman suuntaa.

Sataman ja Turun linnan ympäristön alueen kautta kulkee vuosittain lähes neljä miljoonaa matkustajaa. Alueella on jo entuudestaan kaksi museota; Turun linna ja Merikeskus Forum Marinum, joiden yhteenlaskettu kävijämäärä on vuositasolla noin 230 000 henkeä. Uuden museon kävijätavoitteita ajatellen alue vetää jo entuudestaan potentiaalisia kävijöitä ja on siten helposti kaupunkilaisten ja matkailijoiden löydettävissä.

Museon sijoittuminen alueelle mahdollistaisi lisäksi kolmen keskenään erilaisen museon kokonaisuuden. Sijainti mahdollistaisi yhteismarkkinoinnin, yhteisliput ja yhdessä tuotetut tapahtumat, joissa kuitenkin kukin kolmesta museosta säilyttäisi erityisluonteensa.

Alue on Turun kaupungin omistuksessa ja nykyisellään vuokrattuna Viking Linen laivaliikenteen tukialueeksi. Vuokrasopimus umpeutuu vuoden 2025 lopussa. Rakentamien olisi mahdollista käynnistää yhteisterminaalihankkeen toteutumisen jälkeen vuodesta 2026 lukien, mikä mahdollistaa hyvin museohankkeen valmistumisen kaupungin juhlavuodeksi 2029.

Historian museon sijaintipäätöksen jälkeen käynnistyy varsinainen hankesuunnitteluprosessi, valitun sijainnin maankäytölliset toimenpiteet sekä mahdolliset idea- ja arkkitehtikilpailut.
Kuva

Turku perusti osana kaupungin Suomen itsenäisyyden juhlavuoden juhlapäätöstä vuonna 2017 myös Turku 2029 -säätiön, jonka tarkoituksena on edistää vapaa-ajan toimintaa sekä tapahtumia ja hankkeita, jotka lisäävät hyvinvointia ja vetovoimaa Turun alueella.

Säätiön peruspääoma on säätiötä perustettaessa 29 M€:a ja säätiö voi käyttää tehtäviensä toteuttamiseen vain pääoman tuottoa vuoteen 2027 saakka. Historian museo -hankkeen toteutussuunnitelman ja aikataulun varmistuessa hankkeen rahoitusta tullaan esittämään Turku 2029 -säätiön varoista.

Visiokuva: Arkkitehtitoimisto Sabelström
https://www.turku.fi/uutinen/2019-05-09 ... a-aurajoen
Muut vaihtoehdot ovat:
Eerikinaktu 1 (Arkkitehtitoimisto Ark’Aboa)
Kuva
Rettigin tupakkatehdas (Arkkitehtitoimisto Sabelström)
Kuva
Ratapiha (PES-arkkitehdit)
Kuva

Linkin takaa lisää tietoja vaihtoehdoista: http://ah.turku.fi/kh/2019/05130131/Images/1713854.pdf
veka, Hipardus, Ruutukaava ja 1 muut peukuttivat tätä
  • 1
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252