Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Pyöröovi
#101123
Kaikkea hyvää tälle projektille. Uskoisin rakentamisen kulkevan aika sujuvasti, sillä kysyntää linnan naapurissa asumiselle luulisi löytyvän monelta. Alueella on historiansa puolesta jo valmiiksi oma identiteetti, jonka varaan on hyvä rakentaa myös tulevaisuutta. Aika elitistiseksi alue tietty jää alhaisten tehojensa vuoksi, mutta kaupungin maamerkin lähistölle on vaikea sovittaa mitään korkeampaa rakentamista. Toisaalta onhan satama-alueille vielä paljon varaa rakentaa tehokkaasti, kun kaupunki pohtii jatkoa.
tekijänä hmikko
#101124
^ Linnakaupungin muut suunnitelmat ovat jo pitkällä ja osin päätöksenteossa hyväksyttykin. Ei sinne juurikaan mitään tuon korkeampaa ole tulossa. Sinänsä en ole tehoista huolissani - kuten tässä ketjussa on todettu, Turun keskustan tuntumassa on reilusti tiivistämisen varaa ja suunnitelmia on tehty. Kyse on enemmän niiden saamisesta käynnistymään kuin siitä, että kaavoitetuista tonteista olisi joku huutava pula. Linnakaupunkikaan ei todella ole mitään pikavauhtia edennyt. Itse epäilen, että tähän suunnitelmaan kuuluvan yhteisterminaalin hinta voi vielä aiheuttaa pitkänkin viivästyksen. Yleisen kysynnän kannalta toinen iso kysymysmerkki on meriteollisuuden tila koronan jälkeen. Risteilijätilausten voi odottaa menevän jäihin joksikin aikaa. Turussa se vaikuttaa suoraan ja välillisesti vähän kaikkeen.
Pyöröovi tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#101635
Laitan tämän nyt Linnanniemi -otsikon alle koska tontti on Linnanniemen kilpailutetulla kaava-alueella.

NCC on rakentamassa aikanaan Rettigin teettämän 1936 valmistuneen talon tilalle KOy Satamaportti nimistä rakennusta. Vanhasta rakennuiksesta jätetään Vallihaudankadun reunan seinä julksisivukulissiksi. Tällainen menettely on juuri sitä mistä itse tykkään kovasti! Vanhaa kauninista mielenkiintoista (moneen uuteen verrattuna) katukuvaan historiallisesti kuuluvaa rakennetta.

Satamaportti, Turku

KOy Satamaportin hankkeessa rakennamme kahden kerrostalon asuin- ja liikerakennuskokonaisuuden ns. vanhalle satama-alueelle Turun sataman ja Turun linnan välittömään läheisyyteen. Lisäksi puramme lähes kokonaan tontilla sijaitsevan vuonna 1940 valmistuneen 2-kerroksinen toimitilarakennuksen. Sen Vallihaudankadun puoleinen julkisivu ja osa 1. kerroksesta säilytetään ja tiloihin rakennetaan asuntojen aputiloja.

Kuva
https://www.ncc.fi/projektit/satamaportti-turku/

Muutama kuva projektista eiliseltä päivältä.

Kuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, Biosphere, jfo ja 3 muuta tykkää tästä