Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä hmikko
#97700
Omasta puolestani yritin vaan vitsailla, että "Eerikinkadun puoleinen kevennystyö" kuten Börsin purkaminen.

TurkuCubed kirjoitti: Ja vaikka itsekin aina silloin tällöin haaveilen Lindblomin talon ja Hotelli Phoneixin jälleenrakentamisesta, ei se nykymaailmassa tule koskaan tapahtumaan.
Juu, alkaen jo ihan siitäkin, että nykyisten rakennusten ja tonttien omistajat ovat panostaneet ja panostamassa niiden remppaamiseen. Eipä noita mikään mahti ole lunastamassa menneiden rakennusten rekonstruktioita varten.

Mutta saapi nähdä, mihin tämä savikuoppa päätyy. Siis tokihan nykyään rahalla varmasti saadaan parkkiluola ja naapurit pysymään pystyssä, mutta musta tuntuu, että tämä ei toisaalta ole ihan semmoinen tekninen läpihuutojuttu kuin hankkeen kannattajat antavat ymmärtää. Kustannukset voivat nousta paljonkin.
Avatar
Tekijänä Kantti
#98141
Ulkopuolinen purkaminen on aloitettu itse asiassa vanhasta Börsistä, jonka pöheikön puoleinen parveke ollaan purkamassa. Parveke tosin rakennetaan uusiksi myöhemmin, muistan lukeneeni...
Kuva

Forumin kauppakäytävällä on hiljaista. Clas Ohlssonin rullaportaat ovat iäksi pysähtyneet. Oikealla puolella kauppakäytävää myymälät jatkavat koko projektin ajan (mikäli asiakkaat eivät katoa alta), edessä oleva näkymä muuttuu historiaksi.
Kuva

Kuva

Eerikinkadun puolen ovi. Oikea puoli muuttuu, vasen puoli jää koska on Vanun taloa. Voi tosin muuttuakin jos tiloja saneerataan?
Kuva
TurkuCubed, hmikko, Tlahti ja 1 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#98197
Kyllä siinä silmä lepää
Börsin purku alkoi tiistaina – perjantaina sattui vesivahinko, mutta muutoin työmaa on edennyt mallikkaasti

Kuva

Turun Hamburger Börsin hotellirakennuksen purkaminen aloitettiin tiistaina. Ensimmäisenä purettiin Börsin puistikon sisäänkäynnin katos.

– Tiistaina alkoi niin sanottu ryskäpurku, eli alamme isolla koneella särkemään rakennusta, Börsin rakennuttajana toimivan Lähitapiolan projektipäällikkö Jussi Roine kommentoi.

Uudemman, vuonna 1979 valmistuneen osan purkaminen etenee kohti sisäpihaa autokannelle. Koko rakennuksen murskaamisen arvioidaan kestävänä 3–4 kuukautta.

--

Samalla on aloitettu suojaseinän rakentaminen Forumin kauppakäytävälle. Börsin jälkeen rakennetulla Forum-rakennuksella ei ole omaa ulkoseinää, vaan se on rakennettu suoraan Börsin kylkeen.

--

Kuva

Viime perjantaina työmaalla tapahtui kuitenkin vesivahinko, kun epähuomiossa auki jääneistä vesiputkista pääsi vettä Forumin sisätiloihin.

– Meidän päästä putket oli tulpattu, mutta toisesta päästä ei ollutkaan, Roine selostaa.

Hän arvioi kuvien perusteella, että vettä valui kauppakäytävälle joitakin satoja litroja – hänen mukaansa pieni määrä. Vesi pääsi rakenteiden läpi alapuolella olevaan autohalliin, mutta Roineen mukaan erityisempää vahinko ei päässyt syntymään.

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... llikkaasti
hmikko, Tlahti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#98208
Nakertaminen varsinaisesta kohteesta, sen kauppakäytävän puoleisten liiketilojen rakenteista on alkanut entisen Börssin pöheikön takana.
Kuva

Kauppakäytävällä puretaan katosta ilmanvaihtokanavia ym. Tarkkaa puuhaa ihmisten kulkiessa lähellä alapuolella, työkalujen ja purkuosien on pysyttävä käsissä.
Kuva
TurkuCubed peukuttivat tätä