Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#102450
arkkinikkari kirjoitti: 08.06.21 18:50 Onkos Börsin katto vaihtanut väriä maaliskuun jälkeen? Kantin kuvat eivät jostain syystä nyt näy, mutta muistelen että silloin se näytti sinkkipelliltä.

Onko se maalattu, vai onko kyseessä joku luonnollinen hapettumisprosessi?
Katto on valmiiksi harmaa, sävyero kuvien välillä johtuu lähinnä kuvien värilämpötilaeroista.

Oli aikaisemmin juttua kattopellityksistä, tehdäänkö ne enimmäkseen väripellistä vai vieläkö puhdas sinkkipeltikatto on voimissaan. Kun tämän keskustelun jälkeen olen katsastellut Turun uusittavia kattoja, kaikki vaativat vanhempien rakennusten uusittavat peltikatot joissa on piippuja, kattolyhtyjä, paloluukkuja ja runsaita erikoisratkaisuja, ne tehdään järjestään sinkkipellistä. Yksinkertaiset katot suorine lappeineen ovat väripeltikattoja. Börsin katon peltien rivitys on yksinkertainen ja selkeä muilta osin eikä katkoksia juuri ole, paitsi kattoikkunoiden ja katon liitossaumauksen osalta jossa on tehty ammattimiehen käsityötä ja joka tämän pellityksen osalta on se jossa on kulunut aikaa. On ilmeisesti lähdetty siitä, että se mikä pinnoituksessa katon saumauksessa kärsii, maalataan työn tultua valmiiksi?

Silmiinpistävää keskustassa liikkuessa on, että suurin osa meneillään olevista ja lähivuosina tehdyistä peltikattojen uusimisista tehdään Turussa kirkaasta sinkkipellistä joka muutaman vuoden kuluttua maalataan.

Kuva
Avatar
tekijänä VPH
#102493
Mielestäni erittäin onnistunut tuo Börsin uudelleensyntyminen. Edes kattoterassi ei haittaa tuossa kokonaisuudessa.
Kantti tykkää tästä
tekijänä Tipi
#102571
Hampurin kaupungin vaakuna on näköjään maalattu kunnolla punaisena vanhan börsin julkisivussa esiin. Tuskin siitä kukaan saksalainen harmistuu, uskon että pikemminkin päinvastoin. Börsin pöheikön vanhaa biergartenia tulee vähän ikävä, hotellin sisääntulo siirtyy jatkossa siihen kohtaan.

On se jugend vaan komeaa :smt023. Ilolla tervehdin nykysuuntausta jossa keskustojen uudemmissa fillerirakennuksissa on otettu entistä selvemmin vaikutteita ympäröivistä rakennuksista. Pohjoismainen jugend ei torneja lukuunottamatta usein niin älyttömän koristeellista olekaan.
Lurkkeri tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#102644
Wanhan Börsin pöheikön puoleiseen seinään tulossa vanha partsi taas rempan jälleen.

Kuva
jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#102810
Vanhan Börsin katujulkisivun kunnostus on alinta osaa vaille valmis.

Kuva

Uusi Börs muutama päivä sitten.
Kuva
TurkuCubed, hmikko, Tlahti ja 6 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8